Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons gereedschappen: Zo krijg je een bijl, schep, hengel, net, katapult en gieter

Hoe krijg je belangrijk gereedschap waarmee je het eiland van je dromen maakt?

Zonder het juiste gereedschap ben je in Animal Crossing New Horizons snel door je klingels heen en blijft je museum gewoonweg leeg.

Of het nu om een schep, bijl of een gieter gaat met het juiste gereedschap voltooi je de belangrijkste taken op je eiland. Zo vang je bijvoorbeeld alleen insecten als je een net bezit.

Echter moet je voor het meeste gereedschap de bijbehorende doe-het-zelfplannen vinden. Daarna knutsel je met gemak meerdere gieters, scheppen en netten in elkaar.

Inhoud

Zo krijg je verschillende gereedschappen:

Hoe krijg je verschillende gereedschappen in Animal Crossing New Horizons

Vergeet eventjes de bijzondere meubels, want de belangrijkste voorwerpen in Animal Crossing New Horizons zijn gereedschappen. Zo hak je alleen een boom om met een bijl, vang je uitsluitend een vis met een hengel, graaf je enkel een fossiel op met een schep en voer je andere belangrijke taken exclusief uit met, je raadt het al, je gereedschappen.

Zonder de juiste werktuigen verdien je moeilijk klingels en doneer je ook geen voorwerpen aan het museum.

In New Horizons is het niet meer mogelijk om gereedschappen te kopen via Tom Nook. Je moet nu eerst de nodige doe-het-zelfplannen en materialen verzamelen en aan de hand daarvan verschillende gereedschappen maken.

Zodra je het juiste plan bezit ga je naar een willekeurige werkbank en zet je het plan om in het gewenste gereedschap.

In het begin krijgen spelers enkel toegang tot breekbare gereedschappen, maar gaandeweg vind je betere plannen en geef je je werktuigen een broodnodige upgrade waardoor ze sterker en betrouwbaarder worden.

Als je de servicebalie en Nooks Hoek hebt ontgrendeld, is het na een tijdje wel mogelijk om breekbaar gereedschap te kopen en die te voorzien van een upgrade.

Nog een tip - via een gereedschapsring krijg je, zonder telkens in je zakken te moeten kijken, sneller toegang tot je al je werktuigen. Dit voorwerp koop je via de servicebalie voor 800 Nook-miles.

De gereedschapsring.

Doe-het-zelfplannen van verschillende gereedschappen in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Om een bepaald werktuig in Animal Crossing New Horizons te maken moet je eerst het doe-het-zelfplan ervan vinden.

Praat vooral eens met Tom Nook in de servicebalie voordat je met je zoektocht begint. Via de optie: 'Wat kan ik doen?' krijg je namelijk meer informatie.

Nook legt je dan uit op welke taak je je moet focussen om je eiland verder te ontwikkelen. Als onderdeel hiervan geeft hij je een lijstje met de benodigdheden om dit specifieke gereedschap te bouwen.

Zodra je dit lijstje hebt, ga je op zoek naar de benodigde materialen en knutsel je dit hulpmiddel in elkaar via je eigen gebouwde werkbank of die in de servicebalie.

Je krijgt niet alle doe-het-zelfplannen van Tom Nook. Soms moet je ook eens met de museumbeheerder Blathers gaan praten. Die uil geeft je het doe-het-zelfplan van de polsstok. Wil je het ontgrendelde gereedschap voorzien van een upgrade, dan koop je voor 3.000 Nook-miles in de Nook Stop 'Sterk gereedschap maken'.

Wat is een Bijl in Animal Crossing New Horizons en hoe krijg je die?

Als er een werktuig in Animal Crossing New Horizons prioriteit heeft, dan is het wel de bijl. Met dit gereedschap hak je niet alleen extra bomen om, maar verzamel je ook hout, zacht hout en hard hout. Die grondstoffen zijn onmisbaar om gereedschappen in elkaar te knutselen.

In tegenstelling tot andere gereedschappen, onderscheiden we drie soorten bijlen. Hieronder vallen de Breekbare Bijl, Stenen Bijl en Bijl.

Om een bijl te ontgrendelen, moet je eerst een Breekbare Bijl kopen of maken, die verbeter je naar een Stenen Bijl en daar maak je vervolgens een Bijl van.

Let wel op, want de Breekbare Bijl gaat maar dertig slagen mee. Wil je er meer doen? Dan is een Stenen Bijl of een Bijl iets voor jou.

Diegene die liever een Breekbare Bijl koopt moet uiteindelijk 800 klingels neertellen.

Hieronder vind je de benodigde materialen om de drie verschillen bijlen in elkaar te knutselen:

GereedschapMateriaal 1Materiaal 2Materiaal 3
Breekbare Bijl5x takken1x steen
Stenen Bijl1x Breekbare Bijl3x hout
Bijl1x Stenen Bijl3x hout1x ijzerklompje
Met een Bijl hak je met gemak bomen om.

Wat is een Hengel in Animal Crossing New Horizons en hoe krijg je die?

We geven het op een briefje; vissen is een activiteit die je in Animal Crossing New Horizons het meeste doet. Vooral om klingels in het laatje te brengen, want vissen zijn wel wat geld waard. Je hebt ook de mogelijkheid om vis aan het museum te doneren. Die zoekt namelijk altijd nieuwe donaties. Natuurlijk heb je dan nog wel een hengel nodig.

In New Horizons zijn er twee soorten hengels, namelijk de Breekbare Hengel en de Hengel.

Met de Breekbare Hengel vis je maximaal dertig keer. Gebruik je de Hengel? Dan doe je er iets langer over tot die breekt.

Als je een Hengel aan je verzameling wil toevoegen dan moet je een Breekbare Hengel hebben en die verbeteren.

Koop je liever een Breekbare Hengel? Dan moet je 400 klingels neertellen.

Hieronder vind je de benodigde materialen om de twee Hengels te maken:

GereedschapMateriaal 1Materiaal 2
Breekbare Hengel5x takken
Hengel1x Breekbare Hengel1x ijzerklompje

Wat is een Net in Animal Crossing New Horizons en hoe krijg je die?

Naast vissen leven er op je eiland verscheidene soorten insecten, die je op hun beurt vangt om ze te verkopen of te doneren aan het museum. Voor je die insecten vangt moet je eerst een net kopen of maken.

In New Horizons zijn er twee soorten netten, namelijk het Breekbare Net en het Net.

Net zoals alle breekbare gereedschappen, breekt het Breekbare Net als je dit dertig keer gebruikt. Voorzie je dit net van een grondige upgrade dan gaat die iets langer mee.

Het Breekbare Net is te koop voor 400 klingels.

Hieronder vind je de benodigde materialen om de twee netten te maken:

GereedschapMateriaal 1Materiaal 2
Breekbare Net5x takken
Net 1x Breekbare Net1x ijzerklompje

Wat is een Schep in Animal Crossing New Horizons en hoe krijg je die?

Het enige gereedschap in Animal Crossing New Horizons dit meerdere functies heeft is de Schep. Met dit werktuig graaf je niet alleen fossielen op, maar verwijder je ook boomstronken of begraaf je valkuilen. Net zoals de meeste hulpmiddelen onderscheiden we hier ook twee verschillende scheppen, namelijk de Breekbare Schep en de Schep.

De breekbare Schep breekt na dertig keer, terwijl de Schep langer meegaat. Om die laatste te maken heb je een doe-het-zelfplan van de breekbare Schep nodig en voorzie je die vervolgens van een broodnodige upgrade.

Beslis je om een Breekbare Schep te kopen, dan kost dit je 800 klingels.

Hieronder vind je de benodigde materialen om de twee verschillende scheppen te maken:

GereedschapMateriaal 1Materiaal 2
Breekbare Schep5x hard hout
Schep1x Breekbare Schep1x ijzerklompje
Met een Schep graaf je fossielen en andere kostbaarheden op.

Wat is een Katapult in Animal Crossing New Horizons en hoe krijg je die

Terwijl je het eiland verkent bestaat er de mogelijkheid dat er een cadeau aan een ballon voorbij zweeft. Om dit pakje te krijgen moet je de ballon kapot schieten door middel van een Katapult.

Zo'n Katapult kost 900 klingels, maar als je het wil maken via een doe-het-zelfplan heb je de onderstaande materialen nodig:

  • 5x hard hout
Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Wat is een Gieter in Animal Crossing New Horizons en hoe krijg je die?

In Animal Crossing New Horizons plant je verschillende prachtige soorten bloemen. Om die in leven te houden moet je die regelmatig besproeien door middel van een Gieter.

In die categorie van gereedschappen onderscheiden we de Breekbare Gieter en de Gieter.

De Breekbare Gieter gaat na dertig keer kapot, terwijl de Gieter langer meegaat. Die laatste maak je door de breekbare variant te verbeteren.

Je koopt de Breekbare Gieter voor 800 klingels.

Hieronder vind je de benodigde materialen om de twee verschillende gieters te maken:

GereedschapMateriaal 1 Materiaal 2
Breekbare Gieter5x zacht hout
Gieter1x Breekbare Gieter1x ijzerklompje

Wat is Gouden Gereedschap in Animal Crossing New Horizons?

Naast verbeterde versies voor de bovenstaande gereedschappen bestaat er ook Gouden Gereedschap. Elk van die gereedschappen gaan langer mee dan andere gereedschappen. Doe-het-zelfplannen van Gouden Gereedschap zijn echter zeldzaam. Je moet dan ook je best doen om ze te ontgrendelen.

Welk gereedschap je ook gebruikt, we wensen je veel succes met het creëren van jouw ideale eiland!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties