Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons gids en tips voor beginners en gevorderden

Tips voor een rustig eilandleven.

Eindelijk! Na acht jaar wachten is er een nieuwe Animal Crossing gelanceerd. In de Animal Crossing New Horizons review van Bruce lees je dat enkele pijnpunten van de Animal Crossing-formule slim zijn aangepakt.

De eerste dagen kunnen echter wat overweldigend zijn. Vooral als je nog niet helemaal met de reeks bekend bent. Daarom hebben we een aantal Animal Crossing New Horizons tips op een rij gezet om je die eerste dagen door te helpen. Hieronder zie je onze (we geven toe, vrij lange) inhoudsopgave van alle verschillende gidsen die we geschreven hebben. Voor het gebruiksgemak hebben we ze zo goed mogelijk in verschillende categorieën ingedeeld.

Algemene informatie over Animal Crossing New Horizons

Onderstaande gidsen gaan voornamelijk over de basisaspecten van Animal Crossing New Horizons. Misschien dat sommige zaken op eerste zicht vanzelfsprekend lijken, maar Animal Crossing New Horizons is de beademing van het gezegde 'Stille waters, diepe gronden'. De systemen van de game gaan diep en er zijn veel zaken die de game niet uitlegd maar die je zelf moet ontdekken. Ben je benieuwd of je dingen mist? Dan zijn de onderstaande gidsen verplichte lectuur. Misschien ontdek je wel dingen dingen die jouw leventje op je luilekkereiland helemaal veranderen!


Informatie over klingels en geld verdienen in Animal Crossing: New Horizons

Er gaan op het internet al genoeg grappen en memes rond over hoe Tom Nook in feite de belichaming is van kapitalisme in een wereld waar geld geen belang heeft. Je huis upgraden, meubels kopen, huizen voor andere dorpsbewoners kopen, de knollenmarkt,...Je hebt voor zowat alles wat je wil doen in Animal Crossing geld, of klingels zoals ze bekend staan in Animal Crossing New Horizons, nodig. Op eerste zicht lijken de mogelijkheden om stevig geld te verdienen wat beperkt, maar met onderstaande gidsen weet je beter dan voor de duizendste keer een sprinkhaan te verkopen in Nooks Hoek.


Informatie over vissen, insecten en diepzeewezens in Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing zou Animal Crossing niet zijn als vissen, insecten en diepzeewezens vangen geen groot onderdeel was van de game. Of het nu om klingels te verdienen, je encyclopedie aan te vullen, of om in het museum tentoon te stellen is, vissen, insecten en diepzeewezens vangen is nuttig en de ideale manier om even tot rust te komen. Maar welke vissen, insecten en diepzeewezens zitten in de game? Onze lijst met insecten komt er snel aan maar lees alvast onze volledige gids over vissen om er alles over te weten te komen.


Informatie over gebouwen in Animal Crossing: New Horizons

Je dorp start in Animal Crossing New Horizons start als een klein tentenkamp op een eiland vol onkruid, maar mettertijd groeit dat kamp uit naar een heuze stad met vele inwoners, verschillende winkels, een gigantisch museum en veel meer. Hoe je aan die gebouwen raakt, daar laat de game je naar gissen. Daarom hebben wij even opgelijst wat je zoal kan verwachten in de game.


Informatie over je eiland in Animal Crossing: New Horizons

Wanneer je voor het eerst op je eiland arriveert in Animal Crossing: New Horizons zijn je opties heel beperkt. Je kan maar een klein stukje verkennen en het landschap is een hindernis om je dorpje uit te breiden. Al snel krijg je meer en meer controle over je eiland en je kan het al snel zelfs vorm geven. Ook zijn er zaken in de game, zoals bamboe, die zelfs helemaal niet op je eigen eiland te vinden zijn.


Informatie over speciale bezoekers in Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing draait om dagelijkse verrassingen, en wat is nu een leukere verrassing dan nieuw volk voor de deur? In Animal Crossing New Horizons kan je dorp bezocht worden door speciale bezoekers. Zij verkopen unieke dingetjes zoals meubilair, behang of schoenen, of hebben leuke zoektochten voor je waarmee je speciale items kunt winnen.


Informatie over evenementen in Animal Crossing: New Horizons

In de Animal Crossing-reeks draait het erom dat je je leventje rustig leidt in je zelfgemaakte dorpje, en dat op het tempo van de tijd in de echte wereld. Een minuut is een minuut, een dag is een dag. De games zijn dan ook uitermate geschikt om elke dag een uurtje spelen, en haast elke dag probeert Animal Crossing: New Horizons je iets nieuws voor te schotelen. Evenementen horen ook daarbij. Nintendo houdt regelmatig een speciaal evenement in de game om een speciale dag te vieren!


Informatie over het inrichten van je huis

Het inrichten van je huis is een essentieel onderdeel van de Animal Crossing-ervaring. De game bevat honderden meubels en spulletjes om je stek helemaal naar je eigen smaak in te richten. Die keuze kan op zichzelf al overweldigend zijn, maar je hebt ook vele andere manieren om je huis op een unieke manier in te richten. Daarom hebben we hieronder een gids geschreven met wat tips die je waarschijnlijk zelf nog niet bedacht had!


Twijfel niet te veel over grote beslissingen

New Horizons is een stuk flexibeler dan zijn voorgangers. Zo heb je nu de mogelijkheid om dingen te craften. Je hoeft je evenmin druk te maken om je eerste kampeerplaats, want die mag je uiteindelijk verplaatsen.

Hetzelfde geldt voor grote faciliteiten. Je hoeft alleen maar even met Tom Nook bij de servicebalie te praten. Wanneer je over een spiegel beschikt, krijg je zelfs de mogelijkheid om je uiterlijk en geslacht aan te passen.

Tot slot hoef je je niet druk te maken over de indeling van je eiland. Dankzij terraforming pas je het terrein namelijk naar eigen wens aan. Al moet je wel even wachten, want die functies zijn niet gelijk beschikbaar.

Maak je dus niet druk of je meteen alles goed doet. Animal Crossing New Horizons is juist een relaxed uitstapje, waarbij je altijd nog dingen kunt aanpassen.

Bekijk op YouTube

Je moet diepe zakken hebben

Om rijk te worden moet je alles - en dan ook alles - oppakken. Want alleen zo betaal je makkelijker je lening af en zorg je ervoor dat je een groter huis krijgt. Al is het wel handig als je dan wat diepere zakken hebt.

Gelukkig zijn er een aantal upgrades die je leven op het eiland makkelijker maken. Daarvoor hoef je alleen maar de Nook Stop bij Tom Nooks servicebalie op te zoeken. Met de Nook Stop kun je je Nook-miles voor upgrades omruilen, waaronder een upgrade om meer schelpen, insecten, vissen en andere objecten te dragen. Logischerwijs is dit een van de eerste upgrades die je wil halen, want zo krijg je meer en meer Klingels.

Als je echt nog meer ruimte nodig hebt, verwijzen we je naar je opslagruimte in je woning. Die is namelijk vrijwel oneindig.

Vliegensvlug gereedschap regelen!

Je begint Animal Crossing New Horizons zonder gereedschap. Daardoor zijn sommige taken de eerste dagen nogal lastig. Al is daar een snelle oplossing voor.

Ga naar Dodo Airlines en boek een ticket naar een mysterieus eiland. Eenmaal daar aangekomen verkoopt de piloot Wilbur meerdere stukken gereedschap. Ze zijn dus niet gratis, maar wel goedkoop genoeg om zo'n reisje te rechtvaardigen. Hou er ook rekening mee dat je Nook-miles nodig hebt om bij het eiland te komen.

Pluk de dag

Er zijn genoeg manieren om in Animal Crossing Klingels te verdienen. Zo leveren schelpen, vissen en insecten wel wat Klingels op. Ook is het mogelijk om iedere zondag via verkoopster Daisy Mae wat extra geld te regelen. Of je begint gewoon een boomgaard.

In het begin beschik je natuurlijk over een soort fruit, maar door een bezoekje aan een mysterieus eiland of het eiland van een vriend heb je vrij snel de beschikking over appels, kersen, peren en meer.

Verkoop dit exotische fruit dan ook niet direct, maar plant een aantal in de grond. Het vergt wat voorbereiding, maar in een mum van tijd heb je een boomgaard waarmee je iedere dag keiharde Klingels verdient.

Praat met de andere bewoners

Het is gemakkelijk om jezelf in je dagelijkse routine te verliezen. Alle bomen moeten namelijk iedere dag flink geschud worden. Iedere steen moet een tik krijgen. Alle vlinders moeten gevangen worden. Pas alleen op dat je de andere bewoners van je eiland niet verwaarloost.

Praat daarom iedere dag met de markante bewoners. Soms krijg je cadeautjes, zoals doe-het-zelfplannen, meubels of kledingstukken. Misschien word je zelfs hele goede vrienden met een van je buren.

Ook Tom Nook, curator Blathers, Timmy en Tommy zorgen wel eens voor interessante gesprekken. Dus wees niet schuw.

Doe het rustig aan

De Animal Crossing-reeks is zo ontworpen om er voor een langere periode van te genieten. Dat betekent niet dat je tijdens weekends geen lange speelsessies kunt hebben, maar soms moet je gewoon de game afsluiten en wachten op een nieuwe dag.

Natuurlijk kun je de datum van je Nintendo Switch vooruitzetten, maar het is eigenlijk veel leuker om de game van dag tot dag te beleven. Net zoals het echte leven. Dus neem een stapje terug en ervaar die rust.

Read this next