Animal Crossing New Horizons insecten lijst: Nieuwe insecten in april en hoe zeldzame insecten vangen

Welke insecten verschijnen er deze maand en welke vertrekken weer?

Insecten vangen is een belangrijke activiteit in Animal Crossing: New Horizons. Niet alleen is het nodig om je museum aan te vullen, zeldzame insecten vangen is ook een goede manier om klingels te verdienen.

Door alle insecten in New Horizons te vangen speel je ook het doe-het-zelfplan voor het gouden net vrij.

Net zoals bij vissen en andere aspecten van Animal Crossing New Horizons, zijn veel van de insecten die verschijnen op je eiland afhankelijk van de seizoenen. Je krijgt dus andere insecten te zien afhankelijk van welke maand het is.

Daarom is het altijd een goed idee om in het oog te houden welke insecten momenteel kunnen verschijnen op je eiland zodat je niets mist.

Op deze pagina:

Hoe je kansen verhogen om insecten te vangen in Animal Crossing: New Horizons

Net zoals bij het vissen, is insecten vangen in Animal Crossing New Horizons vrij simpel in de basis. Eerst en vooral moet je een net maken, dat vasthouden en vervolgens je eiland verkennen. Het zal niet lang duren voordat je een insect tegenkomt en dan resteren je nog maar twee opties.

De eerste optie is om gewoon naar het insect te wandelen en met de A-knop met je net te zwaaien om het insect te vangen. Dat is een goede manier om insecten die snel zijn te vangen, zoals vlinders of sprinkhanen. Maar je loopt wel kans dat dat het insect je opmerkt en wegvlucht voordat je de kans krijgt hem te vangen.

Animal_Crossing_insecten_32

Als je zeker wil zijn dat je prooi niet vlucht, moet je voor de tweede manier gaan. Die is een stuk meer...sneaky.

Wanneer je een insect ziet dat dreigt weg te vluchten, moet je de A-knop ingedrukt houden. Op die manier houdt je je net in de aanslag en kan je langzaam sluipen naar het insect. Deze zal je dan minder snel opmerken en zich gemakkelijker laten vangen.

Insecten besluipen kan wat oefening vragen want bepaalde insecten, zoals vogelspinnen en schorpioenen, kunnen je zien en zelfs verhinderen dat je ze vangt.

Animal_Crossing_insecten_30

Als je eenmaal de basis van het insecten vangen onder de knie hebt, is het tijd om je net te nemen en je encyclopedie te vullen. Hieronder vindt je nog wat tips om ze allemaal te vangen:

  • Als je op insecten jaagt, is het een goed idee om te wandelen in plaats van te rennen. Het is gemakkelijker voor insecten om je op te merken als je loopt, en dat vergroot de kans dat ze ontsnappen.
  • Veel insecten, vooral vlinders, worden aangetrokken door bloemen. Het is daarom een goed idee om verschillende bloemperken te planten op je hele eiland. Zo kan je snel deze plekjes bezoeken en kijken of er zeldzame insecten te vinden zijn.
  • Net zoals met vissen komen sommige insecten enkel tevoorschijn als het regent. Slakken bijvoorbeeld verschijnen enkel op stenen als het regent.
Animal_Crossing_insecten_28
  • Anders dan vissen kunnen insecten overall op je eiland verschijnen. Je hebt dus een polsstok en een ladder nodig om een goede jacht te beginnen. Je wil die ene zeldzame vlinder niet verliezen gewoon omdat je een rivier niet kunt oversteken of een berg niet kan beklimmen.
  • Houd je ogen en oren open. Je weet nooit wanneer een insect tevoorschijn komt. Je kan op je gemak wat ijzerklompjes uit stenen aan het slaan zijn of gewoon aan het rondlopen zijn wanneer je een nieuw insect hoort of ziet.
  • Bepaalde insecten vereisen speciale items of acties om ze te vangen. Wespen bijvoorbeeld, verschijnen enkel als er een wespennest uit een boom valt na het schudden. Vliegen verschijnen echter als je vuilnis op de grond laat liggen.

Hoe zeldzame insecten vangen in Animal Crossing: New Horizons

Zeldzame insecten in New Horizons vangen is een goede manier om flink wat klingels te verdienen. Handig om eindelijk je huis af te betalen.

Maar zoals de naam al zegt, deze insecten zijn zeldzaam en niet gemakkelijk te vangen. Je moet snel op je voeten zijn om er veel te vangen. Maar aangezien je ook maar een kleine kans hebt om een zeldzaam insect tegen te komen, komt een flinke dosis geluk ook van pas.

Animal_Crossing_insecten_37

Je kan echter wel je eigen geluk maken door insecten die je niet wil vangen, weg te jagen. Elk eiland heeft altijd een bepaald aantal insecten tegelijk. Insecten vangen of wegjagen zorgt ervoor dat er nieuwe verschijnen. Deze nieuwe insecten zijn mogelijk wel degene die je zoekt.

We moeten ook zeggen dat er meer efficiënte manieren zijn om klingels te verdienen in New Horizons, zoals de knollenmarkt. Toch kan het nooit kwaad om een extra zakcentje te verdienen door insecten te verkopen.

Hieronder staan onze aanbevelingen van op welke insecten je het best focust als je geld wil verdienen met insecten vangen in Animal Crossing New Horizons:

Orchidee-bidsprinkhaan (insecten prijs - 2.400 klingels) - De orchidee-bidsprinkhaan verschijnt op bloemen tussen maart en november, vanaf 8u tot 17u. Ze zijn felroze dus je kan ze relatief gemakkelijk zien tussen je bloemen. Besluip ze wel want anders zullen ze snel ontsnappen.

Animal_Crossing_insecten_29

Pauwenpage (insecten prijs - 2.500 klingels) - De pauwenpage bezoekt je eiland van maart tot eind juni en verschijnt tussen 4u en 19u. Deze vlinders zijn vooral aangetrokken tot zeldzame bloemen.

Animal_Crossing_insecten_36

Wesp (insecten prijs - 2.500 klingels) - De wespen zijn het hele jaar door te vinden in New Horizons. Blijf gewoon aan die bomen schudden en uiteindelijk zal er een wespennest vallen. De wesp vangen is het moeilijkste gedeelte want je moet snelle reflexen hebben.

Als je meer hulp nodig hebt bij het vangen van wespen, kan je terecht op onze speciale wespen gids.

Animal_Crossing_insecten_31

Vogelspin (insecten prijs - 8.000 klingels) - Vogelspinnen kunnen overal op je eiland verschijnen vanaf begin november tot eind april, en dit tussen 19u en 4u. Vogelspinnen jagen is een van de meest winstgevende activiteiten in de game, maar ze zijn ook gevaarlijk.

Daarom hebben we voor vogelspinnen een speciale pagina gemaakt. Voor meer hulp bij het vangen van vogelspinnen kijk je dus best naar onze vogelspinnen gids.

Schorpioen (insecten prijs - 8.000 klingels) - Schorpioenen wisselen vogelspinnen af in de zomer en verschijnen dan ook van mei tot eind oktober. Schorpioenen vangen is even winstgevend als vogelspinnen, maar er hangen dezelfde risico's aan vast. Ook schorpioenen verschijnen enkel 's nachts en zijn gevaarlijk.

Ook voor schorpioenen hebben we dus een aparte pagina gemaakt. Lees onze schorpioenen gids om te lezen hoe je ze het gemakkelijkste kunt vangen en hoe je het snelst veel geld kunt verdienen op die manier.

Animal_Crossing_insecten_27

Nieuwe Animal Crossing insecten te vangen deze maand: nieuwe insecten in april

Elke maand zal er minstens één nieuw insect verschijnen op je eiland in Animal Crossing New Horizons. Deze insecten vangen zullen helpen met het vullen van je Encyclopedie en de tentoonstelling in je museum, dus het is een goed plan om op de hoogte te blijven van welke nieuwe insecten er arriveren deze maand.

Deze insecten arriveren in april in New Horizons:

Animal Crossing insectenMaanden beschikbaar Tijden beschikbaar Locatie
Blauwe driehoek
Animal_Crossing_insecten_41
April tot augustus 8u tot 16u Vliegt rond
Agriasvlinder
Animal_Crossing_insecten_40
April tot september 8u tot 17u Vliegt rond
Rajah Brooke-vlinder
Animal_Crossing_insecten_39
April tot september
December tot februari
8u tot 17u Vliegt rond
Atlasvlinder
Animal_Crossing_insecten_44
April tot september 19u tot 4u In bomen
Adriandolo
Animal_Crossing_insecten_48
April tot september 8u tot 16u Vliegt rond bloemen
Veldsprinkhaan
Animal_Crossing_insecten_38
April tot november 8u tot 19u Op de grond
Zuiderlijke keizerlibel
Animal_Crossing_insecten_42
April tot oktober 8u tot 17u Vliegt rond
Reuzenwaterwants
Animal_Crossing_insecten_45
April tot september 19u tot 8u Op een vijver
Prachtkever
Animal_Crossing_insecten_43
April tot augustus Hele dag Verschijnt op omgehakte bomen
Vlo
Animal_Crossing_insecten_47
April tot november Hele dag Op een dorpsbewoner

Laatste kans: deze Animal Crossing insecten verdwijnen eind april

Elke maand zullen de soorten insecten die op je eiland leven veranderen. Net zoals in het echt! Dat betekent dat je, om je encyclopedie en museum te openen, je in het oog moet houden welke insecten verdwijnen op het einde van de maand.

Maak je geen zorgen als je per ongeluk een insect gemist hebt. Deze zal uiteindelijk wel naar je eiland terugkeren, maar het kan wel een paar maand duren voor het zover is.

Alle Animal Crossing insecten die eind april verdwijnen:

Animal Crossing insectenMaanden beschikbaar Tijden beschikbaar Locatie
Vogelspin
Animal_Crossing_insecten_14
November tot april 19u tot 4uOp de grond
Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Animal Crossing: New Horizons insecten lijst

Hieronder staat een lijst met alle insecten die in Animal Crossing New Horizons zitten, samen met de voorwaarden waaronder ze verschijnen. De lijst is nog niet volledig, we vullen deze aan naarmate er meer insecten tevoorschijn komen.

Tot dan is onderstaande lijst echter erg nuttig om te vangen wat er al te vangen valt op dit moment.

Animal Crossing insectenMaanden beschikbaar Tijden beschikbaar Locatie
Koolwitje
Animal_Crossing_insecten_4
September tot juni 4u tot 19u Vliegt rond
Citroenvlinder
Animal_Crossing_insecten_19
Maart tot juni
september tot oktober
4u tot 19u Vliegt rond
Koninginnenpage
Animal_Crossing_insecten_3
Maart tot september 4u tot 19u Vliegt rond
Pauwenpage
Animal_Crossing_insecten_18
Maart tot juni 4u tot 19u Vliegt rond bloemen
Blauwe driehoek
Animal_Crossing_insecten_41
April tot augustus 8u tot 16u Vliegt rond
Papiervlinder
Animal_Crossing_insecten_2
Hele jaar 8u tot 19u Vliegt rond
Grote weerschijnvlinder
Animal_Crossing_insecten_1
December tot maart
Juni tot september
17u tot 8u Vliegt rond bloemen
Agriasvlinder
Animal_Crossing_insecten_40
April tot september 8u tot 17u Vliegt rond
Rajah Brooke-vlinder
Animal_Crossing_insecten_39
April tot september
December tot februari
8u tot 17u Vliegt rond
Mot
Animal_Crossing_insecten_12
Hele jaar 19u tot 4u Vliegt rond een lichtbron
Atlasvlinder
Animal_Crossing_insecten_44
April tot september 19u tot 4u In bomen
Adriandolo
Animal_Crossing_insecten_48
April tot september 8u tot 16u Vliegt rond bloemen
Veldsprinkhaan
Animal_Crossing_insecten_38
April tot november 8u tot 19u Op de grond
Bidsprinkhaan
Animal_Crossing_insecten_16
Maart tot november 8u tot 17u Op bloemen
Orchidee-bidsprinkhaan
Animal_Crossing_insecten_24
Maart tot november 8u tot 17u Op bloemen
Honingbij
Animal_Crossing_insecten_20
Maart tot juli 8u tot 17u Vliegt rond bloemen
Wesp
Animal_Crossing_insecten_25
Heel het jaar Hele dag Schud bomen tot er een wespennest uit valt
Zuiderlijke keizerlibel
Animal_Crossing_insecten_42
April tot oktober 8u tot 17u Vliegt rond
Veenmol
Animal_Crossing_insecten_13
November tot januari Hele dag Luister naar zijn getjirp. Als je hem hoort, graaf tot je hem vindt.
Reuzenwaterwants
Animal_Crossing_insecten_45
April tot september 19u tot 8u Op een vijver
Schildwants
Animal_Crossing_insecten_8
Maart tot oktober Hele dag Op bloemen
Gezichtsschildwants
Animal_Crossing_insecten_7
Maart tot oktober 19u tot 8u Op bloemen
Lieveheersbeestje
Animal_Crossing_insecten_6
Maart tot juni
oktober
8u tot 17u Op bloemen
Zandloopkevertje
Animal_Crossing_insecten_23
Februari tot oktober Hele dag Op de grond
Prachtkever
Animal_Crossing_insecten_43
April tot augustus Hele dag Verschijnt op omgehakte bomen
Oost-Aziatische boktor
Animal_Crossing_insecten_5
Hele jaar lang Hele dag Verschijnt op omgehakte bomen
Zakjesdrager
Animal_Crossing_insecten_17
Hele jaar Hele dag Schudt aan bomen tot er eentje uit de boom komt hangen
Mier Hele jaar Hele dag Komen naar verdorde knollen
Heremietkreeft
Animal_Crossing_insecten_15
Hele jaar 19u tot 8u Op het strand, ziet eruit als een schelp
Strandpissebed
Animal_Crossing_insecten_10
Hele jaar Hele dag Verschijnt op de rotsen bij de zee
Vlieg
Animal_Crossing_insecten_26
Hele jaar Hele dag Op vuilnis dat je op de grond laat liggen
Vlo
Animal_Crossing_insecten_47
April tot november Hele dag Op een dorpsbewoner
Slak
Animal_Crossing_insecten_9
Hele jaar Hele dag Op rotsen als het regent
Rolpissebed
Animal_Crossing_insecten_21
September tot juni 11pm tot 16u Soms als je een rots stoot met schep of bijl
Duizendpoot
Animal_Crossing_insecten_11
September tot juni 16u tot 23u Soms als je een rots stoot met schep of bijl
Spin
Animal_Crossing_insecten_22
Hele jaar 19u tot 8u Komt tevoorschijn als je aan bomen schudt
Vogelspin
Animal_Crossing_insecten_14
November tot april 19u tot 4u Op de grond

Veel succes met je insectenjacht!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread