Skip to main content

Animal Crossing New Horizons Wisp: Zo vang je Wisps geest en beloningen uitgelegd

Ghostbusters!

De geest Wisp spookt 's nachts rond op je eiland in Animal Crossing New Horizons. Hij wordt alleen snel bang, waardoor zijn geest in stukjes breekt.

Wanneer je met de geest praat krijg je dan ook de opdracht om vijf delen van Wisp te verzamelen. Een geestige opdracht dus.

Al die moeite is het waard, want Wisp heeft een beloning voor je.

Inhoud:

Wisp tijd en locatie in New Horizons uitgelegd

Net zoals andere speciale bewoners, zoals Gulliver, komt Wisp volledig willekeurig naar je eiland in Animal Crossing New Horizons. Je moet echt iedere keer naar hem op zoek gaan, want hij laat niet weten dat hij er is.

Wisp laat zich pas na enkele dagen zien. Hij komt overigens alleen 's nachts tevoorschijn. Vervolgens zweeft hij een beetje doelloos over je eiland rond, totdat je met hem praat of tot het weer ochtend is.

Bekijk op YouTube

Zo vang je Wisps geest in New Horizons uitgelegd

Als je met Wisp praat, maak je hem zo bang dat zijn geest zich in meerdere deeltjes opdeelt en zich over het eiland zal verspreiden. Aangezien je hier verantwoordelijk voor bent, is het niet meer dan logisch dat je het ook oplost.

Wisp vraagt je dan ook om de vijf delen van zijn geest te zoeken.

De stukjes van Wisp zien eruit als een blauwe vlam en om ze te vangen gebruik je enkel je net. Net zoals je bij insecten doet.

Ze zweven vrij over je eiland, dus blijf gewoon rondlopen. Bekijk sommige gebieden van het eiland voor een tweede keer, want je ziet ze soms over het hoofd.

Vind en vang Wisps geest met een net.

Het maakt trouwens niet uit of je een gebouw bezoekt, want Wisp en zijn stukjes gaan nergens heen.

Als je alle vijf delen van Wisps geest hebt verzameld, is het tijd om terug te gaan naar Wisp voor je beloning.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Beloning voor het helpen van Wisp in New Horizons uitgelegd

Wanneer je Wisp hebt geholpen krijg je de keuze uit twee beloningen.

De beloningen zijn:

  • Iets nieuws
  • Iets duurs

Alhoewel een duur voorwerp aantrekkelijk kan zijn, raden we je toch aan om voor 'iets nieuws' te kiezen.

Wisp geeft namelijk aan dat hij objecten niet goed op waarde kan schatten, dus het kan gebeuren dat je iets krijgt dat uiteindelijk niet zoveel waard is. Daarnaast is het ook mogelijk dat je iets krijgt dat je al bezit.

De beloning voor 'iets nieuws' mag dan niet duur zijn, het is wel een nieuwe toevoeging aan je collectie.

Je krijgt ook nog Nook-miles als je Wisp helpt. Succes met de spokenjacht!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Read this next