Skip to main content

Animal Crossing New Horizons servicebalie upgrade: Stadhuis, Isabelle krijgen en eilandvlag veranderen uitgelegd

Hoe upgrade je de servicebalie en verwelkom je een oude bekende!

Het gemeentehuis is waar je terecht kunt als je je eiland echt vormen naar je eigen smaak in Animal Crossing: New Horizons, maar het duurt even voordat het gemeentehuis opent.

Bij de start van de game, heb je enkel de servicebalie. Als je de juiste stappen zet, kan dit omgebouwd worden tot het gemeentehuis, waar Isabelle haar intrede doet.

Het gemeentehuis opent veel nieuwe mogelijkheden - waaronder de mogelijkheid om de eilandvlag te veranderen en het eilandlied te veranderen.

Op deze pagina:

Wat is de servicebalie in Animal Crossing: New Horizons?

Je zal al snel ontdekken dat de servicebalie zowat het meest belangrijkste gebouw op je eiland is in Animal Crossing: New Horizons. Dit is waar je voor het eerst over knutselen leert en beslist waar je zaken als bruggen, huizen en hellingen bouwt op je eiland.

Naarmate je je eiland verder ontwikkelt, speel je meer services, en bijgevolg ook een ander gebouw, vrij.

Een praktisch voorbeeld zijn bijvoorbeeld de Nook-jongens. Als je voor het eerst arriveert op je eiland, hebben ze een winkel in de servicebalie. Na een tijdje openen ze echter Nooks Hoek, een aparte winkel met meer producten.

De Nook-jongens hebben een winkel in de servicebalie tot ze Nooks Hoek openen.

Een aantal zaken zullen echter altijd in de servicebalie blijven, waaronder:

  • een werkbank
  • NookStop
  • Recyclagedoos
  • Tom Nook en alles wat met hem te maken heeft, zoals het afbetalen van je lening

De servicebalie is 24u per dag open, dus je hebt altijd toegang, zelfs om drie uur 's nachts.

Bekijk op YouTube

Hoe krijg je het gemeentehuis en Isabelle in Animal Crossing: New Horizons

Wanneer je voor het eerst arriveert op je eiland in New Horizons is de servicebalie niet meer dan een simpele tent op een onbewoond eiland. Met wat hard werk kan je deze tent echter omvormen tot een gemeentehuis dat je dorpje waardig is.

De servicebalie start als een tent....

Als je deze upgrade wil, zal je echter eerst je dorp verder moeten uitbouwen en een stevige fundering voor een gemeenschap moeten leggen.

Om het gemeentehuis en Isabelle in Animal Crossing: New Horizons te unlocken moet je:

Als je aan bovenstaande eisen voldoet, dan zal de servicebalie voor een dag sluiten.

...maar het kan een puik stadhuis worden.

Het zal heropenen als een gemeentehuis, met niet enkel Isabelle als werknemer, maar ook een hoop nieuwe beschikbare services zoals:

  • Eilandbeoordelingen
  • Het eilandlied veranderen
  • De eilandvlag veranderen
  • De mogelijkheid om bepaalde aspecten van een dorpeling te wijzigen, zoals hun catchphrase

Het is ook allemaal een stuk officiëler nu. Je moet braaf op een stoeltje zitten bij ofwel Tom Nook ofwel Isabelle om hun aandacht te trekken en gebruik te maken van hun services.

Ook een leuk extraatje na het bouwen van je stadhuis is dat de muziek die afspeelt elk uur zal veranderen, net zoals in de andere Animal Crossing-games!

Isabelle komt op je eiland wonen na het upgraden van de servicebalie.
Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

De eilandvlag veranderen in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Als je de eilandvlag wat saai vindt in New Horizons, dan is het tijd om naar het stadhuis te gaan en met Isabelle te praten.

Je moet de derde optie kiezen die ze aanbiedt - 'De eilandvlag veranderen'.

Je kan nu een vlag kiezen uit één van je zelfgemaakte patronen of een patroon dat al voorgeïnstalleerd was.

Als je zelf nog geen patronen gemaakt hebt, dan kan het lonen om in de NookStop je Nook-miles te ruilen voor de speciale 'Eigen Ontwerpen' app. Met deze app op je Nook Phone kan je je eigen patronen maken, dus laat je verbeelding maar de vrije loop gaan!

Wanneer je een patroon hebt gevonden dat je graag als vlag wil gebruiken, bevestig dit dan bij Isabelle.

Waneer je nu het stadhuis verlaat, zal je je gekozen patroon zien wapperen aan de vlaggenstok naast het gebouw. Ook aan de luchthaven zie je deze vlag.

Vergeet niet dat je ook ontwerpen van het internet kunt plukken door QR-codes te scannen voor ontwerpen.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

De eilandvlag wappert trots naast het stadhuis.

Read this next