Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons keuken meubels: je eigen keuken ontwerpen en hoe het ijzeren-houten aanrecht krijgen

Handige tips om je eigen unieke keuken te maken.

Animal Crossing heeft enorm veel verschillende soorten meubels om je huis mee te decoreren, maar vreemd genoeg zijn keuken meubels relatief moeilijk te vinden.

Gelukkig zijn er manieren om dit probleem te omzeilen. Met behulp van eigen ontwerpen en een aantal slimme keuken decoratie truuks heb je in geen tijd de perfecte keuken.

Als je je eigen ijzerenhouten keuken wil bouwen, dan hebben we ook raad over het bouwen van dat ijzeren-houten aanrecht dat iedereen wil.

Op deze pagina:

Hoe keuken meubels vinden in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

De juiste keuken meubels vinden in Animal Crossing New Horizons kan wel wat tijd in beslag nemen. Als je niet bereid bent of niet in staat bent om te ruilen met andere spelers, dan moet je een reeks andere methodes proberen waarbij je willekeurige meubels krijgt.

Hier zijn een aantal belangrijke manieren om nieuwe meubels voor je keuken te krijgen, en wat tips om je kansen te vergroten:

 • Krijg keuken meubels van ballonnen. Je ziet regelmatig ballonnen over je eiland vliegen in Animal Crossing en deze zullen een willekeurig meubelstuk, materiaal of doe-het-zelfplan bevatten. Zorg daarom dat je altijd een katapult in je zakken hebt wanneer je je eiland verkent. Schiet ook geen ballonnen neer terwijl ze over water of bloemen vliegen, want dan raak je je pakketje kwijt. Het is trouwens mogelijk om ballonnen te doen verschijnen door in een gebouw met een dorpsbewoner te praten en weer te vertrekken voordat de klok een tijdstip bereikt dat eindigt in een 4 of een 9, zoals bijvoorbeeld 14:44 of 14:49.
 • Koop meubels bij Nooks Hoek. Oké, het klinkt vanzelfsprekend maar je kansen om mooie keuken meubels te vinden is echt door elke dag Nooks Hoek te bezoeken. Als je de Nooks Hoek upgrade hebt, krijg je toegang tot nieuwe, mooiere en duurdere meubels zoals het dure keukeneiland dat maar liefst 170.000 klingels kost.
Het keukeneiland is niet goedkoop!
 • Verzamel doe-het-zelfplannen voor meubels. Met doe-het-zelfplannen maak je items in Animal Crossing, en deze kunnen op verschillende manieren verzameld worden: ballonnen neerschieten, met dorpsbewoners in hun huis praten en in postflessen op het strand. Ook op mysterieuze eilanden die je bezoekt met Nook-miles bonnen kan je postflessen met doe-het-zelfplannen vinden. Er zijn ook een aantal doe-het-zelfplannen die je enkel met Nook-miles kan kopen in het NookStation in de servicebalie. Je dorpsbewoners zijn meerdere keren per dag bezig met het maken van items in hun huis en ze geven altijd hun doe-het-zelfplan. Het is dus zeker de moeite om regelmatig op hun deuren te gaan kloppen.
 • Schud bomen. Er zijn elke dag twee willekeurige items te vinden door bomen op je eiland te schudden. Deze items vallen niet uit fruitbomen dus dat maakt het zoeken wat gemakkelijker. Ook elk eiland dat je bezoekt met een Nook-miles bon heeft minstens één boom dat een item in zijn takken heeft hangen (behalve als het allemaal fruitbomen zijn). Pas op voor de wespen!

Tips om een Animal Crossing: New Horizons keuken in te richten

Er is geen juiste manier om een keuken in te richten in Animal Crossing New Horizons. Dat zou het hele punt van Animal Crossing omgaan. Maar deze tips zullen je al op weg helpen om een keuken te maken om trots op te zijn:

 • Kies een kleurenschema voordat je begint. Net zoals in het echte leven, is het slim om één of twee kleuren te kiezen die als thema dienen voor je keuken voordat je begint met meubels te plaatsen. Zo houdt je je inrichting consistent en geef je jezelf een richting. Het is ook een goed idee om even te kijken welke meubels, wanden en vloeren je al hebt voordat je je beslissing maakt. Wees overigens niet bang om donkere kleuren te gebruiken. Zwarte meubels in een keuken zien er best goed uit als je de lijn volledig doortrekt.
 • Bekijk al je opties voor aanpassingen bij al je meubels Veel items in Animal Crossing kan je je aanpassen met de aanpassingspaketten die je in Nooks Hoek kunt kopen. Meubels aanpassen kan je helpen om een consistent kleurenschema te geven, geeft je meer opties bij het decoreren en geeft je keuken ook een meer persoonlijke look.
 • Zet je keuken niet vol met items Net zoals in het echt vindt niemand een volgepropte keuken aangenaam. Er zijn veel items in Animal Crossing waarmee je je kamers kan versieren en ook voor keukens heb je veel objecten die je op tafels en andere oppervlakten kunt zetten. Maar alles volzetten met deze items zorgt ervoor dat je keuken een wirwar wordt. Door te focussen op een paar versieringen zullen bepaalde meubels er meer uit springen zonder dat het geheel overweldigend wordt.
 • Gebruik planten en bloemen. Opnieuw kunnen we lessen uit het echte leven toepassen op Animal Crossing: New Horizons. Een plantje en een bloem hier en daar kan het gevoel dat je van een kamer krijgt echt veranderen. Door het doe-het-zelfproef pakket te kopen in Nooks Hoek krijg je al snel het doe-het-zelfplan voor een vetplant. Deze kan je ook aanpassen met verschillende kleuren. Je kan ook bloemen aan de muren hangen in je huis. Als je geen doe-het-zelfplannen hebt met bloemen in kleuren die bij je interieur passen, dan is het een idee om zelf bloemen in nieuwe kleuren te kweken.
 • Gebruik kleren om je muren te decoreren. Als je een grote leeg muur hebt, dan kan je deze ook vullen met kledij. Een schort of een koksmuts aan de muur van je keuken kan de kamer meer doen aanvoelen als een echte keuken. In plaats van bloemenkransen kan je ook een bloemenkroontje aan de muur hangen.
 • Denk na over belichting. Belichting is altijd iets om rekening mee te houden in Animal Crossing, want het kan het gevoel van een kamer drastisch veranderen. Meubels zoals een open haardvuur of stenen ovens kan een gezellige gloed maken terwijl een ijzeren lamp boven het gasvuur hangen de look van een dampkap imiteert.
 • Combineer een living met de keuken. Als je één van de grotere kamers van je huis in een keuken aan het veranderen bent, denk eens na over je opties om je keuken en living te combineren in één kamer. Je kan wat sofas en tafels toevoegen die apart staan van je keuken. Met tapijten en panelen kan je delen van een kamer scheiden van elkaar, maar je kan ook tegels met eigen ontwerpen op de vloer leggen om het effect te versterken.
 • Wees creatief! Niet elke keuken hoeft gevuld te worden met ijzeren-houten meubels. Kijk maar eens naar deze voorbeelden: keuken met Skyrim-thema, Amerikaanse restauranten, Koreaanse restauren. Er zit zoveel variatie in de meubels in Animal Crossing dat je je verbeelding de vrije loop kunt laten.
Bekijk op YouTube

Eigen ontwerpen gebruiken om je keuken in Animal Crossing: New Horizons in te richten

Net zoals vorige games in de Animal Crossing-reeks, laat New Horizons spelers hun meubels aanpassen met eigen ontwerpen en kan je zelfs ontwerpen downloaden via QR codes. Spelers hebben al erg slimme manieren gevonden om zo hun keuken vorm te geven.

Maak valse keukenkastjes met een aangepast kraampje

Kraampjes zijn meubels die je kan maken met een doe-het-zelfplan dat je met Nook-miles koopt in het NookStation. Het is mogelijk om de kleur van het hout en hun patroon te veranderen waardoor je deze kraampjes kunt gebruiken als valse keukenkastjes die al je keukengerief uitstallen.

Geïnspireerd door het nagemaakte ijzeren-houten ladekast van een speler, besloten we onze eigen versie te maken die in onze keuken past. Je kan deze downloaden met de QR-code hieronder. Als leuke extra bonus zal een klimop in een pot in het kastje overgaan als je deze aan de muur er vlak boven hangt. Dit heeft een leuk effect.

Maak valse tegels en rekken

Spaghettisaus die in het rond vliegt? Groentenbrokjes die je twee dagen later nog terugvindt? De meeste keukens hebben speciale tegels aan de muur die opruimen gemakkelijk maken. Dus waarom niet hetzelfde namaken in Animal Crossing New Horizons? Gebruik de eigen ontwerpen app om een ontwerp te maken, en hang deze aan de muur om hetzelfde effect te bekomen. We maakten er een voor aan ons gasvuur die ook mooi aansluit, maar dit werkt voor elk soort aanrecht. Mozaïeken werken hier overigens het beste bij.

Op een gelijkaardige manier hebben spelers ook leuke ontwerpen gemaakt die dienen als valse rekken. Deze bijvoorbeeld door Elena op Reddit werkt heel goed voor lichte keukens en kan gedownload worden met onderstaande code.

Gebruik optische illusies om een extra verdieping te maken

Kamers in Animal Crossing New Horizons kunnen vaak nogal plat aanvoelen, maar dat kan omzeilt worden door een optische illussie te maken met eigen ontwerpen. Hiermee lijkt het alsof de kamer meerdere niveau's heeft. We werden geïnspireerd door yamaji_maya op Twitter (download de codes hier), en maakten onze eigen knusse kamer met twee verdiepingen door drie eigen ontwerpen te combineren en deze indivueel te plaatsen als tegels op de vloer.

Oké, het is geen keuken maar het principe is hetzelfde en het is ook een uitstekende manier om de keuken van de living te scheiden als je die twee combineert.

Als je dit zelf wil proberen, gebruik dan een donkere kleur voor je lagere verdieping en gebruik gelijkaardige themas voor je hogere en lagere verdieping. Dit helpt om de optische illusie in stand te houden. Het voelt ook natuurlijker aan als je meubels zet tegen de visuele lijn.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Hoe maak je een ijzeren-houten aanrecht en andere ijzeren-houten meubels in Animal Crossing: New Horizons

Ijzeren-houten meubels is ontzettend populair geworden onder de Animal Crossing gemeenschap voor keukens te ontwerpen, en het ijzeren-houten aanrecht is een van de meest gezochte items. Helaas is het ook relatief moeiljk te maken want je hebt twee vrij zeldzame doe-het-zelfplannen nodig om het ijzeren-houten aanrecht te maken.

Het recept voor het ijzeren-houten aanrecht kan je vinden in het Ultieme doe-het-zelver pakket dat je kan kopen in Nooks Hoek. Om het ijzeren-houten aanrecht te maken heb je 4 hout, drie ijzerklompjes, de ijzeren-houten ladekast en een snijplank nodig.

De ijzeren-houten ladekast en de snijplank zijn twee doe-het-zelfplannen die je in de game kunt vinden op de normale methodes (zoals hierboven op deze pagina beschreven), maar het kan lang duren voordat je ze vindt. Als je een snellere manier wil om deze meubels te vinden, kan het gemakkelijker zijn bij vrienden te vragen of ze de doe-het-zelfplannen hebben of naar ruilwebsites als Nookazon te gaan waar andere spelers adverteren welke items ze willen ruilen.

Als je de doe-het-zelfplannen gevonden hebt, zal je zeven hout en vier ijzerklompjes nodig hebben om eerst de ijzeren-houten ladekast te maken en vervolgens twee hout en een ijzerklompje nodig hebben voor de snijplank.

Het ijzeren-houten aanrecht is een heel gedoe om te maken, maar zodra het in je huis staat, weet je wel dat je één van de meest gezochte meubels in je keuken hebt staan. Succes met je zoektocht!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties