Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing geld verdienen: Hoe het snelst meer klingels krijgen in New Horizons uitgelegd

Klingels voor jou zijn klingels voor Nook.

Als er één activiteit is die veel van je tijd in beslag zal nemen in Animal Crossing New Horizons dan is het geld verdienen of om het op z'n Animal Crossing te zeggen: klingels verdienen.

Er zijn talloze manieren waarop je geld kan verdienen in New Horizons. Het kan zo simpel zijn als schelpen verkopen of zo risicovol als de knollenbeurs bespelen.

In deze gids lijsten we de verschillende manieren waarop je geld, sorry, klingels kan verdienen in Animal Crossing New Horizons zodat je zo snel mogelijk zo rijk mogelijk wordt.

Op deze pagina:

Klingels in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Klingels zijn één van de twee munteenheden die je kan verdienen en uitgeven in Animal Crossing New Horizons. De andere is uiteraard Nook-miles.

Je zal klingels gebruiken om je verschillende hypotheken af te betalen, je eiland te upgraden, nieuwe kleren en meubels te kopen en veel meer.

Klingels zijn in het kort wat de Animal Crossing wereld doet draaien. Bijgevolg zal je dus veel tijd spenderen aan het verdienen en uitgeven van klingels.

Je kan zien hoeveel klingels je momenteel op zak hebt door in je zakken te kijken. Via het Nook-automaat bij de servicebalie kan je kijken hoeveel klingels je op je spaarrekening hebt staan.

Hier zie je hoeveel klingels je momenteel op zak hebt.

Animal Crossing geld verdienen: Hoe snel klingels verdienen in New Horizons

Hieronder vind je verschillende manieren om geld te verdienen in New Horizons. Met deze methodes zal je veel sneller je hypotheek kunnen afbetalen of nieuwe gebouwen aan je eiland kunnen toevoegen.

 • Koop klingelbonnen met je Nook-miles. Voor 500 Nook-miles per stuk kan je een bon kopen. Elk van deze bonnen geven je 3000 klingels. Klepperbonnen zijn dus een uitstekende manier om snel wat meer geld op zak te hebben, zeker als je al een hoop Nook-miles verdiend hebt.
 • Bespeel de knollenbeurs. Als je niet bang bent om wat risico's te nemen dan is de knollenbeurs iets voor jou. Gelukkig kunnen de beloningen even groot zijn als de risico's die je neemt. Elke zondagvoormiddag (tot 13u) bezoekt Daisy Mae je eiland om knollen te verkopen. Die knollen zullen elke zondag een nieuwe prijs hebben. Je kan met deze knollen niets doen behalve ze verkopen bij de Nook jongens. De prijs die ze hiervoor geven verschilt elke dag. Als de prijs die ze geven lager ligt dan de prijs waar je ze voor gekocht hebt, zal je verlies maken. Maar vaak ligt de prijs ook hoger en kan je stevige winst maken. Het loont dus om elke dag ('s morgens en 's avonds!) te kijken wat je voor je knollen kan krijgen. Wacht echter niet te lang, want een week na aankoop worden je rapen slecht en kan je ze niet meer verkopen! Zowel de aankoop- als de verkoopprijs van knollen verschilt game tot game, dus het loont ook zeker om eens te vragen aan je vrienden hoe hun prijzen momenteel staan en eventueel even naar een ander eiland te vliegen.
 • Verkoop de 'dagtopper' van de dag in Nooks Hoek. Wanneer Nooks Hoek geopend is op je eiland, zullen de Nook-jongens een 'dagtopper' kiezen elke dag. Als je dat specifieke item verkoopt op die dag, krijg je er dubbel zoveel voor als normaal. Deze dagtopper is volledig willekeurig dus je zal niet altijd gebruik kunnen maken van deze bonus.
In Nooks winkel kan je allerhande items verkopen.
 • Doe je eilandbewoners een gunst. De dieren die op je eilandje wonen zijn vaak op zoek naar een helpende hand, en als je die uitreikt, geven ze je een beloning. Soms zal deze beloning komen in de vorm van klingels, andere keren kan het een kledingstuk zijn of meubilair dat je kan verkopen.
 • Verkoop meubels die je niet gebruikt. Tijdens het spelen van New Horizons ga je veel meubels krijgen, vinden, kopen of zelfs maken, maar de meeste ervan ga je nooit gebruiken. Deze ongebruikte meubels verkopen is een goeie manier om flink wat klingels te verdienen. Je kan zelfs een stukje verder gaan en speciaal meubels maken om te verkopen.
 • Vis vangen en verkopen. De zee rond en rivieren van je eiland zijn rijk met vis. Samen met je ouwe trouwe hengel kan je vis vangen en deze verkopen in Nooks winkel of aan de servicebalie. Er is geen limiet aan hoeveel vis je kan vangen op een dag, dus als je graag vist, kan je zo snel rijk worden.
Er zit goud in deze stenen!
Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!
 • Vind de klingelsteen. De klingelsteen is onze eigen benaming voor iets wat al sinds jaar en dag in Animal Crossing te vinden is. Elke dag is er één steen op je eiland die je geld geeft als je er met je schep tegen stoot. Ga dus elke dag op zoek naar deze steen en bereid je voor op een gouden oogst. Tot negen klepperzakken kunnen uit de rots komen maar je moet wel snel zijn. Als je het stoten niet goed timed, dan komen er minder klingels uit. Graaf daarom eerst een gat achter je. Zo blijf je staan tijdens het stoten en kan je snel opnieuw je schop gebruiken. Let wel op want als je een breekbare schep gebruikt, kan die zomaar ineens stuk gaan!
 • Insecten vangen en verkopen. Je eiland heeft een enorme variatie aan insecten, van vrolijke vlinders tot boze wespen en zelfs vuile vogelspinnen en schorpioenen. Je kan ze doneren aan Blathers museum (ook al is hij geen fan), maar je kan ze uiteraard ook verkopen in Nooks Hoek of aan de servicebalie.
 • Schelpen verkopen. Elke dag zijn je stranden weer voorradig met een nieuwe lading aangespoelde schelpen die wachten om verkocht te worden. Wees degene die hen verlost en raap ze op. En verkoop ze dan voor een mooie winst.
Ook met insecten kan je geld verdienen.
 • Fossielen verkopen. Gelukkig kan je, net zoals met vissen en insecten, ook fossielen verkopen. Eenmaal geanalyseerd door Blathers zijn ze zelfs een hoop klingels waard dus ook hier kan je een flinke duit mee verdienen.
 • Zwevende kadootjes neerschieten Je hebt het misschien al gemerkt tijdens het rondlopen op je eiland. Je ziet een kadootje voorbijvliegen aan een ballon. Als je in de buurt bent van zo'n ballon hoor je het zelfs voorbij waaien. Met een katapult, dat je ook zelf kan maken, kan je de ballonnen kapotschieten. Het kadootje valt dan naar beneden en mag je helemaal houden. Of verkopen natuurlijk. Kassa kassa!
 • Bomen schudden. Geld groeit niet aan de bomen? Wat een leugen. In Animal Crossing wel! Oké, je hebt net zoveel kans dat er een zwerm woeste wespen achter je aan komen maar soms vallen er ook klingels uit bomen als je eraan schudt. Elk voordeel heb ze nadeel.
 • Groei een geldboom. Ja, dat lees je juist. Een geldboom! Soms zie je op je eiland een stukje grond met een gouden glans. Als je daar graaft met je schep, vind je zo maar even 1000 klingels. Maar je geluk eindigt daar niet. Begraaf 10.000 klingels in datzelfde gat in de grond en er groeit een boom. Vergeet deze zeker niet elke dag water te geven want als de boom volgroeid is, groeien de klingels aan de takken. Je kan 10.000 klingels uit je zakken halen door op het aantal klingels in je zakken te tikken en dat vervolgens te begraven.

Hopelijk zullen deze tips je helpen om die nieuwe brug of die nieuwe sofa te kopen waar je al een tijdje je oog op hebt!

Cover image for YouTube videoEverything We Loved About Animal Crossing: New Horizons - Animal Crossing Switch Gameplay

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties