Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo koopt partner SRD

Werken al bijna 40 jaar samen.

Nintendo koopt trouwe ontwikkelingspartner SRD (Systems Research and Development) Co. Ltd over na bijna 40 jaar samenwerken. Dat kondigt Nintendo aan in een officiëel document. De overname moet plaatsvinden op 1 april 2022, geen grap!

Na de drukte van begin dit jaar met het nieuws dat Activision Blizzard overgekocht wordt door Microsoft en dat Bungie wordt overgekocht door Sony, komt nu ook Nintendo met een overname.

Cover image for YouTube videoIntroducing Animal Crossing: New Horizons - Happy Home Paradise

SRD heeft Nintendo geholpen met de ontwikkeling van onder meer Animal Crossing: New Horizons en The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Ook de experimentele projecten van Nintendo zoals Labo en Game Builder Garage zijn in samenwerking met SRD gemaakt.

In de eerste maand van 2022 is er al meer geld naar overnames binnen de gamesindustrie gegaan dan in heel 2021. Met die ontwikkelingen en alle grote games in het verschiet belooft het een bijzonder goed gamejaar te worden.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Menno Burgers avatar

Menno Burgers

Redacteur

Menno begon op zijn zesde met gamen en heeft het nooit meer losgelaten. Tegenwoordig is hij vaak te vinden in Sea of Thieves waar je hem van verre al aan ziet komen, oppassen geblazen dus!

Reacties