Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons bloemen: Nieuwe kleuren, kruisbestuiving en hybride bloemen uitgelegd

Zo kruisbestuif je bloemen om nieuwe kleuren te krijgen!

Bloemen zijn een uitstekende manier om wat kleur toe te voegen aan je eiland in Animal Crossing: New Horizons.

Er is veel variatie in de soorten bloemen en kleuren die je kan hebben. Als je groene vingers hebt, kan je echter zelfs hybride bloemen maken met kruisbestuiving.

Zorg er echter wel voor dat je een gieter hebt want die zal je nodig hebben!

Op deze pagina:

Bloemen en bloemsoorten in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Bloemen planten in Animal Crossing New Horizons laat je toe je eiland te versieren met wat kleur. Wanneer je voor het eerst de kliffen beklimt met je ladder, zal je ontdekken dat er op je eiland een specifieke soort wilde bloemen groeit.

Deze bloemen is echter maar één van de acht verschillende soorten bloemen in Animal Crossing New Horizons:

  • Cosmea
  • Hyacinten
  • Lelies
  • Chrysanten
  • Viooltjes
  • Tulpen
  • Rozen
  • Anemonen

Bloemen groeien zal je helpen om de sterrenscore in je eilandbeoordeling omhoog te helpen. Maar loop niet door je bloemenperkje want zo verliezen de bloemen hun blaadjes!

Loop niet door je bloemen!

Waar bloemzaadjes en zakjes kopen in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Je zal al meteen bij de start van Animal Crossing New Horizons, bloemenzaadjes kunnen komen in het kleine winkeltje van Timmy in de servicebalie.

Zodra je Nooks Hoek geopend hebt echter, zal je ook zakjes met bloemzaadjes kunnen kopen door de vitrine linksboven te openen.

Hier zal je elke dag minstens zes verschillende soorten bloemen kunnen kopen. Deze bloemen zullen verschillen in soort en kleur. Van rode tulpen tot gele viooltjes.

Eén zakje bloemzaadjes zal je 240 klingels kosten. Je kan echter ook een pakket van vijf zakjes ineens kopen. Dit kost je 1200 klingels. Een kleine korting dus.

Hoe bloemen doen groeien in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Na het kopen van zaadjes in Animal Crossing New Horizons is het uiteraard tijd om ze te planten en je eigen tuintje te maken.

Bloemen planten is erg simpel in New Horizons. Open je zakken, kies het zakje met de zaadjes die je wil planten, en selecteer vervolgens de optie 'Planten'.

Je zal de bloem nu planten op of naast de plek waar je momenteel staat.

Nu moet je echter nog je bloemen water geven tot ze bloeien, en daarvoor heb je uiteraard de gieter nodig. Met de gieter in de hand moet je alle bloemen water geven. Als het regent, moet je dit niet doen.

Met de breekbare gieter moet je nog elke bloem apart water geven, maar met de normale gieter geef je water aan zes bloemen tegelijk. Lekker handig! Als een bloem water gekregen heeft zal deze glinsteren in de zon. Zo doe je alvast geen dubbel werk.

Het zal zo'n drie tot vijf dagen duren voordat je bloemen volledig bloeien.

Als je bloemen eenmaal bloeien, kan je ze gebruiken om insecten aan te trekken, te verkopen, of als onderdeel van een doe-het-zelfplan. Of gewoon als decoratie uiteraard.

Als je een bloem plukt, zal de plant zelf blijven staan. Als je deze plant water geeft, zal over een paar dagen deze bloem terug bloeien. De bloem zal echter niet groeien als je deze geen water geeft.

Bloemen herplanten en verplaatsen in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Als je de plek waar je een bloem geplant hebt niet leuk vindt in New Horizons, dan kan je deze natuurlijk verplaatsen. Hiervoor heb je je ouwe trouwe schep nodig. Graag de bloem op om deze in je zakken te steken. Je kan deze vervolgens gewoon ergens anders planten. Je hoeft hiervoor niet eens te wachten tot de bloem bloeit. Als je een bloem gewoon 'opraapt' zonder schep, dan zal je de bloem plukken. De bloem als plant blijft echter staan.

Als je een bloem uit de grond haalt met een schep, steek je deze volledig in je zakken. Je kan deze vervolgens planten op een nieuwe plek, in je opslagplaats steken, of verkopen.

In tegenstelling tot bomen, moet je geen fruit eten om dit te doen. Zo zwaar zijn bloemen nu eenmaal niet.

Kruisbestuiving in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Als je wilt dat bloemen net dat ietsje specialier zijn dan wat Nooks Hoek verkoopt in Animal Crossing, dan kan je experimenteren met kruisbestuiving. Je kan bloemen op een bepaalde manier plaatsen zodat je bloemen met nieuwe kleuren krijgt. Deze kleuren kan je enkel krijgen met kruisbestuiving en dus niet kopen.

Voordat je aan je experimenten begint, moet je echter eerst normale bloemen kopen. Dit zijn de bloemen die je zal gebruiken om je hybride bloemen te maken. Ze moeten van dezelfde soort zijn als de bloemen die je wil maken.

Bekijk het gedeelte hieronder eens om te kijken welke kleuren beschikbaar zijn per soort bij het kruisbestuiven en welke kleuren van welke soort je nodig hebt om ze te maken.

Kruisbestuiving werkt het best op een raster van 5x5, waarbij elke bloem, of elke lege ruimte, een vakje inneemt.

.

Laat je bloemen groeien en bloeien, en zorg dat je ze elke dag water geeft. Uiteindelijk zullen er hybride bloemen beginnen groeien in de lege plekjes die je in het raster gelaten hebt. Eenmaal volgroeid kan je ze verplaatsen met de schep en ze herplanten op een andere plek op je eiland.

In de afbeelding hierboven groeien we witte viooltjes in de hoop blauwe viooltjes te kweken.

Met dit raster, zal je elke hybride bloem kunnen kweken die je wil.

Het is een goed idee om de tuin met je kruisbestuivingen ergens uit de weg te planten op je eiland. Dit zorgt er niet alleen voor dat je voldoende plek overhoudt, maar ook dat je niet per ongeluk door je bloemperkje loopt en de bloemen kapot maakt.

Je kan ook hekjes zetten om bepaalde bloemenperkjes aft e schermen. Zo kan je meerdere bloemenperkjes naast elkaar hebben zonder dat je je zorgen moet maken dat kleuren kruisbestuiven op manieren dat je niet wil.

Hybride bloemen en kleuren lijst in Animal Crossing: New Horizons

Hybride bloemen refereren naar de special kleuren die je in Animal Crossing New Horizons kunt maken door bloemen te kruisbestuiven.

Elke soort bloemen heeft een aantal mogelijke hybride bloemen, en als je deze wil kweken, dan moet je de juiste combinatie van kleuren gebruiken.

Je kan hybride bloemen ook op bepaalde geheimzinnige eilanden vinden. Die bereik je door een Nookmiles bon te gebruiken.

Hieronder kan je een lijst vinden van alle hybride bloemen met hun kleuren die je kan kweken in New Horizons, samen met de bloemen die je nodig hebt:

Cosmea

Hybride bloemBloem kleur 1Bloem kleur 2
ZwartRoodRood
OranjeGeelRood
RozeWitRood

Hyacinten

Hybride bloem Bloem kleur 1 Bloem kleur 2
BlauwWit Wit
OranjeRood Geel
RozeRood Wit
PaarsOranjeOranje

Je kan oranje en roze hyacinten ook kweken door ze met elkaar te kruisbestuiven.

Lelies

Hybride bloem Bloem kleur 1 Bloem kleur 2
ZwartRoodRood
OranjeRoodGeel
RozeRoodWit

Chrysanten

Hybride bloem Bloem kleur 1 Bloem kleur 2
GroenPaarsPaars
Roze RoodWit
Paars WitWit

Zowel de roze als de paarse chrysanten kunnen ook gekweekt worden door ze met elkaar te kruisbestuiven.

Viooltjes

Hybride bloem Bloem kleur 1 Bloem kleur 2
BlauwWitWit
OranjeRood Geel
PaarsBlauwBlauw

Tulpen

Hybride bloem Bloem kleur 1 Bloem kleur 2
ZwartRoodRood
OranjeRoodGeel
RozeRoodWit
PaarsZwart Zwart

Zowel oranje als zwarte tulpen kunnen ook gekweekt worden door ze te kruisbestuiven met elkaar.

Rozen

Hybride bloem Bloem kleur 1 Bloem kleur 2
ZwartRoodRood
BlauwRood*Rood*
OranjeRood Geel
Roze RoodWit
Paars WitWit
Rood*Oranje
Rood
Wit
Paars

Als je blauwe rozen wil, dan moet je eerst rode rozen kweken op één van de drie bovenstaande manieren. Rode rozen die je koopt, zullen niet werken. Deze zelfgekweekte rode rozen kan je kruisbestuiven om blauwe rozen te maken.

Als je zwarte rozen hebt, dan moet je ze water geven met een gouden gieter. Dan krijg je namelijk gouden rozen. Vet!

Anemonen

Hybride bloem Bloem kleur 1 Bloem kleur 2
BlauwWitWit
RozeRoodOranje
PaarsBlauwRoze
Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Waar dienen bloemen voor in Animal Crossing: New Horizons

Je kan bloemen voor verschillende zaken gebruiken in Animal Crossing New Horizons. Je personage kan het dragen in zijn of haar haar, je kan ze cadeau geven aan dorpsbewoners, ze trekken insecten aan en ze kunnen gebruikt worden in doe-het-zelfplannen.

Dit omvat dingen als kussens en kransen, zoals de cosme-krans, waarmee je het interieur en je exterieur van je huis kan versieren.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties