Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons dorpsbewoners: Hoe nieuwe bewoners krijgen, bewoners verwijderen en alle dorpsbewoners opgelijst

Wie worden je nieuwe beste vrienden?

Dorpsbewoners zijn de dieren die op je eiland in Animal Crossing New Horizons arriveren en beslissen of ze er komen wonen.

In vergelijking met de vorige games in de Animal Crossing-reeks, geeft Animal Crossing New Horizons je meer controle over nieuwe dorpsbewoners. Je kan ze uitnodigen, maar ook weer wegsturen van je eiland.

Op deze pagina leggen we je uit hoe je dit doet, en voor je gemak hebben we ook de nieuwe en terugkerende dorpsbewoners in New Horizons opgelijst zodat je beter je perfecte eiland kan plannen.

Inhoud:

Hoe nieuwe dorpsbewoners krijgen in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

In vorige Animal Crossing games verschenen dorpsbewoners gewoon in je dorp en bouwden ze hun huis waar ze zin hadden. In New Horizons is dit systeem echter veranderd en ligt het meer in lijn met het thema van een verlaten eiland.

Wanneer je voor het eerst arriveert op het eiland, heb je twee dorpsbewoners in je gezelschap en naarmate je verder vordert in de game, zal je meer dorpsbewoners kunnen uitnodigen op je eiland.

Het maximum aantal dorpsbewoners die tegelijk op je eiland kunnen wonen is 10.

De eerste keer dat je nieuwe dorpsbewoners zal kunnen uitnodigen op je eiland is nadat Nooks Hoek opent. Tom Nook zal je dan drie bouwpakketten geven die je op je eiland moet plaatsen. Tegelijk krijg je ook de optie om een ladder en een brug te bouwen.

Als je deze bouwpaketten hebt geplaatst, zal je vervolgens zes meubels moeten maken: drie binnenmeubels en drie buitenmeubels.

Eén van drie bouwpaketten die voltooid is.

Na het maken van deze meubels op je werkbank zullen de nieuwe inwoners één per één elke dag verhuizen. Dus zelfs als je alle meubels op één dag maakt en de bouwpaketten voltooid, dan nog zal het drie volledige dagen duren voordat alle dorpsbewoners gearriveerd zijn.

Het is wel de enige keer dat je meubels moet maken voor dorpsbewoners. Hierna zal het kiezen van de lokatie van het huis het enige zijn dat je nog moet doen.

Een locatie kiezen voor het huis van een dorpsbewoner

Hierna is het wachten tot de servicebalie een upgrade heeft gekregen voordat je meer dorpsbewoners kunt uitnodigen! Als de nieuwe servicebalie er is, zal Tom Nook verschillende nieuwe bouwopties bieden, waaronder land toewijzen waar nieuwe huizen gezet mogen worden voor nieuwe dorpsbewoners.

Land toewijzen voor een nieuwe dorpsbewoner kost je 10.000 klingels, want in Animal Crossing New Horizons is uiteraard nooit iets gratis.

Gelukkig zal je geen meubilair meer moeten maken voor deze dorpsbewoners. Tom Nook zal het je zeggen wanneer een stukje land is verkocht aan een nieuwe dorpsbewoners. Dit kan zijn aan iemand die je uitgenodigd hebt of aan een willekeurige dorpsbewoner.

Je krijgt ook Nook-miles zodra ze verhuisd zijn.

Je kan stukken land kopen bij de nieuwe servicebalie.

Hoe nieuwe dorpsbewoners uitnodigen in Animal Crossing New Horizons

Nu dat je wat land opzij hebt gezet voor nieuwe huizen, is het tijd om nieuwe dorpsbewoners uit te nodigen op je eiland.

Er zijn twee manieren om dorpsbewoners uit te nodigen op je eiland in New Horizons:

Dorpsbewoners uitnodigen van op andere eilanden

Voor 2000 Nook-miles uit de automaat in de servicebalie, kan je een Nook-milesbon kopen. Deze bon kan je bij de luchthaven inruilen voor een trip naar een willekeurig gegenereerd eiland, waar je altijd één dorpsbewoner zult vinden.

Je kan vliegtickets naar een nieuw eiland kopen in het automaat.

Je hebt geen controle over welke dorpsbewoner je zal tegenkomen op het nieuwe eiland, dus als je op zoek bent naar een specifieke dorpsbewoner, ben je maar best bereid om veel Nook-miles te spenderen.

Als je twee keer praat met een dorpsbewoner op zo'n eiland, krijg je de optie om ofwel aan te raden of af te raden dat hij verhuist naar jouw eiland. Als wie je tegenkomt, je dus niet aanstaat, negeer je hem dus maar best gewoon.

Als je de dorpsbewoner aanraadt te verhuizen, dan is er een grote kans dat hij of zij het stuk land zal kopen dat je eerder hebt aangeduid en er zijn huis zal zetten.

Als je nog geen stuk land hebt aangeduid wanneer je een dorpsbewoner aanraadt te verhuizen, dan is de kans groot dat deze zal verhuizen zodra je een stuk land aanduidt of wanneer er een dorpsbewoner weggaat van je eiland.

De kampeerplaats

Nadat je servicebalie geupgradet hebt, zal Tom Nook je vragen een kampeerplaats te bouwen op je eiland.

Zodra de kampeerplaats geopend is, heb je elke dag kans dat er nieuwe dorpsbewoners komen kamperen. Isabelle vertelt het je in haar aankondigingen wanneer er iemand aan het kamperen is op je eiland. Je moet dus niet bang zijn dat je een bezoeker per ongeluk mist.

Als je tegen een kampeerder praat, dan moet je een kansspelletje met hen spelen. Als je wint, krijg je als beloning ofwel een meubelstuk of een kledingstuk. Er zijn geen gevolgen als je verliest, dus niet nerveus zijn!

Op een bepaald punt kan het zijn dat een kampeerder beslist om naar jouw eiland te verhuizen. Vervolgens kunnen er twee dingen gebeuren, en dat is volledig afhankelijk van hoeveel ruimte je nog beschikbaar hebt voor bewoners.

Als je een stuk grond ter beschikking hebt, dan zal de kampeerder die grond innemen en verhuizen.

Als je geen grond ter beschikking hebt, dan zal de kampeerder contact opnemen met de servicebalie en ontdekken dat er geen ruimte vrij is. De bezoeker zal vervolgens aan jou vragen of je toevallig iemand kent die van plan is om uit je dorp te vertrekken. Je krijgt vervolgens de keuze om positief of negatief te antwoorden.

Als je ja zegt, dan zal de kampeerder automatisch één van je huidige bewoners kiezen en vragen of je ermee akkoord gaat dat deze bewoner uit je dorp vertrekt. Je hebt geen controle over welke bewoner de kampeerder kiest, dus het zou ook wel eens jouw favoriet kunnen zijn.

Als je beslist om de bewoner te laten vertrekken en de kampeerder hun plaats te laten innemen, dan zal de bewoner onmiddellijk zijn spullen pakken. De volgende dag zal het huis weg zjn, en de dag erna zal de kampeerder zijn huis er staan.

Als je de kampeerder maar niks vindt, geen zorgen. De volgende dag is deze vertrokken. Ook start de kans dat je een bezoeker op je kampeerplaats hebt terug van nul. Elke dag dat je geen kampeerder hebt, zal deze kans een beetje stijgen. Zes dagen na het vertrek van de laatste kampeerder heb je bijvoorbeeld 20 procent kans dat je een nieuwe bezoeker krijgt.

Bewoners uitnodigen van uit het eiland van je vrienden

Het is ook mogelijk om een bewoner die op het eiland van een vriend woont, uit te nodigen naar jouw eiland. Om dit te doen moet je wachten tot een bewoner van plan is te verhuizen van dat eiland en ook moet je zelf een leeg stuk grond hebben op jouw eiland.

De dag nadat je vriend een bewoner heeft aangemoedigd om te verhuizen is het jouw beurt om toe te slaan.

Bezoek het eiland van je vriend en ga naar het huis van die bewoner. Je zal zien dat ie al ingepakt heeft en alles klaar heeft staan in dozen. Praat met de bewoner en je zal de optie krijgen om deze aan te moedigen naar jouw eiland te verhuizen.

Als je dit doet, dan zal de bewoner de volgende dag op jouw eiland verschijnen.

Maar niet vergeten: hiervoor moet je een lege plaats hebben voor een huis. Anders kan de bewoner dit niet doen!

Amiibo-kaarten gebruiken

Wanneer de kampeerplaats op je eiland is gebouwd, krijgt ook de Nookstop in de servicebalie een upgrade. Nu kan je hier Amiibo en Amiibo-kaarten inscannen in Animal Crossing New Horizons. Je kan dit wel maar één keer per dag doen.

Gebruik een Amiibo-kaart van een bewoner, zoals die voor Bob, en die bewoner zal de volgende dag op je kampeerplaats verschijnen. Als je wil kan je dan het proces in gang zetten om ervoor te zorgen dat deze bewoner zich permanent op je eiland vestigt.

Wanneer de kampeerder arriveert zal deze aan je vragen om een specifiek stuk meubilair te maken. Als je het doe-het-zelfplan voor dit stuk meubilair nog niet hebt, zal je het zelfs krijgen. Vervolgens moet je het stuk meubilair maken en aan de kampeerder geven.

Hierna kan je de kampeerder uitnodigen om op jouw eiland te komen wonen.

Als je een stuk grond beschikbaar hebt voor een huisje, dan zullen ze daar met plezier in gaan wonen. Als dat niet zo is, dan is het tijd om te kiezen wie moet vertrekken. In tegenstelling tot normale kampeerders echter, krijg je bij kampeerders van Amiibo-kaarten wel de keuze welke bewoner je wil wegsturen.

Wanneer je de keuze gemaakt hebt, zal de nieuwe bewoner over twee dagen op jouw eiland wonen.

Cover image for YouTube videoAnimal Crossing: New Horizons Gameplay - An Island After 80 Hours

Hoe beste vrienden worden met bewoners in Animal Crossing New Horizons

Het zit goed verstopt maar er is wel degelijk een manier om sterke vriendschappen te smeden in Animal Crossing New Horizons. Bewoners van je dorp kunnen zelfs je beste vrienden worden. Je kan de sterkte van je vriendschap met bewoners meten aan de verschillende interacties die beschikbaar worden naarmate je vriendschap sterker wordt.

Deze interacties zijn onder andere:

 • Kadootjes geven
 • Ze zullen je items proberen verkopen
 • Ze geven je een koosnaampje
 • Je kan hun catchphrase veranderen
 • Je kan de manier waarop ze je groeten veranderen
 • Ze zullen items van je proberen kopen
Naarmate je vriendschap met een bewoner sterker wordt, kan je ze kadootjes geven.

Je weet dat je écht beste vrienden met een bewoner bent geworden als ze je een mooie gekaderde foto van zichzelf geven die je kan neerzetten in je huis. Dit is nog iets anders dan de posters die je kan krijgen in Fotopia overigens.

Om betere vrienden te worden met bewoners kan je de volgende activiteiten doen met een bewoner, zoals:

 • Dagelijks met hen praten
 • Hun vlooien vangen
 • Als ze een item van je willen kopen, het verkopen aan hen
 • Hen items geven (idealiter meubilair, in kadoverpakking!)
 • Hen een verjaardagskado geven (ook in verpakking!)
 • Hen medicijn geven als ze ziek zijn
 • Verloren voorwerpen teruggeven en gevraagde items zoeken
Geef je bewoners medicijn als ze ziek zijn om je vriendschap met hen te versterken.

Dat dorpelingen voorwerpen verliezen of je vragen om een bepaald insect of vis te vangen gebeurt volledig willekeurig in de game, maar de kans is wel wat groter dat het van een bewoner komt waar je al een goede band mee hebt.

Uiteindelijk is vriendschap een onzichtbare statistiek in Animal Crossing New Horizons, dus je weet niet altijd exact hoe goed je vriendschapsband is met een bewoner. Maar blijf gewoon vriendelijk en uiteindelijk zal je wel de foto van een bewoner krijgen.

Hoe dorpsbewoners verwijderen en ze doen vertrekken in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Misschien vindt je hun persoonlijkheid maar niets of misschien staat hun gezicht je gewoon niet aan. Hoe dan ook, de kans zit erin dat er een punt komt waarop je liever hebt dat ze vertrekken.

Een vervelende dorpsbewoner uit de weg ruimen in New Horizons kan tricky zijn, maar er zijn wel methodes waarmee je hen weg kan pesten.

Praat niet meer met ze

Als je simpelweg stopt praten met een dorpsbewoner, dan zullen ze langzaamaan eenzaam worden en aanvoelen dat ze geen vrienden hebben op het eiland.

Ookal wil je niets meer met ze te maken hebben, hou ze toch in het oog. Op een dag zal je ze zien rondlopen met een donderwolk boven hun hoofd. Als je dan tegen ze praat, krijg je misschien een dialoog waarin ze tegen ze zeggen dat ze erover denken te vertrekken. Dan kan je hen zeggen dat het inderdaad misschien het best is dat ze hun koffer pakken.

Als je per ongeluk toch praat met een dorpsbewoner die je probeert te negeren, kan je ze ook een paar keer met je net slaan om hun humeur terug te bederven.

Inwoners negeren doet wonderen.

Klaag tegen Isabelle

Zodra je de nieuwe servicebalie hebt en Isabelle beschikbaar is, kan je met haar roddelen over elke dorpsbewoner. Als je genoeg over een bepaalde dorpsbewoner klaagt, zal deze beslissen je eiland te verlaten.

Je kan dorpsbewoners zelf dwingen van kledij en catchphrase te veranderen door met Isabelle te praten. Wat een invloedrijk figuur!

Dorpbewoner types in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Voordat we aan de lijst van alle dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons starten, moeten we even uitleggen welke types er beschikbaar zijn en wie ze zijn.

Ter herhaling: dorpsbewoners zijn de dieren die op je eiland kunnen komen wonen en waar je vrienden mee kan worden.

Er zijn in totaal 397 verschillende dorpsbewoners en 35 verschillende diersoorten in New Horizons.

Elke dorpsbewoner heeft zijn eigen personaliteit en er zijn in totaal acht personaliteitstypes: vier voor de mannelijke dorpsbewoners en vier voor de vrouwelijke dorpsbewoners.

De vier mannelijke personaliteitstypes zijn:

 • Chagrijnig
 • Sportief
 • Lui
 • Zelfingenomen

Dit zijn de vier vrouwelijke personaliteitstypes:

 • Normaal
 • Pittig
 • Zusterlijk
 • Verwaand

Het loont om met alle dorpsbewoners vrienden te worden want ze geven je doe-het-zelfplannen, meubels, kleren en emoji als cadeau.

Soms vragen ze je ook om kleine taakjes uit te voeren, waar ze je dan voor belonen met items of klingels.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Animal Crossing dorpsbewoners lijst: alle nieuwe en terugkerende dorpsbewoners in New Horizons uitgelegd

Er zijn in totaal 397 verschillende dorpsbewoners waaronder 7 die volledig nieuw zijn in Animal Crossing New Horizons.

Nieuwe dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Hieronder vindt je de zeven gloednieuwe dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons, inclusief welke diersoort ze zijn:

 • Audie - wolf
 • Cyd - olifant
 • Judy - jong beertje
 • Megan - beer
 • Raymond - kat
 • Reneigh - paard
 • Sherb - geit

Miereneter dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Er keren zeven miereneter dorpsbewoners terug naar Animal Crossing New Horizons:

 • Anabelle
 • Annalisa
 • Antonio
 • Cyrano
 • Olaf
 • Pango
 • Snooty

Beer dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Er zijn in totaal 15 mogelijke beren als dorpsbewoners, inclusief de gloednieuwe Megan:

 • Beardo
 • Charlise
 • Chow
 • Curt
 • Grizzly
 • Groucho
 • Ike
 • Klaus
 • Megan
 • Nate
 • Paula
 • Pinky
 • Teddy
 • Tutu
 • Ursala

Vogel dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Hieronder vindt je de 13 verschillende vogels die als dorpsbewoner op je eiland kunnen komen wonen:

 • Admiral
 • Anchovy
 • Jacques
 • Jakey
 • Jay
 • Jitters
 • Lucha
 • Midge
 • Peck
 • Piper
 • Robin
 • Sparro
 • Twiggy

Stier dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Hier zijn de zes stieren die als dorpsbewoners op je eiland kunnen komen wonen in New Horizons:

 • Angus
 • Coach
 • Rodeo
 • Stu
 • T-Bone
 • Vic

Kat dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Er zijn in totaal 23 katten die je kan hebben als dorpsbewoner, inclusief de nieuwe Raymond:

 • Ankha
 • Bob
 • Felicity
 • Kabuki
 • Katt
 • Kid Kat
 • Kiki
 • Kitty
 • Lolly
 • Merry
 • Mitzi
 • Moe
 • Monique
 • Olivia
 • Punchy
 • Purrl
 • Raymond
 • Rosie
 • Rudy
 • Stinky
 • Tabby
 • Tangy
 • Tom

Jong beertje dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Hieronder vindt je de lijst van 17 jonge beertjes, inclusief de nieuwe Judy, die kunnen komen wonen op je eiland in New Horizons:

 • Barold
 • Bluebear
 • Cheri
 • Chester
 • Judy
 • June
 • Kody
 • Maple
 • Marty
 • Murphy
 • Olive
 • Pekoe
 • Poncho
 • Pudge
 • Stitches
 • Tammy
 • Vladimir

Kip dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Negen verschillende kippen kunnen als dorpsbewoner op je eiland komen wonen in Animal Crossing New Horizons:

 • Ava
 • Becky
 • Benedict
 • Broffina
 • Egbert
 • Goose
 • Ken
 • Knox
 • Plucky

Koe dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Er zijn maar vier verschillende koeien die kunnen arriveren in je dorpje:

 • Naomi
 • Norma
 • Patty
 • Tipper

Krokodil dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Er zijn zeven verschillende krokodillen die in je dorpje kunnen komen wonen in Animal Crossing New Horizons:

 • Alfonso
 • Alli
 • Boots
 • Del
 • Drago
 • Gayle
 • Sly

Rendier dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Hieronder vindt je de 11 rendieren die dorpsbewoner kunnen worden in New Horizons:

 • Bam
 • Beau
 • Bruce
 • Chelsea
 • Diana
 • Deirdre
 • Erik
 • Fauna
 • Fuchsia
 • Lopez
 • Zell

Hond dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Hier zijn de 16 honden die naar je eiland kunnen verhuizen:

 • Bea
 • Benjamin
 • Biskit
 • Bones
 • Butch
 • Cherry
 • Cookie
 • Daisy
 • Goldie
 • Lucky
 • Mac
 • Maddie
 • Marcel
 • Portia
 • Shep
 • Walker

Eend dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Als het op eenden aan komt heb je veel keuze. Er zijn maar liefst 17 verschillende eenden die dorpsbewoner kunnen worden:

 • Bill
 • Deena
 • Derwin
 • Drake
 • Freckles
 • Gloria
 • Joey
 • Ketchup
 • Maelle
 • Mallary
 • Miranda
 • Molly
 • Pate
 • Pompom
 • Quillson
 • Scoot
 • Weber

Adelaar dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Er zijn negen verschillende adelaars die naar je eiland kunnen verhuizen:

 • Amelia
 • Apollo
 • Avery
 • Buzz
 • Celia
 • Frank
 • Keaton
 • Pierce
 • Sterling

Olifant dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Er zijn in totaal 12 olifanten die in je dorp kunnen komen wonen, inclusief de nieuwe Cyd:

 • Axel
 • Big Top
 • Chai
 • Cyd
 • Dizzy
 • Ellie
 • Eloise
 • Margie
 • Opal
 • Paolo
 • Tia
 • Tucker

Kikker dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Er zijn maar liefst 18 verschillende kikkers die als dorpsbewoner op je eilandje kunnen komen wonen:

 • Camofrog
 • Cousteau
 • Croque
 • Diva
 • Drift
 • Frobert
 • Gigi
 • Henry
 • Huck
 • Jambette
 • Jeremiah
 • Lily
 • Prince
 • Puddles
 • Raddle
 • Ribbot
 • Tad
 • Wart Jr

Geit dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

In New Horizons zijn er acht verschillende geiten die kunnen komen wonen op je eiland, inclusief de nieuwe Sherb:

 • Billy
 • Chevre
 • Gruff
 • Kidd
 • Nan
 • Pashmina
 • Sherb
 • Velma

Gorilla dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Er zijn tien gorillas die op je eiland kunnen komen wonen in New Horizons:

 • Al
 • Boone
 • Boyd
 • Cesar
 • Hans
 • Louie
 • Peewee
 • Rilla
 • Rocket
 • Violet

Hamster dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Acht hamsters keren terug in dit nieuwste deel van Animal Crossing en hun namen zijn:

 • Apple
 • Clay
 • Flurry
 • Graham
 • Hamlet
 • Hamphrey
 • Rodney
 • Soleil

Nijlpaard dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Deze zeven nijlpaarden kan je ontmoeten in New Horizons:

 • Bertha
 • Biff
 • Bitty
 • Bubbles
 • Harry
 • Hippeux
 • Rocco

Paard dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Reneigh is het nieuwe paard in New Horizons, en met hem erbij brengt dat het totaal op 15 verschillende paarden die in je dorp kunnen komen wonen:

 • Annalise
 • Buck
 • Cleo
 • Clyde
 • Colton
 • Ed
 • Elmer
 • Julian
 • Papi
 • Peaches
 • Reneigh
 • Roscoe
 • Savannah
 • Victoria
 • Winnie

Kangeroe dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

In het totaal zijn er acht verschillende kangeroes die in je dorp kunnen komen wonen:

 • Astrid
 • Carrie
 • Kitt
 • Mathilda
 • Marcie
 • Rooney
 • Sylvia
 • Walt

Koala dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Er zijn negen verschillende koalas die je als dorpsbewoner kan tegenkomen op je eiland in New Horizons:

 • Alice
 • Canberra
 • Eugene
 • Gonzo
 • Lyman
 • Melba
 • Ozzie
 • Sydney
 • Yuka

Leeuw dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

In New Horizons zijn er zeven leeuwen die in je dorpje kunnen komen wonen:

 • Bud
 • Elvis
 • Leopold
 • Lionel
 • Mott
 • Rex
 • Rory

Aap dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Hieronder staan de namen van de acht verschillende apen die als dorpeling op je eiland kunnen arriveren:

 • Deli
 • Elise
 • Flip
 • Monty
 • Nana
 • Shari
 • Simon
 • Tammi

Muis dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

In het totaal zijn er 15 muizen die als dorpsbewoner op je eiland kunnen komen wonen in Animal Crossing New Horizons:

 • Anicotti
 • Bella
 • Bettina
 • Bree
 • Broccolo
 • Candi
 • Chadder
 • Dora
 • Greta
 • Limberg
 • Mouse
 • Penelope
 • Rod
 • Rizzo
 • Samson

Octopus dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Er zijn jammer genoeg maar drie octopussen die op je eilandje kunnen komen wonen:

 • Marina
 • Octavian
 • Zucker

Struisvogel dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Als je van struisvogels houdt, heb je geluk in Animal Crossing New Horizons. Er zijn maar liefst 10 struisvogels die op je eiland kunnen komen wonen:

 • Blanche
 • Cranston
 • Flora
 • Gladys
 • Julia
 • Phil
 • Phoebe
 • Queenie
 • Sandy
 • Sprocket

Pinguin dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Hieronder staan de namen van de 13 pinguins die als dorpsbewoner op je eiland kunnen komen wonen:

 • Aurora
 • Boomer
 • Cube
 • Friga
 • Flo
 • Gwen
 • Hopper
 • Iggly
 • Puck
 • Roald
 • Sprinkle
 • Tex
 • Wade

Varken dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Als het op varkens aan komt, heb je in New Horizons geen tekort. Hieronder staan de namen van de 15 varkens die op je eiland kunnen komen wonen:

 • Agnes
 • Boris
 • Cobb
 • Chops
 • Crackle (ook gekend als Spork)
 • Curly
 • Gala
 • Hugh
 • Kevin
 • Lucy
 • Maggie
 • Pancetti
 • Peggy
 • Rasher
 • Truffles

Konijn dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Er zijn heel veel konijnen in New Horizons, 21 om precies te zijn. Wees dus niet verbaast als er eentje op je eiland komt wonen:

 • Bonbon
 • Bunnie
 • Carmen
 • Chrissy
 • Claude
 • Coco
 • Cole
 • Doc
 • Dotty
 • Francine
 • Gabi
 • Gaston
 • Genji
 • Hopkins
 • Mira
 • O'Hare
 • Pippy
 • Ruby
 • Snake
 • Tiffany
 • Toby

Neushoorn dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Zes neushoorns kunnen hun weg vinden naar je eiland in New Horizons. Hun namen zijn:

 • Hornsby
 • Merengue
 • Renée
 • Rhonda
 • Spike
 • Tank

Schaap dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Er zijn 14 schapen in New Horizons die hun huisje kunnen bouwen op jouw eiland:

 • Baabara
 • Cashmere
 • Curlos
 • Dom
 • Étoile
 • Eunice
 • Frita
 • Muffy
 • Pietro
 • Stella
 • Timbra
 • Vesta
 • Wendy
 • Willow

Eekhoorn dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Er zijn maar liefst 18 eekhoorns die als dorpsbewoner kunnen komen wonen op je eiland in New Horizons:

 • Agent S
 • Blaire
 • Cally
 • Caroline
 • Filbert
 • Hazel
 • Marshal
 • Mint
 • Nibbles
 • Peanut
 • Pecan
 • Poppy
 • Ricky
 • Sally
 • Sheldon
 • Static
 • Sylvana
 • Tasha

Tijger dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

In de wereld van New Horizons, zijn er zeven tijgers die kunnen komen komen wonen op je eiland:

 • Bangle
 • Bianca
 • Claudia
 • Leonardo
 • Rolf
 • Rowan
 • Tybalt

Wolf dorpsbewoners in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Maar liefst 11 verschillende wolven, inclusief de nieuwe dorpsbewoner Audie, kunnen komen wonen op je eiland in New Horizons:

 • Audie
 • Chief
 • Dobie
 • Fang
 • Freya
 • Kyle
 • Lobo
 • Skye
 • Vivian
 • Whitney
 • Wolfgang

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties