Skip to main content

Animal Crossing New Horizons meidag doolhof: hoe het doolhof oplossen, het doolhof herstarten en de koffer van Rover uitgelegd

Raak de weg niet kwijt.

Meidag is net zoals Natuurdag een tijdelijk evenement in Animal Crossings New Horizons.

Om Meidag te vieren heeft Tom Nook een speciaal meidag doolhof gemaakt op een onbewoond eiland.

Als je dit doolhof oplost, ontmoet je Rover die je de koffer van Rover geeft. Als je echter vast komt te zitten moet je het doolhof herstarten en opnieuw proberen.

Op deze pagina:

Meidag data in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Meidag in New Horizons start op Vrijdag 1 mei en eindigt op donderdag 7 mei. Qua tijdstip start en stopt het telkens om 5u 's morgens op deze dagen, dat is de resettijd op elk eiland.

Waarschijnlijk zullen deze dagen hetzelfde blijven wanneer meidag terugkeert de komende jaren.

Als je meidag wil vieren, moet je ervoor zorgen dat je Update 1.2 voor Animal Crossing: New Horizons geïnstalleerd hebt. Normaal krijg je daar een melding van als je de game opstart.

In deze update heb je overigens nog veel andere nieuwe zaken, zoals de Redd's schilderijen en standbeelden, de kunsttentoonstelling voor het museum en de mogelijkheid om struiken te groeien op je eiland.

1 mei is de officiële start van de meidagvieringen, maar dat betekent niet dat je enkel die dag aan het evenement kan meedoen. Je hebt tot en met 7 mei de tijd. Daarna moet je wel weer een jaar wachten tot het evenement terugkeert.

Bekijk op YouTube

Hoe start je je meidagreis in Animal Crossing: New Horizons

Om deel te nemen aan de meidagevenement in Animal Crossing New Horizons, moet je eerst naar de servicebalie gaan en met Tom Nook praten.

Hij zal je uitleggen dat hij een speciale meidagverrassing voor je heeft: een meidagbon dat je kan ophalen in je luchthaven.

Eenmaal aangekomen op de luchthaven, praat je met Orville en hij zal je vertellen dat er een speciale meidagbon op je ligt te wachten.

Als je wil deelnemen aan het meidagevenement, zeg dan tegen Orville dat je wil reizen en selecteer dan "Ik wil een meidagbon gebruiken".

Het is belangrijk om te weten dat je maar één keer per jaar aan het meidagevenement mag meedoen, dus zorg dat je genoeg tijd hebt om het evenement te doorlopen. Orville zal ook alles in je zakken afnemen maar geen zorgen, achteraf krijg je alles netjes terug.

Hoe het meidag doolhof in Animal Crossing New Horizons oplossen

Als je op het speciale meidageiland arriveert in Animal Crossing New Horizons zal je ontdekken dat het niet zozeer een ontspannen luilekker reisje is maar wel een doolhof waar je door moet.

Om door het doolhof te geraken moet je niet alleen ontdekken wat de juiste route is door alle heggen maar moet je ook de juiste materialen vinden die verborgen zijn op het eiland die je nodig hebt om bepaalde gereedschappen te maken. We raden dan ook aan om alles op te rapen dat je ziet in het doolhof zodat je nooit een stuk moet terugkeren.

Wees gewaarschuwd, hieronder vind je de weg die je moet nemen door het meidag doolhof. Als je het op je eentje wil oplossen, dan moet je nu stoppen met lezen!

Daar gaan we! Het eerste wat je moet doen op het meidag doolhof op te lossen is de schep oprapen en deze gebruiken om de struik links van je op te graven. Nu kan je het stuk fruit dat er ligt oprapen. Dit fruit zal het fruit zijn dat oorspronkelijk op je eiland groeide toen je voor het eerst aankwam.

Eet het stuk fruit op en gebruik de schep om de boom die in de buurt staat in je zakken te steken.

Hoe over de gaten springen in het meidag doolhof in Animal Crossing: New Horizons

Het meidag doolhof zit vol met gaten waar je over moet springen. Om te springen, stap je gewoon naar zo'n gat in de vloer. Door te blijven wandelen spring je er uiteindelijk automatisch over.

Het eerste gat waar je over moet springen is het gat noordelijk van je. Vervolgens moet je over drie keer naar elkaar over het gat rechts van je springen. Hier vindt je drie stukken hout dat je moet oprapen.

Blijft dat pad rechtdoor volgen en blijf over de gaten op je weg springen. Uiteindelijk kom je terug terecht boven de drie gaten waar je eerder over sprong.

Als je het pad volgt, kom je uiteindelijk terug aan de drie gaten na elkaar.

Spring eerst over het derde, meest rechtse, gat om daar een tak en een steen op te rapen, voordat je terug naar boven springt.

Spring vervolgens over het middenste gat om nog nog een tak en een versleten bijl te vinden.

Na het oprapen hiervan, moet je terug over het gat springen en even terug dezelfde weg waar je vandaan komt nemen naar het westen toe tot je bij de boom in de noord-westelijke hoek bent.

Hak deze boom om.

Deze boom moet je omhakken met je versleten bijl. De bijl zal breken en er blijft een boomstomp achter. Met je schep kan je deze uitgraven. Je kan nu de twee stukken fruit en de tak oprapen. Vervolgens keer je terug naar de drie gaten van daarnet.

Eindelijk kan je over het eerste gat springen. Volg daarna het pad naar het westen.

Hoe stenen breken in het meidag doolhof in Animal Crossing: New Horizons

Je komt nu een steen tegen die je moet breken. Hiervoor moet je één van de stukken fruit die je opgeraapt hebt opeten. Dit doe je door naar je zakken te gaan, het fruit te selecteren en 'eentje eten' te kiezen. Stoot nu met je schep tegen de steen en de steen zak breken. Nu kan je het ijzerklompje aan de andere kant oprapen.

Tijd om weer een eind terug te keren! Ga terug naar de plek waar je eerder drie stukken hout opraapte en je vindt opnieuw een steen die kapot moet.

MOET.KAPOT!

Breek de steen, raap het fruit op en, als je ze nog niet hebt, kan je ook de doe-het-zelfplannen voor de breekbare bijl en bijl oprapen.

Blijf het pad omlaag volgen en er staat opnieuw een boom in je weg. Ook deze kan je met je schep opgraven na het eten van het stuk fruit dat je net opgeraapt hebt.

Nu kan je een werkbank bereiken, en heb je genoeg materialen om een breekbare bijl te maken en vervolgens een gewone bijl.

Met de bijlen in je zakken, keer je nu terug en spring je terug over de drie gaten na elkaar. Daar staat een boom. Hak deze om zodat je het fruit aan de andere kant kan oprapen. Dat zal nog van pas komen straks!

Raap dit fruit op.

Hierna spring je over het gat ten noorden van je, en volg je het pad tot je opnieuw voor de bekende drie gaten komt te staan.

Spring over het eerste gat en volg het pad tot je terug voor een boom komt te staan. Hak deze om met je bijl.

Ga naar deze boom.

Je kan het pad nu omhoog volgen tot een nieuw gat waar je over kan springen. Hier kom je het laatste stuk fruit tegen dat je moet oprapen en opnieuw een gat om over te springen.

We zijn er bijna! Nu zijn er drie bomen die je na elkaar moet omhakken. Gebruik je bijl om deze om te hakken en je schep om de boomstompen uit te graven. In principe heb je genoeg fruit om de bomen in één keer uit te graven met de schep, maar je gaat je fruit willen sparen voor later!

Proficiat! Je hebt het einde van het doolhof bereikt!

Hoe het meidag doolhof herstarten in Animal Crossing: New Horizons

Als je helemaal verloren loopt in het meidag doolhof en gewoon per ongeluk een stuk fruit teveel hebt gegeten waardoor je niet verder kan, dan kan je op je NookPhone de reddingsdienst bellen. Dat is de allerlaatste app op je NookPhone. Als je die gebruikt, kom je automatisch terug aan de ingang van het doolhof terecht.

Als je het meidag doolhof al hebt opgelost, kan je ook de reddingsdienst bellen om het doolhof opnieuw te starten. Dit is handig als je alle klingelbonnen onderweg wil oprapen, maar al je fruit reeds hebt opgegeten.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Koffer van Rover en andere meidag beloningen in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Wanneer je het einde van het meidag doolhof bereikt in New Horizons, kom je Rover de kat tegen. Rover is een bekend gezicht uit vorige Animal Crossing-games. In de GameCube-versie was hij zelfs het eerste personage dat je tegenkwam in de game.

Maak een praatje met Rover en hij zal je de koffer van Rover geven als beloning voor het oplossen van het doolhof.

Het hoeft daar echter niet bij te blijven want je kan meer beloningen vinden. Als je de struik bij Rover's kampvuur opgraaft, kan je nog vier klingelbonnen oprapen. Hierna kan je ook nog de struiken achter de boom, ook dicht bij het kampvuur, opgraven zodat je langs de linkerzijkant van het doolhof kunt lopen.

Je kan langs de linkerkant van het doolhof terug naar de ingang.

Als je het begin van het doolhof bereikt hebt, zie je drie stenen. Hier hebben we die drie stukken fruit voor opgespaard. Eet deze op en breek deze met je bijl of schep om nog vijf extra klingelbonnen te vinden.

Breek deze stenen om nog vijf klingelbonnen te vinden.

Zo eindig je met in totaal negen klingelbonnen, goed voor maar liefst 27.000 klingels.

Nu je deze klingelbonnen in handen hebt, heb je alle meidag beloningen verzameld. Het is dus jammer genoeg tijd om dit leuke eilandje te verlaten.

Graaf de twee struiken rechts van je op, spring over het gat en graaf de laatste struik op. Je bent nu terug bij Wilbur. Hij zal je vertellen dat je helaas niet terug kunt keren naar dit eiland dus wees zeker dat je alle negen klingelbonnen en de koffer van Rover in je zakken hebt voordat je vertrekt.

Graaf deze struiken op om terug bij Wilbur terecht te komen.

Het eerste wat je moet doen als je terug op je eigen eiland bent is naar je brievenbus gaan. Je zal zien dat Dodo Airlines je de koffer van Rover en de klingelbonnen heeft opgestuurd.

Als je wil kan je nog even naar de servicebalie om Tom Nook nog wat feedback te geven over zijn doolhof. Maar dan is meidag officieel gedaan voor dit jaar.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Read this next