Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons wespen: Hoe je wespen vangt, wespensteken vermijdt en medicijnen maakt

Er een stokje voor steken.

Wespen in Animal Crossing New Horizons zijn terug van weggeweest en zijn als vanouds opgefokt.

Ze zitten verstopt in de bomen verspreid over het eiland. In welke boom een wespennest verstopt zit, is echter de vraag.

Het is daarom verstandig altijd medicijnen bij je te dragen zodat je je wespensteken kunt behandelen.

Wespen zijn helaas niet de enige gevaarlijke insecten die je eiland in New Horizons terroriseren.

Inhoud:

Wespen in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Wanneer je in New Horizons aan een van de vele bomen schudt, kun je een geheime schat zoals 100 klingels of een meubelstuk als beloning krijgen. Daarentegen loop je het risico op een wespennest te stuiten.

Wanneer er zo'n wespennest op de grond valt, komen er boze wespen achter je aan die je niet met rust laten.

Wanneer een wespennest uit een boom valt, gaan de wespen je achtervolgen!

Met een beetje lef draai je jezelf om en vang je zo'n wesp met je net.

Wees echter gewaarschuwd: als de wespen je voor zijn, word je gestoken. Als gevolg daarvan krijg je een ontstoken oog en bij de tweede keer kun je zelfs flauwvallen.

Wespen komen in elk seizoen van New Horizons voor, dus wees altijd op je hoede wanneer je aan een boom schudt.

Hoe je eenvoudig wespen in Animal Crossing New Horizons vangt

Wespen zijn in New Horizons zowel een vloek als een zegen. Ze kunnen je lelijk bezeren, maar zijn daarentegen wel mooi 2500 klingels waard. Je moet er een vangen om het museum te voltooien, maar houd er rekening mee dat wespen lastig te vangen zijn.

Wil je een wesp in je net in plaats van op je gezicht? Volg dan de onderstaande instructies:

  • Loop altijd met een net in je handen! Wespen kunnen bewegen wanneer je je gereedschapsring gebruikt, dus houd altijd je net paraat.
  • Sta voor de boom wanneer je eraan schudt. Hierdoor valt het wespennest direct naast je waardoor je niet naar de wespen hoeft te rennen en je jezelf nog meer in gevaar brengt.
  • Druk op A wanneer het wespennest valt. Wanneer het valt, loopt je personage er automatisch naartoe. Als je aan de voorkant van de boom stond dan ligt het wespennest maar één tegel van je vandaan. Je hoeft dan alleen je net te gebruiken om de wesp te vangen.

Hopelijk vang je nu moeiteloos elke wesp die je tegenkomt.

Hoe je medicijnen krijgt wanneer je in Animal Crossing New Horizons gestoken bent

Wanneer je een wesp niet op tijd vangt of wegrent, word je hoe dan ook gestoken. Om je gehavende gezicht enigszins te redden, heb je medicijnen nodig.

Gebruik medicijnen om je gezicht te repareren.

Zoals de meeste dingen in New Horizons is het mogelijk medicijnen met je werkbank te creëeren.

Om een doe-het-zelfplan voor medicijnen te krijgen, praat je het beste met een van de eilandbewoners. Die attenderen je op je ontstoken oog en helpen je een handje om weer beter te worden.

Je hebt daarbij het volgende nodig:

  • 1x wespennest
  • 3x onkruid

Als je liever je medicijnen koopt, moet je de Servicebalie of (indien open) Nook's Hoek bezoeken. Daar kosten ze 400 klingels.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Andere gevaarlijke insecten in Animal Crossing New Horizons

Wespen zijn helaas niet de enige gevaarlijke insecten op het eiland in new Horizons. Er zitten in de bosjes namelijk ook vogelspinnen verstopt.

Wanneer je zo'n vogelspin wilt vangen, moet je wel heel zachtjes bewegen. Wanneer ze je namelijk zien, komen ze gelijk achter je aan. In tegenstelling tot wespen zorgt een beet er direct voor dat je flauwvalt en in je huis ontwaakt.

Vogelspinnen kunnen blijkbaar niet zwemmen in Animal Crossing.

Je hoeft achteraf geen medicijnen te gebruiken (simpelweg omdat het dan al te laat is). Het nadeel is echter wel dat je helemaal terug in je huis bent.

Vogelspinnen vangen is echter wel een uitstekende manier om klingels te verdienen. Dus wanneer je er eentje ziet: vang hem gerust!

Naast wespen en vogelspinnen zijn er ook schorpioenen die je lastig kunnen vallen. Dus wees op je hoede.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties