Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons huis: hoe je je eerste woning krijgt, uitbreidingen en hypotheek uitgelegd

Oost west, thuis best.

Net zoals bij andere games in de Animal Crossing-reeks, is het verbeteren van je woning in Animal Crossing New Horizons een van de belangrijkste bezigheden.

Allereerst moet je natuurlijk een huis hebben, want je begint immers met een tent.

In deze gids lees je hoe je in Animal Crossing New Horizons een huis krijgt. Ook wordt er uitgelegd hoe je je stulpje verder uitbreidt.

Inhoud:

Hoe krijg je een huis in Animal Crossing New Horizons?

Wanneer je met New Horizons begint, start je met een simpele tent. Logischerwijs wil je die zo snel mogelijk vervangen door een woning.

Om dit te doen, moet je 5000 Nook-miles bij elkaar sparen. Hiervoor moet je dus enkele uitdagingen van het Nooks milesprogramma voltooien. Zowel dagelijkse activiteiten als moeilijkere uitdagingen.

Als je dat gedaan hebt, neemt Tom Nook maar al te graag 5000 Nook-miles van je aan. In ruil hiervoor krijg je een woning.

Met een nieuwe woning komt een nieuwe inrichting. Je hebt zelf de vrijheid om het behang en de vloerbedekking uit te zoeken. Ook meubilair mag je naar eigen inzicht plaatsen.

Daarnaast heeft je woning opslagruimte voor voorwerpen, die je niet langer meer in je zakken wil bewaren. Toch kom je al gauw ruimte tekort. Gelukkig zijn er voor je woning een aantal uitbreidingen.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Zo verbeter je je woning in Animal Crossing New Horizons

Het proces om je eerste woning te verbeteren, is vergelijkbaar met de andere Animal Crossing games.

In plaats van Nook-miles, moet je voor aanpassingen aan je woning klingels betalen.

Tom Nook geeft je pas een hypotheek voor de volgende verbetering als je de vorige hypotheek af hebt betaald. Dat houdt dus in dat je eerst 98.000 Klingels voor je woning moet betalen.

Hypotheekkosten voor je huis in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Om je huis verder te verbeteren moet je diep in de buidel tasten. De volgende kosten zijn we alvast tegengekomen:

  1. 98,000 Klingels - Voor je eerste woning
  2. 198,000 Klingels
  3. 298,000 Klingels
  4. 598,000 Klingels
  5. ...enzovoort! De laatste verbouwing kost meer dan 2 miljoen klingels
Misschien ziet je huis er straks ook zo uit...

Hou er rekening mee dat je eerst de hypotheekkosten afbetaalt, van datgene wat je al hebt. Pas daarna krijg je de mogelijkheid om je woning te verbeteren.

In totaal kan je vier kamers op je gelijksvloers krijgen (de startkamer die je kan vergroten, plus drie bijkamers), een zolder en een kelder. Zet dus maar alvast wat klingels opzij.

Zo groot kan een huis worden...

En onthoud dat verbeteringen niet vanzelf komen. Dus wees geduldig en voordat je het weet heb je eindelijk die te gekke woning bij elkaar. Ondertussen zijn er nog genoeg andere dingen waar je je op kunt focussen. Zoals het maken van gereedschap, doe-het-zelfplannen en het vangen van vogelspinnen.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Cover image for YouTube videoAnimal Crossing: New Horizons – Je eigen stijl! (Nintendo Switch)

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties