Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons ijzerklompjes en goudklompjes vinden: Zo farm je ijzerklompjes

Hoe vind je deze nuttige materialen in Animal Crossing New Horizons

Ijzerklompjes en goudklompjes zijn materialen die je in Animal Crossing New Horizons nodig hebt voor doe-het-zelfplannen.

Ijzerklompjes zijn extra handig materiaal, dus je zal deze vrij vaak nodig hebben. Daarom is het belangrijk te weten waar ijzerklompjes te vinden zijn..

Begrijpen waar ijzerklompjes en goudklompjes voor dienen zal je ook helpen om beter te beslissen hoe je ze gebruikt en wanneer.

Op deze pagina:

Hoe ijzerklompjes en goudklompjes vinden in Animal Crossing: New Horizons

Als je meer ijzerklompjes of goudklompjes nodig hebt, neem dan je trouwe bijl of schep en vindt de meest nabije steen.

Deze stenen liggen verspreid over je eiland en andere mysterieuze eilanden die je bezoekt.

Als je zo'n steen vindt, raak deze dan met je schep of bijl. Telkens je de steen raakt, zal er een materiaal uit komen.

Deze materialen zijn:

  • Stenen
  • Kleihompen
  • Ijzerklompjes
  • Goudklompjes (Erg zeldzaam)

Als je de steen snel genoeg na elkaar raakt, krijg je acht stukken materiaal per steen. Je weet wel nooit op voorhand wat eruit zal komen. Dit is volledig willekeurig.

Als je last hebt met het raken van de steen omdat je telkens te ver naar achter komt te staan, graaf dan twee gaten in de grond, diagonal van je positive. Zo blijf je op je plaats staan in plaats van terug te kaatsen.

Philippa Warr bedacht ook een meer permanente oplossing voor dit probleem, zoals je hieronder ziet:

Hoe ijzerklompjes farmen in Animal Crossing New Horizons

Je gaat een heleboel ijzerklompjes nodig hebben in New Horizons. Zeker in de begindagen wanneer je bijvoorbeeld 30 ijzerklompjes nodig hebt om een brug te bouwen.

Als je wanhopig bent om meer ijzerklompjes te hebben, dan moet je eerst zeker zijn dat je al elke steen op je eiland gevonden en geraakt hebt. Als je niet zeker bent, doe je best nog eens een rondje op je eiland.

Vervolgens moet je met 2000 Nook-miles in de hand naar het NookStation gaan in de servicebalie en een Nook-miles bon kopen. Daarmee kan je naar een mysterieus eiland vliegen.

Ga naar de luchthaven en zeg dat je je bon wil inruilen. Eenmaal geland op dit nieuwe eiland, kan je daar opnieuw alle stenen raken met je bijl of schep. Er zijn gemiddeld drie tot vier stenen op elk eiland, dus je kan hier op z'n minst al je voorraad ijzerklompjes verdubbelen.

Eenmaal je alle stenen hebt geslagen, keer je terug naar je eiland en gebruik je opnieuw een Nook-miles bon om naar een nieuw eiland te vliegen. Herhaal dit proces tot je de hoeveelheid ijzerklompjes hebt die je nodig hebt.

Cover image for YouTube videoAnimal Crossing: New Horizons - Our Best Tips and Tricks for Getting Started
Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Waar dienen ijzerklompjes en goudklompjes voor in Animal Crossing New Horizons

Ijzerklompjes worden gebruikt in verschillende doe-het-zelfplannen, van een mini-werkbank tot een braadpan.

Belangrijker echter is dat ijzerklompjes ook een cruciaal materiaal is in meerdere doe-het-zelfplannen voor gereedschappen. Je houdt maar best zoveel mogelijk ijzerklompjes bij in je opslagplaats zodat je snel nieuw gereedschap kunt maken als je huidige breekt.

Er zijn maar een beperkt aantal stenen op je eiland, en je wil niet dat ineens alle ijzerklompjes op zijn voor een dag.

Goudklompjes worden gebruikt om gouden gereedschap te maken zodra je daar het doe-het-zelfplan voor gekregen hebt. Er zijn ook een aantal meubels die goudklompjes nodig hebben om ze te maken.

Goudklompjes kan je ook verkopen in Nooks Hoek. Maar liefst 8000 klingels krijg je ervoor, dus het is altijd een optie om ze te verkopen. Toch raden we ze aan om ze bij te houden. Ze zijn namelijk erg zeldzaam en het is goed om altijd wat reserve te hebben.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties