Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons online multiplayer: Hoe je vrienden uitnodigt en toevoegt

Alles wat je over de multiplayer in Animal Crossing New Horizons moet weten.

Multiplayer speelt een belangrijke rol in Animal Crossing New Horizons.

Je kunt online met vrienden spelen door ze op je eiland uit te nodigen. Dat doe je door middel van het vliegveld.

Je kunt ook lokaal met anderen spelen. Zo is er Party Play, een feature die in New Horizons voor het eerst zijn opwachting maakt. Daarmee kunnen tot vier spelers op hetzelfde eiland met elkaar spelen.

Inhoud:

Multiplayer in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Er zijn drie vormen van multiplayer in Animal Crossing New Horizons:

  • Party Play - lokale multiplayer waarmee je tot vier spelers op jouw eiland speelt.
  • Bezoekers uitnodigen - uitnodigen van andere spelers om je eiland te bezoeken (zowel online als lokaal op verschillende Switch-apparaten).
  • Op reis gaan - bezoeken van het eiland van andere spelers (zowel online als lokaal op verschillende Switch-apparaten)

Zowel het uitnodigen als bezoeken van andere spelers vereist een internetverbinding. Je hebt daarnaast een Nintendo Switch Online lidmaatschap nodig om Animal Crossing New Horizons via internet te kunnen spelen.

Wanneer het aankomt op andere spelers uitnodigen, kunnen er tot zeven spelers een bezoekje komen brengen. In totaal zit je dus met maximaal acht spelers op het eiland.

Via NookLink communiceer je met andere spelers, wat via Nintendo Switch Online beschikbaar is. De smartphone-app vind je in de appstores van zowel Apple als Android. Je kunt via voice chat of text chat met elkaar communiceren, maar het is verder geen harde vereiste om online met elkaar te kunnen spelen.

Je gebruikt NookLink zowel voor voice chat als voor tekst.

Party Play kan alleen met de andere eilandbewoners gebruikt worden. Op dezelfde Switch verken je thuis op de bank samen met drie vrienden je eiland. Of juist thuis bij een van je vrienden op zijn of haar Switch, dat kan natuurlijk ook. Wel heb je meerdere controllers nodig.

In totaal kunnen acht spelers op een eiland wonen, wat betekent dat met Party Play de helft van de spelers samen kunnen spelen.

Om Local Play te gebruiken, moeten jij en een andere speler op dezelfde plek zijn met dezelfde verbinding. Dat maakt Local Play ideaal voor het uitnodigen of bezoeken van de eilanden van je vrienden.

Hoe je online multiplayer in Animal Crossing speelt: van het uitnodigen tot bezoeken van andere spelers in New Horizons

Als je andere speler wilt uitnodigen voor een bezoekje aan je eiland, dan moet je in Animal Crossing New Horizons naar de luchthaven gaan. Die vind je aan de kust van je eiland en is na de eerste dag dat je er bent geweest 24 uur per dag open.

Dat houdt in dat multiplayer pas op je tweede speeldag beschikbaar is. Begin je bijvoorbeeld op vrijdag met spelen, dan kun je pas op zaterdag van de multiplayer gebruikmaken. Tot die tijd zegt Orville meer tijd nodig te hebben.

Eenmaal op het vliegveld praat je met Orville, om zo de eerste vereisten voor het uitnodigen of bezoeken van andere spelers te kunnen voltooien. In beide gevallen geeft hij je de optie voor lokaal spelen en online spelen.

In principe is je eiland (en die van je vrienden) afgesloten voor andere spelers. In andere woorden: je moet eerst multiplayer aanzetten voordat je elkaar online kunt opzoeken. De deuren staan standaard dus niet wagenwijd open.

Om andere spelers op je eiland uit te nodigen, praat je met Orville en open je de gate. Andere spelers moeten Orville vragen naar spelers te zoeken die op dat moment online zijn. Als de gate open is, verschijnt er een lijst.

Nu kan je naar hen gaan om samen te spelen. Dit moet je altijd doen als je naar een dorp op een andere Switch wil reizen. Je zal altijd je poorten in de luchthaven moeten openen als je bezoekers wil.

Dit moet je dus buiten de game met je vriend(en) afstemmen. Als een andere speler op bezoek is geweest, kun je hem/haar wel als beste vriend toevoegen.

Nu zie je wanneer hij/zij de game aan het spelen is. Maar let op: vrienden kunnen ook je eiland aanpassen, dus weet wie je als beste vriend toevoegt!

Hoewel je nog steeds dezelfde stappen moet doorlopen (ga naar het vliegveld, open de gate, andere speler gaat ook naar het vliegveld, hij/zij zoekt naar open gates) kun je nu wel in-game zien wie er speelt en die persoon een berichtje sturen om multiplayer aan te zetten. Dit kan nu zonder dat je je smartphone hoeft te checken.

Als je overigens niet al je vrienden op je eiland toevertrouwt, kun je kiezen tussen 'Al mijn vrienden!' en 'Bezoekers met Dodo-code' wanneer je de gate opent. Dat geeft je de mogelijkheid spelers buiten je vriendenlijst voor een eenmalig bezoek uit te nodigen.

Let erop dat deze features door het ouderlijk toezicht geblokkeerd kunnen zijn.

Bekijk op YouTube

Party Play en lokale multiplayer in Animal Crossing New Horizons

Party Play is speciaal ontworpen voor eilanden met meerdere bewoners.

Om Party Play te starten, gebruik je de NookPhone en selecteer je Inwoner bellen. Daarmee kun je tot drie andere bewoners opbellen en ze op je eiland uitnodigen.

In Animal Crossing New Horizons kunnen dus maximaal vier spelers tegelijkertijd op dezelfde Switch spelen. Met de Switch in de docking station heb je voor elke speler wel een Joy-Con controller nodig.

Gebruik de NookPhone om eilandbewoners te selecteren.

Eenmaal opgeroepen en binnen, is het hoog tijd om met de anderen het eiland te verkennen!

In Party Play is een speler de leider, terwijl de anderen volgers zijn. De leider is de speler die de Party Play heeft opgezet, maar je kunt gerust tussendoor wisselen.

De leider bepaalt waar het team naartoe gaat, waarbij de volgers uiteraard met hem of haar meegaan. Zij kunnen activiteiten zoals vissen, verzamelen of lekker luieren doen.

Praten met eilandbewoners en winkelen kan alleen via de leider van het gezelschap. Mocht een volger dat perse willen doen, kun je wel van leiderschap wisselen.

Je kunt gemakkelijk van leiderschap wisselen.

Elk item die je als volger in Party Mode verzamelt, kun je via de recyclagedoos in de servicebalie verzamelen.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Multiplayer beperkingen in Animal Crossing New Horizons

Er zijn echter wel wat kleine beperkingen wanneer je de Animal Crossing New Horizons multiplayer speelt.

De eerste is dat elke speler een Nintendo Account moet hebben, maar ook op de Switch waarop je speelt.

Elke speler heeft uiteindelijk zijn/haar eigen huis (of tent in het begin). Er zijn verder geen beperkingen in de gameplay, behalve voor de eerste dag van het bezoek van het eiland.

De Dodo Airlines luchthaven is op de eerste dag gesloten, zodat je geen andere spelers kunt bezoeken of uitnodigen.

Na 24 uur gaat het vliegveld echter wel open, dus je hoeft niet heel lang te wachten.

De laatste belemmering is wanneer je het eiland van een andere speler bezoekt (of iemand jouw eiland) en erachter komt dat je bepaalde gereedschap (bijvoorbeeld een bijl) niet kunt gebruiken. Dat is om te voorkomen dat je iemand anders zijn of haar eiland moedwillig vernielt door alle bomen om te kappen.

Je mag waarschijnlijk bepaald gereedschap niet gebruiken op de eilanden van andere spelers.

Wil je deze restricties voor iemand opheffen, dan moet je hem of haar als beste vrienden registreren in je NookPhone.

Als beste vrienden in Animal Crossing New Horizons kun je wel van elk stuk gereedschap gebruikmaken. Nu is het wel hopen dat je 'vrienden' niet stiekem je eiland vandaliseren - of jij die van hen.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Read this next