Skip to main content

Animal Crossing New Horizons museum: Zo open je het museum, vind je Blathers en doneer je voorwerpen

Alles wat je over het museum in Animal Crossing New Horizons moet weten.

Het museum maakt weer zijn opwachting in Animal Crossing New Horizons.

Hier neemt Blathers de uil meerdere donaties van je aan, zoals vissen, insecten en fossielen. Hij vertelt je ook wat voor fossielen je zoal hebt gevonden.

Al moet je daarvoor eerst het museum openen. De enige manier om dat voor elkaar te krijgen, is door eerst een paar donaties te doen.

Inhoud:

Het museum in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Het museum in Animal Crossing New Horizons is een museum dat diverse vissen, insecten en fossielen van je eiland tentoonstelt. Al moet je ze eerst doneren.

Het kost dan ook flink wat tijd om het museum volledig te vullen. De meeste vissen en insecten zijn namelijk seizoensgebonden. Dat betekent dat je ze alleen op bepaalde momenten in het jaar tegenkomt. Je moet dus even geduld hebben.

Blathers de uil is verantwoordelijk voor het museum, maar hij is niet gelijk op het eiland aanwezig. Je moet dus eerst zijn aandacht opeisen.

Bekijk op YouTube

Hoe je het museum opent en Blathers ontmoet in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Wanneer je in New Horizons op je eiland arriveert, heb je eerst alleen toegang tot het vliegveld en de servicebalie.

Het eiland raakt gelukkig snel bevolkt. Op een gegeven moment komen de zusjes Able en Nooks Hoek spullen verkopen. Ook Blathers opent vrij snel zijn museum.

Maar om het museum te openen moet je eerst vijf vissen of insecten bij Tom Nook doneren. Zodra je vijf donaties hebt gedaan, komt Blathers de volgende dag naar je eiland.

Wanneer je de volgende dag in zijn tent met hem praat, kom je erachter dat hij nog vijftien donaties nodig heeft. Dan pas kan hij zijn museum openen. Dat mag overigens een combinatie van fossielen, insecten en vissen zijn.

Fossielen vind je door met een schep op bepaalde plekken te graven. Die locaties herken je aan de scheuren die in de grond zitten. Elke dag zijn er ergens op je eiland vier fossielen verborgen.

Zodra je die vijftien donaties hebt gedaan, is Blathers de volgende dag vanwege renovatiewerkzaamheden niet beschikbaar. Donaties kun je in de tussentijd in je woning of buiten op de grond bewaren.

Daarna is het museum open voor zaken!

Hoe je voorwerpen aan het museum doneert in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Wanneer je voor het eerst op je eiland in New Horizons aankomt, kun je alleen donaties doen door met Tom Nook bij de servicebalie te praten.

Zodra Blathers arriveert, neemt hij de donaties van Tom Nook over.

Bezoek de uil in zijn tent of in het museum en selecteer, als je met hem praat, de optie 'een donatie doen'. Je kunt meerdere voorwerpen tegelijk doneren.

Maak je geen zorgen als hij slaapt. Blathers vindt het niet erg om gewekt te worden.

Het is een goed idee om het eerste exemplaar dat je tegenkomt te doneren, omdat het even kan duren voordat je een ander exemplaar vindt. Op die manier mis je geen belangrijke toevoeging aan het museum en hoef je niet een lange tijd te wachten om het toe te voegen.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Analyses in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

In Animal Crossing voor de GameCube moest je gevonden fossielen naar het Faraway Museum versturen, maar nu kun je Blathers een bezoekje brengen.

Om Blathers je gevonden fossielen te laten analyseren moet je de optie 'kun je iets analyseren?' selecteren. Gelukkig analyseert Blathers meerdere fossielen tegelijkertijd, waarna hij je vertelt of er iets bijzonders tussen zit.

Vanaf hier heb je de keuze om die fossielen te doneren of om ze bij Nooks Hoek voor klingels te verkopen.

Veel succes met het bouwen en vullen van je museum!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Read this next