Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons ladder: Hoe je een ladder krijgt waarmee je klifranden beklimt

Hoe je zo snel mogelijk dit gereedschap unlockt.

Animal Crossing's ladder is een van de meest exclusieve gereedschappen in het begin van New Horizons.

Dankzij Tom Nook heb je in de eerste paar dagen toegang tot bijna alle gereedschap, maar de mogelijkheid om klifranden te beklimmen komt pas nadat je een aantal stappen doorlopen hebt.

Zolang je op het eiland progressie maakt, is de ladder niet te missen. Maar als je zeker wil weten wat je moet doen, dan ben je op de juiste plek aanbeland. Op deze pagina lees je namelijk hoe je de ladder in Animal Crossing: New Horizons vrijspeelt.

Op deze pagina:

Hoe je de ladder in Animal Crossing: New Horizons krijgt

Voor de ladder moet je Nooks Hoek hebben vrijgespeeld en op het eiland nieuwe huisjes voor je dorpsbewoners hebben gebouwd.

Nooks Hoek is de winkel waarvan Timmy en Tommy je vroeg in de game vragen het te bouwen. Het bouwen vereist 30 hout in elke soort en 30 ijzerklompjes.

Het zijn die laatste waar je waarschijnlijk het meest moeite zult hebben in het begin.

Wanneer je de winkel geupgrade en een plek gegeven hebt, wordt het de volgende dag gebouwd. In de tussentijd krijgt Nook een telefoontje met een hint dat er meer dorpsbewoners aankomen. (Wanneer hij niet gebeld wordt, komt dat mogelijk doordat je museum nog niet volledig gebouwd is.)

Na het telefoontje bezoek je Nook bij de servicebalie. Praat met hem om meer over de nieuwe eilandbewoners te weten te komen. Doe dit vervolgens nog een keer waarbij je de vraag 'Wat kan ik doen?' kiest.

Door dat te doen, zie je de eerste nieuwe dorpsbewoners aankomen. Maar voordat ze dat kunnen doen, moet je eerst een brug bouwen. Nook geeft je daarvoor een doe-het-zelfplan. Je hoeft hier niet veel voor te doen, maar je moet wel een dag wachten.

Wanneer de brug voltooid is, ga je terug naar Nook. Hij laat je nu drie plekken kiezen waar je huizen kunt zetten.

Beslis waar je ze wilt hebben. Direct nadat een huis geplaatst is, belt Nook je op. Zijn boodschap is dat je voor deze huizen meubels moet maken, maar dat materiaal van bloemen nodig heeft die je alleen op de top van bergen vindt. Daar heb je de ladder voor nodig.

Nook geeft je een doe-het-zelfplan voor de ladder. Nu kun je eindelijk er een bouwen! Daar heb je wel het volgende voor nodig:

Wanneer je dat gedaan hebt, heb je een ladder in je zakken.

Hoe je zo snel mogelijk een ladder in Animal Crossing krijgt

Hoewel je in een paar dagen tijd een ladder kunt krijgen, heb je wel de nodige materialen nodig. Er is een manier om de ladder al op je tweede dag te hebben. Daarvoor heb je wel de hulp van je vrienden nodig.

Het is vrij eenvoudig. Een vriend die de ladder al heeft, kan de ladder al maken. Nooks Hoek verkoopt van dat moment af aan ook het doe-het-zelfplan voor de ladder. Je kan dus ofwel een ladder krijgen van je vriend, of zelf even langsgaan in dat dorp om in Nooks Hoek het doe-het-zelfplan te kopen en vervolgens zelf de ladder te maken.

Er is verder niks spannends aan het hebben van een ladder, maar je hebt toch een paar extra voordelen. Zo heb je toegang tot verschillende soorten vissen, insecten en stenen.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Hoe je met de ladder klifranden beklimt

Wanneer je de ladder hebt, kun je de hoger gelegen gedeeltes van het eiland verkennen.

Om de ladder te kunnen gebruiken, moet je voor met je gezicht voor een bergwand staan. Pak dan de ladder zoals je dat bij elk stuk gereedschap doet. Je personage klimt dan omhoog. Zo simpel is het dus!

Je kunt de ladder overigens ook gebruiken om naar beneden te klimmen.

Mocht je het ladder klimmen op een gegeven moment zat zijn: later in de game kun je ook hellingen bouwen. Maar tot die tijd is de ladder je beste vriend als je hogerop wilt komen.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties