Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing koken: ingrediënten en hoe je koken ontgrendelt in New Horizons uitgelegd

Kokkerellen in eigen keuken!

Koken stelt je in staat om een grote hoeveelheid gerechten in Animal Crossing: New Horizons te maken.

Voordat je kunt beginne moet je wel eerst koken ontgrendelen en daarna moet je nog ingrediënten verzamelen..

Deze ingrediënten zijn onder andere pompoenen, wortels, aardappelen en tomaten, tarwe en suikerriet. Het kan ook zijn dat je op zoek moet naar een specifieke vis of dat je moet wachten op hetpaddenstoelenseizoen.

On this page:

Animal Crossing: New Horizons - Ver. 2.0 gratis Update - Nintendo SwitchBekijk op YouTube

Hoe koken ontgrendelen Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Als je wilt beginnen met koken moet je eerst het Nookstation bij deIf you want to start cooking in New Horizons, then you first need to visit the Nook Stop in servicebalie bezoeken.

Daar kies je 'Nook-miles inwisselen' en scroll je tot je 'De lekkerste recepten' voor 2000 Nook-miles vindt.

Wanneer je dit koopt krijgt de doe-het-zelf app een update waarin je nu ook kookrecepten vindt.

Hiermee ontgrendel je meteen de eerste acht recepten, waaronder flour, suiker en een smoothie gebaseerd op het lokale fruit. Je ontgrendelt ook de doe-het-zelfplannen voor de rustieke keuken, wat erg handig is voor iemand die nog geen fornuis heeft. Da's anders best lastig koken, namelijk.

Als je 'de lekkerste recepten' aanschaft krijg je gelijk de 'Recepten voor succes' Nook-miles kaart, waarmee je Nook-miles verdient door nieuwe recepten te leren.

Denk er aan dat je het koken alleen kunt ontgrendelen als je de Ver.2.0 patch voor New Horizons hebt.

Hoe kookrecepten vinden in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Als je eens flink wilt koken in New Horizons, moet je recepten hebben en er zijn verschillende manieren om die te vinden.

Ga eerst naar Nooks Hoek om 'Eenvoudig maar lekker' te kopen. Deze staat in de vitrine en kost 4980 klingels.

Hiermee krijg je meteen acht nieuwe recepten, waaronder tarwemeel en bruine suiker.

Daarnaast verschijnen recepten ook in flessenpost die op je eiland aanspoelt, maar ook de eilanden waar Kapp'n je mee naartoe neemt. Hou er wel rekening mee dat deze flessen ook doe-het-zelfplannen of kookrecepten bevatten die je al hebt, dus reken er niet op dat je steeds iets nieuws leert.

Je kunt ook nieuwe recepten van je dorpelingen leren! Gedurende de dag zul je zien dat sommige bewoners thuis aan het hangen zijn, en misschien zelfs wel aan het koken zijn. Praat met de bewoner en ze geven je een kopie van het recept. Misschien is het er wel een die je nog niet hebt!

Villagers can give you cooking recipes.

Het kan zijn dat de dorpeling iets aan het bouwen is. In dat geval krijg je doe-het-zelfplannen.

Je kunt ook nieuwe recepten tijdens het vissen leren, of tijdens andere activiteiten.

Koken in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Koken in New Horizons werkt op ongeveer dezelfde manier als het bouwen van meubilair, maar in plaats van een werkbank, heb je een keuken nodig. Of het nou binnen of buiten staat, dat is alles wat je nodig hebt!

Dan moet je nog ingrediënten gaan zoeken, net als dat je materiaal voor meubilair nodig hebt. Dit kan van alles zijn, zoals fruit, pompoenen, vis of seizoensgebonden items zoals paddenstoelen.

Het kan zeker geen kwaad om een kleine boerderij op je eiland te starten zodat je zeker weet dat je genoeg wortels, aardappelen en tomaten, suikerriet en tarwe hebt.

Als je klaar bent om te koken, interacteer je met jouw keuken naar keuze en selecteer je het recept wat je wilt maken. Net als met het bouwen van meubilair zie je welke en hoeveel ingrediënten je nodig hebt voor het recept en of je ze op dit moment hebt.

Zodra je een maaltijd hebt gekookt, kun je het als versiering in je huis gebruiken, naar een vriend sturen, give it to a villager, voor klingels verkopen of zelf lekker opeten.

Net als met snoep of fruit geeft het eten van een gerecht je voor een bepaalde tijd de kracht om stenen te breken of bomen op te graven. Verschillende maaltijden geven je meer of minder tijd, dus hou daar rekening mee als je renovaties gaat uitvoeren en, als je er klaar mee bent, ga je gewoon naar de wc!

Eten geeft je letterlijk de kracht om bomen te verplaatsen!

Ingrediënten in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Ingredients, as mentioned above, are an essential part of cooking in New Horizons; without them you won't be able to make a simple sandwich, let alone a tasty pizza.

Er is een breed aanbod aan ingrediënten om te verzamelen, waaronder fruit, vis, pompoenen, paddenstoelen, tarwe, suikerriet, tomaten, aardappelen en wortels.

Bepaalde ingrediënten zoals bloem en suiker, krijg je alleen door andere ingrediënten te gebruiken.

Sommige ingrediënten moet je verbouwen, andere vind je.

Net als met je materialen, kun je deze ingrediënten in je opslag bewaren en, als je er een hebt, bereiken via je schuurtje.

We raden aan dat je goed op je voedselvoorraad let zodat je nooit zonder belangrijke ingredienten zoals bloem komt te zitten. In tegenstelling tot met normale recepten, gaat het waarschijnlijk meerdere dagen duren voordat je weer nieuwe voorraad hebt.

Door dedoe-het-zelf app op je Nook Phone te gebruiken, kun je snel zien welke kookrecepten je inmiddels al hebt, en welke ingrediënten je nodig hebt om het te maken. Dat zie je ook waneer je aan het fornuis staat.

Veel plezier met koken in New Horizons!

Read this next