Skip to main content

Animal Crossing New Horizons vogelspinnen: Zo vang en spawn je vogelspinnen

Hoe vang en haal je dit nuttige, maar gevaarlijke diertje naar je eiland?

Hoewel vogelspinnen vaak bekend staan als gevaarlijke en nuttige diertjes, zijn ze voor het eerst in een Animal Crossing-titel ook erg gewenst.

De zeldzaamheid en de grote opbrengst van die spinnen zorgen ervoor dat veel New Horizons-spelers massaal naar ze op zoek gaan om hun eiland ermee te vullen.

Maar hoe vang of haal je dit nuttige en gevaarlijke diertje eigenlijk naar je eiland? Dit leggen we je hieronder uit.

Inhoud:

Hoe vind en vang je vogelspinnen in Animal Crossing New Horizons?

Je vindt vogelspinnen niet de hele dag door. Die diertjes komen namelijk enkel van begin november tot en met eind april tussen 19 uur en 4 uur voor op je eiland. Vanwege hun zeldzaamheid moet je op die momenten steeds goed uit je doppen kijken om ze te vinden.

Belangrijk: in de maanden dat de vogelspin niet gevonden kan worden in Animal Crossing: New Horizons, is er wel de schorpioen. Deze is vergelijkbaar met de vogelspin, en je krijgt er evenveel klingels voor!

Wanneer je toch bij de gelukkige hoort en zo'n spin vindt, kijk dan goed naar hun poten. Als ze zich bedreigd voelen, steken ze die namelijk in de lucht. Kom niet te snel dichterbij, want vogelspinnen vallen je graag aan. Als dat gebeurt val je flauw en rent het beestje snel weg.

Om een vogelspin op de juiste manier te vangen moet je met je net in de aanslag langzaam dichterbij komen. Dit doe je door middel van je A-knop te allen tijde in te duwen. Zie je de poten van de spin op dat moment in de lucht gaan, sta dan stil en wacht tot die weer naar beneden gaan.

Gebeurt dit, sluip dan vervolgens weer wat dichterbij. Herhaal dit totdat je je net over de spin kunt leggen. In onderstaande video zie je hoe dat proces werkt:

Bekijk op YouTube

De prijs van vogelspinnen in Animal Crossing New Horizons

Omdat je vogelspinnen moeilijk vindt en vangt, zijn ze erg gewild bij de handelaars in de game.

Die betalen namelijk voor elke spin die je vangt 8.000 klingels. Hierdoor probeer je als speler zoveel mogelijk van die diertjes te vangen en te verkopen, ook al is dit erg moeilijk.

Om je het een beetje makkelijker te maken, heb je de mogelijkheid om je eigen vogelspinnen eiland te maken. Oftewel, daarmee zorg je ervoor dat de spinnen gedwongen spawnen. Maar hoe doe je dat dan?

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Wat is vogelspinnen eiland, hoe ga je er naartoe en hoe haal je het meeste uit je bezoek?

Een van de mysterieuze eilanden zit soms vol met vogelspinnen en daarom doopten fans de plek om tot vogelspinnen eiland. Dit eiland bezoek je door met Nook-miles een ticket te kopen en via de luchthaven naar het eiland te vliegen. Daar vul je je zakken met vogelspinnen die je op hun beurt dan weer verkoopt. Elk bezoekje levert je hierdoor elke keer tussen de 200.000 à 250.000 klingels op. De hypotheek van je huis afbetalen wordt hiermee kinderspel

Via mysterieuze eilanden vind je niet alleen spinnen maar ook exotische fauna en flora. Zo vind je de ene keer fruitbomen en de andere keer krioelt het er van de spinnen. Ieder bezoekje is weer anders.

Bekijk op YouTube

Om ervoor te zorgen dat de kans groter wordt dat het eiland verandert in een vogelspinnen eiland, is het verstandig om alleen 's nachts naar een mysterieus eiland af te reizen. Die strategie zorgt er jammer genoeg niet elke keer voor dat vogelspinnen hun opwachting maken op het eiland.

Lukt het je toch om op vogelspinnen eiland te raken, leeg dan je zakken en vang zoveel mogelijk vogelspinnen. Wees echter niet getreurd dat je die spullen kwijt bent, want je krijgt de kans om alles opnieuw te kopen via de piloot in ruil voor Nook-Miles.

Een andere veilige methode om een groep spinnen te vangen, is door er in een cirkel gaten te graven waardoor ze niet kunnen ontsnappen. Vervolgens ga je vlakbij een willekeurig gegraven gat staan en leg je je net telkens op een andere dichtbijzijnste spin aan de overzijde. Herhaal dit trucje tot je de hele groep weet te vangen.

Hieronder zie je hoe Reddit-gebruiker tahmsplat het doet:

Tarantula island strategy from r/AnimalCrossing

Keer dus nu terug naar je eiland en verdien razendsnel geld!

Hoe forceer je vogelspinnen om te spawnen?

Wanneer je op het mysterieuze eiland aankomt zitten er amper tot geen vogelspinnen.

Om de kans te vergroten dat ze spawnen moet je het eiland volledig kaal maken. Dit betekent geen bomen, bloemen, rotsen of fruit meer. Hiermee schrik je andere insecten af en spawnen er enkel nog maar vogelspinnen. Daar kwam Twitter-gebruiker Voxels vrij snel achter.

Jammer genoeg bestaan er ook mysterieuze eilanden waar er totaal geen insecten voorkomen en dus ook geen vogelspinnen.

Aan de andere kant kost een eiland volledig leegmaken erg veel tijd en dat wordt op een gegeven moment erg saai. Zeker als je weet dat er in het begin amper nieuwe vogelspinnen verschijnen.

Om echt snel geld te verdienen raden we je aan om op zoek te gaan naar zeldzame vissen en die te verkopen.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Read this next