Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons terraforming: Zo maak je paden, kliffen, rivieren, watervallen en vijvers met de Eilandontwerper-app

Zet je eiland volledig naar je eigen hand.

Terraforming in Animal Crossing: New Horizons laat je toe om de layout van je eiland naar gelieven aan te passen. Wordt jouw eiland de hemel of de hel?

Met de Eilandontwerper app kan je nieuwe paden, rivieren en watervallen bouwen en zelfs kliffen neerzetten.

Om deze features te hebben, moet je echter eerst de Eilandontwerper-app krijgen.

Op deze pagina:

Hoe terraforming unlocken in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Als je je eiland wil terraformen in New Horizons, dan moet je eerst Tom Nook's droom waarmaken om KK Slider een concert te laten spelen op je eiland. Hiervoor moet je eerst KK's aandacht krijgen door een eilandbeoordeling van drie sterren te krijgen.

De dag nadat je drie sterren haalt, zal KK Slider langskomen en een concert spelen op je eiland. Dit concert zal het eerste zijn dat gebeurt als je de game opstart die dag, en zodra het gedaan is krijg je bezoek van Tom Nook.

Om je te bedanken voor al je harde werk om het dorpje op te starten, geeft hij je de Eilandontwerper-app voor je Nook Phone.

Nu heb je eindelijk de mogelijkheid om het perfecte eiland te maken!

Bekijk op YouTube

Eilandontwerper-app in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

De eilandontwerper-app is waar je alle opties vindt om je eiland te terraformen in New Horizons.

De eilandontwerper-app staat op je Nook Phone.

Als je de eilandontwerper-app opent, krijg je een aantal opties:

  • Ik wil bouwen!
  • Opruimdienst a.u.b.
  • Ik wil de handleiding lezen.
  • Laat maar...

'Ik wil bouwen!' is de optie die je moet kiezen als je je eiland wil terraformen. De laatste optie sluit de app weer.

'Opruimdienst a.u.b.' verwijdert alle meubels of items die op de grond liggen in je buurt en verplaatst ze naar de recyclagedoos in de servicebalie. Zo kan je blijven terraformen, zonder eerst alle meubels en items waarmee je je eiland versiert hebt, één voor één te moeten opruimen.

Eilandontwerper-app opties.

' Ik wil de handleiding lezen.' opent de handleiding voor terraforming in New Horizons, waarmee je de basis van de Eilandontwerper-app nog eens uitgelegd krijgt.

Voordat je begint met heel je eiland aan te passen, is het misschien best dat je eerst nog wat extra features voor de app koopt.

Hoe nieuwe paden kopen in Animal Crossing: New Horizons

Wanneer je voor het eerst de Eilandontwerper-app opent in New Horizons, kan je enkel paden maken op je eiland. Je hebt om te starten twee types:

  • Gras
  • Aarde

Er zijn echter nog acht andere soorten paden, waaronder de mogelijkheid om een eigen patroon te leggen als pad en de mogelijkheid om rivieren en kliffen te bouwen. Om deze te krijgen moet je naar de Nook Stop gaan in de servicebalie.

In de Nook Stop kies je ervoor om Nook-miles te ruilen. Daar zal je merken dat je nieuwe opties hebt, waaronder nieuwe vergunningen voor de Eilandontwerper-app.

Hieronder vindt je alle Eilandontwerper-app vergunningen die je kan kopen met Nook-miles en hoeveel ze kosten:

Eilandontwerper functieNoneNook-miles prijs
Waaierpad vergunning
2.000 Nook-miles
Klinkerpad vergunning
2.000 Nook-miles
Klifvergunning
6.000 Nook-miles
Eigen ontwerp vergunning
2.300 Nook-miles
Veldpad vergunning
2.000 Nook-miles
Zandpad vergunning
2.000 Nook-miles
Keienpad vergunning
2.000 Nook-miles
Terracottapad vergunning
2.000 Nook-miles
Watervergunning
6.000 Nook-miles
Plankenpad vergunning
2.000 Nook-miles

Hoe paden leggen met terraforming in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Als je een vergunning voor een nieuw pad gekocht hebt, is het uiteraard tijd om dat pad ook aan te leggen op je eiland in New Horizons.

Na te beslissen wat je precies wil, open je de Eilandontwerper-app op je Nook Phone en kies je voor 'Ik wil bouwen!'.

Als je op de +knop drukt terwijl je de bouwhelm aanhebt, open je het menu met al je vergunningen. Hier kan je kiezen wat je precies wil doen.

Kies een pad in het vergunningen menu.

Het enige wat je nu nog moet doen is op A drukken op het pad aan te leggen op de tegel vlak voor je.

Als de tegel die je plaatst, naast een andere tegel ligt van hetzelfde soort pad, op de hoek ligt van een pad, of een deel is van vier of meer tegels, dan kan je nog eens op A drukken op de tegel een ronde hoek te geven. Mooi in bochten!

Je kan veel verschillende designs maken met de paden.

Als je dan nog eens op A drukt, of op A drukt op een tegel die niet afgerond kan worden, dan wordt de tegel weer verwijderd en komt er weer gras tevoorschijn.

Druk op A om paden weer te verwijderen.

De enige plaatsen waar je geen paden kunt leggen zijn het strand, de rotsen op het strand en het plein vlak voor de servicebalie.

Hoe rivieren maken met de watervergunning in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Eén van de leukste dingen aan terraforming en de Eilandontwerper-app in New Horizons is dat je de mogelijkheid krijgt om rivieren, vijvers en meren aan te leggen met de watervergunning. Je kan stukken van je eiland transformeren zodat ze prachtige meren vormen, of gewoon al het water verwijderen.

Voordat je met de watervergunning begint te experimenteren, zijn er twee belangrijke dingen die je moet weten over de capaciteiten van de watervergunning.

Het eerste is dat je de twee startpunten van je huidige rivieren niet van je eiland kan verwijderen. Je kan de rivier die eruit vloeit afblokkeren zoals in het voorbeeld hieronder, maar je zal deze bronnen nooit kunnen verwijderen.

Ten tweede, je kan niet je eigen mondingen maken. De Eilandontwerper-app zal je niet toelaten om aan de kustlijn te komen op het strand. Dit betekent dat als je een rivier wil die in de zee uitkomt, deze moet verbonden zijn met één van de twee rivierbronnen op je eiland.

Ten derde, je kan geen rivier plaatsen vlak voor een boom. Dus als er een boom in de weg staat moet je deze omhakken of een stuk fruit eten en deze in één keer opscheppen.

Deze drie regels in je achterhoofd houdende, is het tijd om wat rivieren te maken!

Om rivieren aan te leggen, selecteer je de Eilandontwerper-app op je Nook Phone en kies je 'Ik wil bouwen!'. Druk vervolgens op de +knop om het vergunningen menu te zien, en kies de optie 'watervergunning'.

Met je speciale schop in de hand, moet je nu enkel nog maar op A drukken bij het stuk land dat je in water wil veranderen om te starten met je rivier.

Je kan rivieren aanleggen op je eiland.

De oever van de rivier zal automatisch veranderen en draaien naarmate je meer watertegels maakt. Als je liever een rechte hoek hebt op je rivier, moet je gewoon op A drukken als je bij die tegel staat en je zal de tegel opnieuw kunnen leggen.

Je kan vierkante vijvers maken.

Om een waterval te maken, moet je eerst naar de top van de klif gaan waar je een waterval wil starten. Klik gewoon op A op het stuk klif waar je de waterval wil zien.

Je hebt geen vijver nodig om een waterval te starten.

Je moet wel weten dat het geen water nodig hebt aan de bodem van de klif om een waterval te maken, maar je kan wel geen waterval maken op een stuk klif dat schuin staat.

Als je de plek waar je het water hebt gelegd niet leuk vindt, of je wil de rivieren op je eiland volledig verwijderen, klik dan op A terwijl je voor die watertegel staat om het te verwijderen.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Hoe kliffen maken met de klifvergunning in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Nog een leuke feature van terraforming in New Horizons is dat je kliffen kunt maken. Misschien wil je wel dat je een echt bergdorpje hebt of wil je net dat alles even plat is als in het echte leven. Wat je ook wil doen, met de klifvergunning is het mogelijk.

Net zoals het aanleggen van rivieren, zijn er een aantal belangrijke regels die je moet kennen voordat je begint met het aanleggen van kliffen.

De eerste regel is dat je geen kliffen kunt bouwen op het strand, op de rotsen op het strand, of op plekken waar al water is. Als je een klif wil aanleggen op een plek waar nu water is, moet je eerst het water vervangen door grond.

Geen kliffen op het strand, dus wie Dover wil nabouwen heeft pech.

De tweede regel is dat je minstens een tegel tussen moet laten tussen een tweede of derde kliflaag.

Zorg ervoor dat er minstens één tegel tussen de rand van de klif is, voordat je een nieuwe hogere laag bouwt.

De derde regel is dat, terwijl je een derde niveau kliffen kunt bouwen, je hier niet op kan klimmen met een lader of een helling. Je maakt dus een berg waar je nooit de top van zal kunnen beklimmen.

De laatste regel is dat je geen klif kunt zetten rond een boom. Je moet eerst de boom omhakken of deze opscheppen na het eten van fruit.

Wanneer je klaar bent om kliffen te plaatsen, open je de Eilandontwerper-app en kies je 'Ik wil bouwen!'. Open vervolgens het menu met de +knop en kies de optie 'klifvergunning'.

Het enige wat je nu nog resteert is om te gaan naar de plek waar je kliffen wil en daar op de A-knop te drukken om een klif neer te zetten. Vergeet niet dat als je de heuvel nog hoger wil maken, je eerst op de klif moet gaan staan met een ladder.

Druk op A om kliffen neer te zetten

Als je een deel van de kliffen een rondere hoek wil geven, ga dan onderaan de klif staan en druk op A bij de klif die je wil afronden.

Je kan een klif ronde hoeken geven.

Als je echter een klif wil verwijderen, dan moet je op A drukken vlak voor de klif die je wil verwijderen. Als je een tweede of derde laag klif wil verwijderen zal je dit meerdere keren moeten doen.

Het is erg eenvoudig om kliffen ook weer af te breken.

Terraformen opent een heel nieuw aspect van Animal Crossing: New Horizons! Veel plezier met je creativiteit de vrije loop te laten gaan!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Read this next