Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Beste base locaties in Palworld

De beste plaatsen voor jouw volgende base!

Several Pals, including Chillet, Jolthog and Daedream are in some grass. Foxparks is cooking a Chickpea in a pot.
Image credit: Pocketpair.

De beste locaties voor je bases in Palworld hangen af van het doel van je base. Voordat je op zoek gaat naar een plek om te bouwen, raden we aan na te denken over hoe je je base wilt gebruiken en wat de ideale primaire functie ervan is, aangezien dit kan bepalen welke locatie je kiest.

Voor onze lijst hier hebben we verschillende plaatsen gekozen die aan verschillende behoeften voldoen. Je kan het aanbod gemakkelijk zien op de interactieve Palworld-kaart en de kenmerken van elke locatie.

Zonder verder oponthoud, hier zijn onze keuzes voor de beste locaties voor je bases in Palworld.

Beste base locaties in Palworld

Dit zijn onze keuzes voor de beste locaties voor je base in Palworld. We maakten onze keuzes op basis van nabijgelegen bronnen, de hoe eenvoudig je er dingen kunt bouwen, en hoe gemakkelijk het is om het te beschermen tegen vijanden.

Onthoud dat deze lijst subjectief is en bedoeld is om je een algemeen beeld te geven van de gebieden waar het bouwen van een base het meest voordelig kan zijn.

Twilight Dunes (-96, -120)

In twilight dunes in palworld, a player riding a vanwyrm is looking at a coastal cliff filled with coal deposit from the air.
palworld twilight dunes coast coal deposit map location
Image credit: Eurogamer/Pocketpair

Deze locatie in Twilight Dunes is een goede plek als je gemakkelijk Coal wilt produceren. Het kan hier wel lastig zijn om meerdere structuren te bouwen omdat de coal deposits zich op een hoge rotsformatie bevinden, maar het werkt als je een eenvoudige base met een enkel doel voor ogen wilt. De hoge rotsformatie maakt het ook een veilige plek, omdat jouw base hier moeilijk aan te vallen is. Dus je wilt misschien ook overwegen hier wat dingen te bewaren.

We raden aan om te leren hoe je kunt overleven in de woestijn als je voor dit gebied kiest, omdat het weer in Twilight Dunes drastisch kan veranderen. Bovendien, als je op zoek bent naar High Quality Pal oil of om je eigen Alpha Anubis te vangen als je op een hoger niveau bent, dan is Twilight Dunes de plek voor jou.

Mossanda Forest (246, -90)

In palworld, a white quivern dragon and a player riding it are overlooking ore deposits in mossanda forest
a map of palworld showing the location of a base in mossanda forest
Image credit: Eurogamer/Pocketpair

Dit gebied ligt ten noordoosten van het fast travel-punt van Mossanda Forest en bevat verschillende grote ore deposits. Deze locatie is een eenvoudige plek om een base te bouwen, omdat het vrij afgelegen is met veel essentiële materialen eromheen. Er kunnen hier een paar vijanden zijn, maar ze zouden gemakkelijk te verslaan moeten zijn als je Pals boven niveau 19 zijn.

Er zijn geen extreme weersfluctuaties in dit gebied en het is meestal vlak. Er zijn licht verhoogde gebieden waardoor het gemakkelijk is om een aanval te zien aankomen, en er is genoeg ruimte om een efficiënte verdedigingsstrategie op te zetten om indringers tegen te houden.

Mount Obsidian (-499, -524)

palworld mount obsidian midpoint sulfur deposit and reptyro
A map of mount obsidian in Palworld showing the midpoint sulfur deposit location
Image credit: Eurogamer/Pocketpair

Dit gebied ligt ten zuiden van het fast travel-punt van Mount Obsidian Midpoint en ten oosten van het fast travel-punt van Eternal Pyre Entrance. We raden aan om een Fire-type vliegende Mount zoals Vanwyrm mee te nemen om je snel en veilig te verplaatsen. We raden deze aan als secundaire baselocatie, omdat andere essentiële materialen, zoals Paldium Fragments en hout, hier moeilijker te vinden zijn.

Als je op zoek bent naar een plek om een base te bouwen om Sulfur te produceren, dan is dit iets voor jou. Mount Obsidian kan heet worden, maar als je Heat Resistant armor hebt of een Fire-type Pal aan je zijde hebt, zal de hitte niet echt een probleem zijn.

Dit gebied is meestal vlak, wat het gemakkelijker maakt om meerdere structuren voor je basis neer te zetten. Het enige wat het vermelden waard is, is dat er wat Pals van niveau 35+ rondhangen waar je mee moet omgaan, dus gebruik dit misschien als bouwplaats voor later in het spel.

Sealed Realm of the Swift (314, -16)

In palworld, a white quivern dragon and a player riding it are overlooking water and ore deposits near Sealed Realm of the Swift.
a map of palworld with a location circled near Alpha Verdash
Image credit: Eurogamer/Pocketpair

Geen paniek, je moet het rijk zelf niet betreden - we hebben het over een gebied dat er zeer dichtbij ligt. Deze locatie ligt ten zuidoosten van het fast travel-punt van Sealed Realm of the Swift en het gebied van de Alpha Verdash.

Het gebied is iets uitdagender wat betreft het plaatsen van structuren, omdat het wordt doorkruist door een watermassa, maar er zijn geen weersfluctuaties om rekening mee te houden. Er zijn veel essentiële hulpbronnen in de omliggende bossen en er is zelfs een cluster van ore deposits op een van de oevers.

Bovendien ligt de locatie boven op een vrij hoge heuvel rondom, waardoor het gemakkelijker is om aanvallen te zien aankomen.

Mount Obsidian (-537, -477)

In palworld, a player riding a vanwyrm is in the air overlooking ore deposits on the ground near mount obsidian midpoint.
palworld mount obsidian midpoint ore deposit map location
Image credit: Eurogamer/Pocketpair

Nog gebied in Mount Obsidian! Dit keer, als je op zoek bent naar een plek om Ore te verzamelen in een groot en vlak gebied dat een lager risico loopt om te worden beroofd, dan is dit de plek voor jou. We raden echter aan om deze te gebruiken als secundaire locatie voor je base, aangezien andere materialen zeldzaam zijn in dit gebied als je je wilt richten op andere zaken dan ore.

Het gebied rond Mount Obsidian is, zoals altijd, extreem heet, dus je hebt een Fire-type Pal in je team nodig of Heat Resistant armor om hier te kunnen overleven, maar de vele ore deposits zijn het waard. Als je je Palbox strategisch plaatst, kan je basis de meeste ertsgeboorten hier omvatten. Bovendien maakt het feit dat het gebied voornamelijk vlak is het vrij eenvoudig om structuren neer te zetten.

Astral Mountains (-202, 253)

palworld player on vanwyrm looking down at a rich pure quartz spawn in the snow.
a map of the snowy astral mountains showing the location of a pure quartz spawn point.
Image credit: Eurogamer/Pocketpair

Deze locatie ligt ten oosten van Pristine Snowfield en ten zuidwesten van Unthawable Lake, maar je moet voorbereid zijn op extreme kou als je hierheen gaat. Je kunt het weer tegengaan door een Fire-type Pal aan je zijde te hebben en door Heaters te bouwen bij je base.

Het kan koud zijn, maar dit is de beste locatie die we hebben gevonden als je Pure Quartz wilt verzamelen. Bovendien is Astral Mountains de thuisbasis van verschillende Pals van hoog niveau en andere nuttige materialen, dus het is zeker de moeite waard om de koude lucht te trotseren om daar een basis te vestigen.

Er is echter meestal een Pal van niveau 30 of hoger aanwezig die je moet verslaan om je base veilig te kunnen bouwen.

Dat is alles! Als je meer hulp nodig hebt tijdens jouw avontuur in Palworld bezoek dan onze Palworld gids met tips en tricks.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Palworld

Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur

Clara Wasiak

Redacteur

Reacties