Skip to main content

Animal Crossing New Horizons bamboe: Zo krijg je bamboestokken, bamboescheuten en jonge lentebamboe

Eats, shoots and leaves.

Bamboestokken, bamboescheuten en jonge lentebamboe zijn materialmen die je gebruikt in verschillende doe-het-zelfplannen in Animal Crossing: New Horizons.

Met de hulp van deze materialen, kan je je eigen kleine zentuin maken.

Het enige probleem is dat, in tegenstelling tot andere materialmen zoals stenen, je bamboestokken niet tegenkomt op je eiland. Je moet het vliegtuig nemen naar een ander eiland om daar bamboe te vinden en zelf te groeien.

Op deze pagina:

Bamboe in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

In New Horizons zijn er drie verschillende materialen die met bamboe te maken hebben die je kunt gebruiken in je doe-het-zelfplannen:

  • Bamboestokken
  • Jonge lentebamboe
  • Bamboescheuten

Bamboestokken en jonge lentebamboe zijn materiaal als een ander, niet anders dan hardhout bijvoorbeeld. Bamboescheuten kan je ook opeten en planten zoals fruit dat groeit op je eiland.

Hoe bamboestokken en jonge lentebamboe vinden in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Als je geen vriend hebt die toevallig bereid is te delen in zijn bamboe materiaal, dan is de enige manier om aan bamboe te geraken het op een ander eiland te gaan halen.

Hiervoor moet je een Nook-miles bon kopen van de NookStop in de servicebalie for 2000 Nook-miles.

Ga met deze bon naar de luchthaven en je wordt naar een willekeurig eiland gebracht.

Hopelijk land je op een eiland met bamboo!

Het nadeel is dat je geen garantie hebt dat het eiland waar je op terechtkomt ook effectief bamboo zal hebben. Het is volledig willekeurig dus je moet Nook-miles blijven verdienen en Nook-miles bonnen blijven kopen tot je op een eiland met bamboe landt. Er is geen andere manier.

Zorg er dan natuurlijk wel voor dat je goed wat ruimte in je zakken hebt, want je wil niet ineens helemaal geen plaats meer hebben voor al dat bamboe.

Bekijk op YouTube

Hoe bamboo groeien op je eigen eiland in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Naar een ander eiland vliegen en hopen dat je bamboe aantreft is natuurlijk niet zo praktisch. De beste manier om altijd bamboe materiaal klaar te hebben in New Horizons is natuurlijk om zelf bamboe te groeien.

Hiervoor moet je bamboescheuten opgraven. Deze liggen altijd naast bamboestokken op eilanden.

Neem deze bamboescheuten terug naar je eiland en plant deze net zoals je met fruit zou doen.

Bamboe groeit op dezelfde voorwaarden als bomen. Dat betekent dat ze niet gaan groeien als ze naast een andere boom, bamboescheut of ander object staan.

Als je aan deze voorwaarden voldoet, dan zal je bamboescheut in drie dagen groeien tot volwaardige bamboestokken. Net zoals bomen kan je ze slaan met een bijl om bamboestokken te verzamelen. Zorg er gewoon niet voor dat je de boel omhakt!

Wij zijn alvast ons eigen bamboebos gestart.
Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Waar kan je bamboestokken, bamboescheuten en jonge lentebamboe voor gebruiken in Animal Crossing: New Horizons

Alle drie bamboe-gerelateerde materialen - bamboescheuten, bamboestokken en jonge lentebamboe - worden gebruikt in doe-het-zelfplannen, zoals meubilair en vloeren:

Je kan deze materialen gebruiken om een special lamp te maken of zelfs een haardvuur.

Probeer dus een goede voorraad bamboe in je opslagplaats te bewaren. Je weet nooit wanneer het van pas komt!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Read this next