Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons seizoenen: Noordelijk halfrond en zuidelijk halfrond uitgelegd

Hoe de keuze van een halfrond de seizoenen in New Horizons beïnvloedt.

Animal Crossing New Horizons gebruikt de interne klok van de Nintendo Switch om ervoor te zorgen dat de seizoenen in-game gelijk lopen met die van je omgeving. Dit houdt in dat als het winter is, dat het dan ook in New Horizons winter is.

Zodra de seizoenen veranderen komen er andere vissen en insecten tevoorschijn. Ook zijn er seizoensgebonden evenementen, zoals Konijnendag - ook wel bekend als Bunny Day.

Je hebt ook de keuze om te bepalen op welk halfrond je eiland ligt. Namelijk het noordelijk halfrond of het zuidelijk halfrond. Die keuze bepaalt wanneer welk seizoen is.

Inhoud:

Het noordelijk en zuidelijk halfrond in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Animal Crossing New Horizons is de eerste game binnen de reeks die je laat bepalen op welk halfrond je eiland zich bevindt.

Die keuze bepaalt wanneer je welk seizoen ervaart. Zo komt je ervaring het meeste overeen met de seizoenen in je eigen omgeving.

Als je voor het zuidelijk halfrond kiest ervaar je winter tijdens juni, juli en augustus. Net zoals in het echte leven.

Je maakt de keuze voor een halfrond aan het begin van de game.

Lente, zomer, herfst en winter data in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Ongeacht het gekozen halfrond - wanneer komen de lente, zomer, herfst en winter in Animal Crossing New Horizons voor?

SeizoenNoordelijk halfrondZuidelijk halfrond
LenteMaart, april, meiSeptember, oktober, november
ZomerJuni, juli, augustusDecember, januari, februari
HerfstSeptember, oktober, novemberMaart, april, mei
WinterDecember, januari, februariJuni, juli, augustus

Hieronder bekijken we de verschillende seizoenen in detail:

Lente in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Als je eiland in het noordelijk halfrond ligt, dan is het in maart, april en mei lente. Ligt je eiland in het zuidelijk halfrond? Dan is het in september, oktober en november lente.

Tijdens de lente staan je bomen in bloei, waardoor overal kersenbloesem zweeft. In dit seizoen heb je de mogelijkheid om unieke insecten en vissen te vangen, die je niet buiten de lente aantreft.

Ook zijn er een aantal evenementen, zoals Konijnendag en de viswedstrijden. Konijnendag is Animal Crossings variant op Pasen. Tijdens dit evenement verzamel je unieke meubels en kledingstukken.

Zomer in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Als je eiland in het noordelijk halfrond ligt, dan is het in juni, juli en augustus zomer. Ligt je eiland in het zuidelijk halfrond? Dan is het in december, januari en februari zomer.

De warme maanden zorgen voor een flinke verandering in de flora en fauna. Het gebladerte wordt levendig groen en je komt een hoop nieuwe insecten tegen, waaronder bidsprinkhanen. Ook duiken er een aantal nieuwe vissen op.

Net zoals ieder seizoen zijn er een aantal evenementen waar je aan meedoet. Zo zijn er wedstrijden waarbij je insecten moet vangen.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Herfst in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Als je eiland in het noordelijke halfrond ligt, dan is het in september, oktober en november herfst. Ligt je eiland in het zuidelijk halfrond? Dan is het in maart, april en mei herfst.

De bladeren van je bomen worden langzaam bruin en paddenstoelen schieten uit de grond. Daarnaast komt je een aantal insecten en vissen tegen die je niet in andere seizoenen vindt.

Tijdens herfst vinden er een aantal evenementen plaats, zoals Halloween en het Harvest Festival. Die evenementen geven je de mogelijkheid om een aantal unieke voorwerpen te verzamelen. Ook komen Jack en Franklin de kalkoen op bezoek.

Winter in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Als je eiland in het noordelijke halfrond ligt, dan is het in december, januari en februari winter. Ligt je eiland in het zuidelijk halfrond? Dan is het in juni, juli en augustus winter.

De dagen worden korter, er valt sneeuw en je bomen worden met lichtjes versierd. Wanneer je de bomen door elkaar schudt, krijg je misschien zelfs een kerstbal.

Naast de nieuwe insecten en vissoorten heb je ook de mogelijkheid om aan verscheidene activiteiten mee te doen. Zo is het spectaculaire noorderlicht te zien en heb je de kans om sneeuwpoppen te maken. Helaas smelten je creaties weer als het lente wordt.

Tot slot vier je tijdens de winter Toy Day. Tijdens dit evenement bezoekt het rendier Jingle je eiland.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties