Skip to main content

Animal Crossing suiker: hoe verbouw je suikerriet en vind je suiker in New Horizons

Geen suikeroompje meer nodig

Suiker is een van de vele ingrediënten die je kunt gebruiken tijdens het koken in Animal Crossing: New Horizons.

Net als met bloem, moet je suiker maken met andere ingrediënten - in dit geval suikerriet, wat je dus zelf moet verbouwen.

Hieronder leer je waar je suikerriet vandaan haalt, hoe je het verbouwt en, tot slot, hoe je suiker maakt in New Horizons.

Op deze pagina:

Animal Crossing: New Horizons - Ver. 2.0 gratis update - Nintendo SwitchBekijk op YouTube

Waar vind je suikerriet in Animal Crossing: New Horizons

De makkelijkste manier om suikerriet in New Horizons te vinden is om het van Leif te kopen wanneer hij op je eiland is, of bij zijn kraampje op Harv's eiland.

Onthoud goed - zijn voorraad op Harv's eiland verandert elke maandag, dus als hij geen suikerriet verkoopt, kom dan over een week nog eens terug.

Suikerriet kost 280 klingels, terwijl je ook vijf stuks voor 1,400 klingels kunt kopen.

Als je geluk hebt kun je ook suikerriet vinden op een van de eilanden waar Kapp'n je mee naar toe neemt! Op deze speciale eilanden is het suikerriet al klaar om geoogst te worden en kun je de hele plant of slechts het gewas mee naar huis nemen.

Je kunt alleen suikerriet verbouwen als je de gratis 2.0 patch voor New Horizons hebt gedownload.

Hoe verbouw je suikerriet in Animal Crossing: New Horizons

De eerste stap is bepalen waar je je suikerriet gaat verbouwen. Net als met bloem en pompoenen, moet je een klein beetje ruimte reserveren voor het verbouwen van suikerriet. Misschien moet je dus wat dingen aan de kant zetten.

Zodra je het perfecte plekje hebt, open je je inventaris, selecteer je je suikerrietzaailing en kies je 'Plant 1.' Nu is je suikerriet in de grond en hoef je het alleen nog maar water te geven.

Het duurt vier dagen voordat het suikerriet volledig is gegroeid, en als je het water geeft krijg je meer suikerriet per plant. Het groeit automatisch zonder water, maar je oogst zal kleiner zijn.

Suikerriet, volledig gegroeid en bewaterd

Nadat je je suikerriet hebt geoogst, kost het slechts twee dagen voordat het opnieuw groeit. Opnieuw krijg je meer oogst als je het water geeft. Dat hoef je overigens niet te doen als het regent of sneeuwt.

Hoe maak je suiker in Animal Crossing: New Horizons

Als je suiker wilt maken voor het koken in New Horizons, moet je eerst suikerriet verbouwen en oogsten.

Daarna kun je vijf zakken suiker maken met vijf stukken suikerriet op een fornuis. Je kunt met vijf suiker ook bruine suiker maken, wat weer in andere recepten gebruikt kan worden.

Met deze nieuwe zakken suiker kun je verschillende kookrecepten voltooien.

Hopelijk heb je veel plezier met koken met suiker in New Horizons!

Read this next