Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hogwarts Legacy walkthrough en gids met tips en tricks

Onze gids voor alle main en side quests, assignments, collectibles en meer.

Hogwarts Legacy maakt de beroemde tovenaarsschool uit Harry Potter eindelijk toegankelijk op een schaal die fans al tijden willen.

In dit avontuur voor pc, PS5 en Xbox Series kun je niet alleen zelf een tovenaarsleerling maken, het terrein van Hogwarts verkennen en deelnemen aan alle lessen. Je kan ook een grote open wereld verkennen vol met side-quests, gevechten, puzzels, collectibles zoals Field Guide Pages en nog veel meer. Om je weg te vinden in deze grote game, kan je handig gebruik maken van onze Hogwarts Legacy walkthrough.

We leiden je door alle Assignments en quests van Hogwarts Legacy in deze stap-voor-stap gids en geven je tips en tricks om alle gebeurtenissen in Hogwarts te vinden. Deze walkthrough met gids wordt ook regelmatig bijgewerkt met nieuwe inhoud.

Cover image for YouTube videoHogwarts Legacy Review - Grotendeels betoverend

Hogwarts Legacy walkthrough - Inhoudsopgave


Algemene tips en guides

Spells, beasts en dieren

Je personage, level, en aanpassingen

Spelwereld en items


Alle hoofdstukken en main quests van het verhaal

Je eerste dag op Hogwarts

De geheimen van de verboden afdeling

Genieten van de rust terwijl we op Fig wachten

De vier exclusieve House quests

De ontbrekende pagina's vinden

Ga met Professor Fig naar de Map Chamber

De eerste Keeper Trial

Je magische vaardigheden verbeteren

De tweede Keeper Trial

Zoektocht naar de derde Keeper Trial

De derde Keeper Trial

Zoektocht naar de laatste Trial

De vierde Keeper Trial

Stop Ranrok en Rookwood

Post-game quests


Alle side quests

Collectibles, schatkaarten en quizzen

Hogwarts

Hogsmeade


Alle Assignments


Hogwarts Legacy tips en tricks

 • Wanneer kies je één van de vier huizen? Kort nadat je het spel begint. Je moet eerst door de introductie heen met professor Fig. Dit duurt ongeveer een half uur waarna je eindelijk de hallen van Hogwarts betreedt en daar plechtig wordt begroet. De Sorteerhoed stelt je hier een paar vragen en stelt dan een huis voor. Uiteindelijk mag je zelf kiezen of je lid wordt van Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw of Slytherin.
 • Wat zijn de verschillen tussen de vier huizen? Er zijn niet bijzonder veel verschillen. Hun slaapzalen bevinden zich op verschillende locaties in het kasteel, waardoor een paar looproutes wat veranderen, en een paar dialogen veranderen. Het grote verhaal blijft echter onveranderd door de keuze en verloopt altijd hetzelfde. Uitzonderingen zijn enkele quests die afhankelijk zijn van het huis waartoe je behoort. Interessant is wel dat er Trophies en Achievements in de game zitten voor het voltooien van bepaalde quests met verschillende huizen.
 • Vanaf welk punt kan je Talent Points verdienen? Zonder al te veel weg te geven: je moet eerst een belangrijk punt in de main quest bereiken. Gelukkig is dit wel al relatief vroeg in de game. Je moet een reeks quests voltooien en na ongeveer drie uur speeltijd krijg je je eerste Talent Point om je Talents te verbeteren.
 • Welke soorten quests zijn er in Hogwarts Legacy? De term ‘quests’ worden overigens niet gebruikt in Hogwarts Legacy maar er zijn wel verschillende soorten missies of opdrachten. Verder heb je ook nog Merlin Trials, collectibles te verzamelen enzovoort. De meest voorkomende soorten quests zijn:
  • Belangrijkste (primaire) missies: Bevat alle hoofdstukken van het hoofdverhaal, lessen die je moet bijwonen, en alles wat het verhaal vooruit stuwt rond je examens en Ranrok.
  • Side quests (secundair): Dit zijn alle optionele opdrachten die je krijgt van klasgenoten of personages die je tegenkomt. Op enkele uitzonderingen na zijn deze missies volledig optioneel en kunnen ze grotendeels worden genegeerd.
  • Assignments: Hieronder vallen alle klassieke huiswerkopdrachten die je krijgt van professoren op de school. Ze beginnen als onderdeel van het hoofdverhaal en moeten worden voltooid om de essentiële spreuken te leren (zonder welke je niet verder kunt in het hoofdverhaal). Vroeg of laat zul je dus wel de Assignments van de leraren moeten uitvoeren. Ook in videogames ontsnap je niet aan huiswerk!
 • Level en gear: Niet elke opdracht die je krijgt is zomaar onmiddellijk uit te voeren. Soms heb je een speciale spreuk nodig, soms moet je een bepaald level bereikt hebben of is je gear niet sterk genoeg. Lees de instructies in detail om te kijken of er bepaalde voorwaarden aan een quest verbonden zijn. Gelukkig zie je ook op de kaart welke belangrijke quests voorwaarden hebben die je nog niet hebt gevuld. Deze worden aangeduid met een slotje.
 • Controleer je gear regelmatig. In de loop van het spel kom je talloze kisten tegen, die vaak gevuld zijn met random loot. Je zult dus aardig wat dingen oprapen en je inventory vullen. En dat geldt dubbel zo hard als je dungeons tot de laatste hoek verkent. Kijk dus regelmatig na wat er precies in je inventory is en of je je uitrusting kunt verbeteren. Een hoed met betere statistieken bijvoorbeeld, of een sjaal en handschoenen. Hogwarts Legacy laat je zes verschillende kledingstukken tegelijk dragen die je statistieken rechtstreeks beïnvloeden.
 • Hogwarts Legacy duidt net zoals zovele andere games met kleuren aan wat de kwaliteit is van de gevonden loot. Deze kleuren zijn groen, blauw, paars, en oranje. Net zoals in games zoals Destiny of Diablo vind je in het begin veel groene gear en krijg je naarmate je vordert steeds sterkere en zeldzame loot. Maar zeldzamer betekent niet altijd beter. Stop dus nooit met vergelijken want een blauw item kan wel eens beter zijn dan dat paars item dat je een paar uur geleden opraapte.
 • Niet tevreden met wat je in een kist vindt? Geen probleem, want dit wordt willekeurig bepaald bij het openen van een kist. Je kan dus meerdere keren proberen. Sla het spel op voordat je een kist opent, open de kist, en als de inhoud je niet zint, herlaad je de game gewoon weer. Met een beetje geduld heb je zo zelf meer controle over welke gear je vindt.
 • Revelio wijst je de weg en onthult geheimen. Deze spreuk is een van de eerste die je leert en zodra je hem hebt, kan je hiermee de omgeving scannen, interactieve objecten zien, onzichtbare dingen zichtbaar maken, vliegende Field Guide Pages ontgrendelen, enzovoort. Als je vastzit in een kamer of gewoon wilt weten waar je iets moet aanraken, plunderen of manipuleren moet Revelio gebruiken je eerste reflex zijn.
 • Je bepaalt niet zelf wanneer je gaat slapen in bed, maar je kunt wel de tijd vooruitspoelen. Open de kaart en druk de rechterstick in (R3). Zo spring je vooruit naar de volgende dag of nacht. Dit werkt bijna overal.
 • Je hebt een item gevonden waar je niet van weet waar het voor dient? Geweldig, bewaar het tot je de main quest “The Room of Requirement” voltooid hebt. Daar krijg je een speciaal bureau waar je dergelijke items kunt identificeren.
 • Wees geduldig met deuren. Oké, dit is niet echt een tip maar wel iets dat je veel frustratie kan besparen. Vooral op consoles kan de game soms vertragen bij het openen van deuren. Tijdens het verkennen kan het bijvoorbeeld gebeuren dat een deur pas na enkele seconden opent omdat de game moet laden op de achtergrond. In zo’n geval gaat het niet om een valstrik of een valse deur. Wacht gewoon even en loop niet weg tot het laden voltooid is.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Hogwarts Legacy

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties