Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons schorpioenen: hoe je ze vangt, wat Schorpioen Eiland is, en hoe je zelf een maakt

Het venijn zit hem in de staart.

Tijdens de warmere maanden is het wel eens mogelijk dat je plots een schorpioen ziet lopen op je eiland in Animal Crossing: New Horizons.

Schorpioenen tellen als een zeldzaam insect, dus je zal niet enkel schorpioenen willen vangen om te doneren aan het museum, maar ook om ze te verkopen in Nooks Hoek want je kan er heel veel klingels mee verdienen.

Deze pagina leert je alles wat je moet weten over schorpioenen, van hoe je schorpioenen vangt tot hoe je schorpioenen tevoorschijn laat komen.

Op deze pagina:

Hoe schorpioenen vinden en vangen in Animal Crossing: New Horizons

Schorpioenen zijn een zeldzaam insect gevonden in New Horizons in de latere uren, namelijk tussen 19u en 4u. Je komt ze ook enkel tegen in de maanden vanaf mei tot eind oktober. Maar zelfs in die tijden zijn schorpioenen maar zelden te zien.

Schorpioenen vervangen vogelspinnen als het meest gevaarlijke insect op je eiland in de maanden dat ze beschikbaar zijn, en het hoeft dan ook niet te verbazen dat je schorpioenen op ongeveer dezelfde manier vangt als een vogelspin.

Scorpioenen blijven maar een korte tijd op je eiland voor ze weer verdwijnen (zie de linkerbovenhoek)

Als je een schorpioen benadert, dan zullen ze naar je kijken en hun scharen omhoog doen. Als je blijft bewegen terwijl ze hun scharen omhoog doen, zal de schorpioen ineens naar voren schieten en je aanvallen. Het is mogelijk om een schorpioen te vangen terwijl deze naar je toe loopt, maar de kans is veel groter dat je mist en gestoken wordt. Dan val je bewusteloos en keer je terug naar je huis. De schorpioen heeft zijn vrijheid gewonnen en verdwijnt in de nacht.

Blijf stilstaan wanneer een schorpioen zijn scharen omhoog doet.

Om een schorpioen te vangen, moet je deze langzaam benaderen met je net in de aanslag. Je doet dit door de A-knop ingedrukt te houden. Stop met bewegen wanneer de schorpioen zijn scharen in de lucht houdt, en wanneer hij deze weer laat zakken, kan je weer een paar stappen zetten. Doe dit tot je dicht genoeg bij de schorpioen bent, en laat je net op het juiste moment vallen om de schorpioen te vangen.

Als je het in actie wil zien, moet je onderstaande video bekijken:

Schorpioenen prijs in Animal Crossing: New Horizons

Schorpioenen zijn moeilijk te vangen maar net zoals vogelspinnen is het zeker de moeite.

Een schorpioen verkoop je in New Horizons voor 8.000 klingels. Als je zakken vol schorpioenen zitten, verdien je dus een stevige duit.

Je komt dan misschien zelden een schorpioen tegen op je eiland, ergens daar in de verre zee ligt er een eiland vol schorpioenen. In de volkmond heet het het Schorpioen Eiland en je kan het bezoeken met een Nook-miles bon. En zelfs als je niet op het eiland geraakt, dan kan je nog schorpioenen tevoorschijn doen komen.

Wat is het Schorpioen Eiland, hoe kom ik op Schorpioen Eiland, en hoe haal je alles uit je bezoek?

Het Schorpioen Eiland is de schorpioenversie van het Scorpion Island' is the Scorpion version of 'Vogelspin Eiland,' een naam die de fans aan een eiland gegeven hebben dat je kan bezoeken met een Nook-miles bon waar het vol zit met vogelspinnen.

De eerste stap om op Schorpioen Eiland te geraken is 2.000 Nook-miles omruilen voor een Nook-milesbon in het NookStation. Deze kan je dan in de luchthaven afgeven en in ruil ga je naar een willekeurig eiland. Je krijgt dus geen garantie dat je meteen op Schorpioen Eiland terecht komt. Je moet Nook-miles blijven wisselen en Nook-miles bonnen blijven gebruiken tot je geluk hebt.

Niet dat je niets van controle hebt. Schorpioen Eiland kan je enkel 's nachts bereiken, op dezelfde tijdstippen dat schorpioenen op je eiland verschijnen. Ruil dus je Nook-miles bonnen niet overdag in. Normale eilanden kunnen nog steeds een stevige stapel klingels opleveren aangezien ze ook exotisch fruit en speciale bloemen kunnen hebben dat je niet tegenkomt op je eigen eiland.

Wanneer je eindelijk op Schorpioen Eiland landt, zal je je zakken willen vullen met zoveel mogelijk schorpioenen. We raden aan dat je alles wat je niet absoluut nodig hebt, gewoon achterlaat op het eiland. Als je meer gereedschap nodig hebt zoals een nieuw net, kan je die gewoon kopen voor 100 Nook-miles van de piloot.

Je moet ook niet bang zijn om gestoken te worden door een schorpioen op een dergelijk eiland, want je zal gewoon wakker worden bij de pilot en niet terug bij je huis op je eigen eiland. Je kan dus zoveel risico's als je wil nemen als je schorpioenen vangt op een onbewoond eiland.

Het advies dat we eerder op deze pagina geven geldt echter nog steeds, want je wil natuurlijk geen uren bezig zijn met die schorpioenen, en als je steeds gestoken wordt, kan het wel even duren voordat je zakken volledig vol zitten. Eén methode is om een cirkel gaten te graven rond je, en dan de schorpioenen te vangen als ze op je af lopen. Door de gaten is het moeilijker voor de schorpioenen om je te bereiken en heb je meer tijd om ze te vangen.

Hoe je het ook doet, als je eenmaal zoveel van deze gevaarlijke insecten hebt gevangen dat je zakken vol zit, kan je ze in Nooks Hoek gemakkelijk verkopen voor zo'n 200.000 klingels in totaal. Ka-ching!

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Hoe zelf een Schorpioen Eiland maken door schorpioenen te dwingen te verschijnen

Als je echt geld wil verdienen met schorpioenen vangen in Animal Crossing New Horizons, dan kan je nog altijd de game dwingen om schorpioenen te geven op een onbewoond eiland. Je kan dit doen op exact dezelfde manier als met vogelspinnen eerder.

Eerst en vooral moet je alles van het eiland weghalen. Graaf alle bomen op, pluk alle bloemen, breek alle stenen na het eten van fruit en haal alle andere dingen weg die insecten aantrekken. Dump vervolgens alle materialen op het strand want je hebt ze niet meer nodig en je zal de ruimte in je zakken kunnen gebruiken.

Nu dat het eiland helemaal leeg is, is het het perfecte soort landschap waarin schorpioenen tevoorschijn komen. Voordat je aan je jacht begint, raden we aan om nog wat veilige plekken te maken, door cirkels te maken door gaten te vragen. Je kan hier snel in vluchten als een schorpioen je achtervolgt of als om een schorpioen in te vangen als ie in zo'n cirkel tevoorschijnt komt. De extra barrière zal het gemakkelijker maken om ze te vangen.

Er zullen misschien nog wat insecten tevoorschijn komen die geen schorpioenen zijn. Deze kun je wegjagen door er rond te lopen of door ze te vangen (maar dat neemt natuurlijk wel kostbare plaats in in je zakken).

We raden aan om bovenstaande strategie toe te passen op een bamboe eiland omdat je deze sneller volledig leeg kan maken en geen bergen heeft. Dan hoef je je geen zorgen te maken om kliffen en heb je ook geen ladder nodig. Er zijn ook geen rivieren of vijvers waardoor je geen rekening moet houden met insecten die op het water leven. Dat maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

Je moet ook weten dat, net zoals met het vogelspin eiland, het eiland met drie 'verdiepingen' geen insecten kan hebben, en dus ook geen schorpioenen.

Deze methode vraagt veel tijd van je en het is een hoop (vervelend) werk. Het duurt even voordat je een eiland volledig hebt leeggemaakt, en schorpioenen komen zo nog steeds minder vaak voor dan op een echt Schorpioen Eiland.

Als je echt dringend meer geld nodig hebt, is het een goede methode als je er de energie in wil steken, al kan het meer lonen om op zeldzame vissen te jagen.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties