Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing rivieren kruisen: Hoe je eerste brug en polsstok in New Horizons krijgen uitgelegd

Tijd om je horizon te verbreden.

De rivier in Animal Crossing oversteken is normaal geen probleem, maar in New Horizons ligt het tempo toch net iets anders.

Om te beginnen kan je bij de start van de game, maar een klein stukje van je eiland verkennen. De rest is namelijk geblokkeerd door een rivier waar je niet over kunt. Om verder te kunnen gaan heb je een polsstok nodig. Dat is echter maar een tijdelijke oplossing want er volgt daarna nog een echte brug.

Beide speel je vrij door tijd te besteden op het eiland en meer te ontdekken. Kortom: blijf meer gebouwen vrijspelen en zowel de polsstok als de brug volgen al snel. Als je wil weten wat de exacte stappen zijn, lees dan deze pagina zeker verder.

Op deze pagina:

Hoe de rivier oversteken met een polsstok in Animal Crossing: New Horizons

Wanneer je voor het eerst arriveert in Animal Crossing: New Horizons zal je ontdekken dat je in feite niet heel je eiland kunt verkennen omdat je geen manier hebt om de rivier over te steken. Als je je eiland ten volle wil verkennen, heb je een polsstok nodig. En die moet je zelf maken.

In tegenstelling tot de andere gereedschappen, kan je de polsstok niet onmiddellijk beginnen maken. Je moet eerst het museum en Blathers op je eiland krijgen.

Je kan dit al vanaf de tweede dag doen, door vijf verschillende insecten of vissen te doneren aan Tom Nook in de servicebalie.

Zodra Blathers is gearriveerd in zijn geïmproviseerd museum - de volgende dag al overigens - moet je hem een bezoekje brengen en hij geeft je het doe-het-zelfplan voor een polsstok.

Om deze te maken heb je het volgende nodig:

  • 5x Zachthout

Om de polsstok te gebruiken, haal je deze uit je zakken zoals ander gereedschap en druk je op de A-knop wanneer je op de oever van een rivier staat om erover te springen. Hupla!

Wel belangrijk om te onthouden is dat dit enkel werkt bij een rivier met een standaard breedte. Het kan dus zijn dat je een stuk van de rivier niet kan oversteken omdat deze te breed is. Een andere plek proberen werkt echter prima.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Hoe een brug krijgen in Animal Crossing: New Horizons

Nu je de rivier kan oversteken, kan je de rest van je eiland verkennen en meer fossielen en fruit vinden. Een polsstok bovenhalen telkens je even je eiland wil verkennen, zal echter al snel vermoeiend worden. Daarom dus dat we al best verder kijken naar je eerste brug.

Een brug bouwen in Animal Crossing: New Horizons vergt wat meer tijd. Je moet eerst en vooral Nooks Hoek hebben en al wat huizen voor nieuwe dorpsbewoners reserveren op je eiland.

Als je zover nog niet bent, zijn hier de stappen die je moet zetten. Praat met Timmy en Tommy bij de servicebalie. Zij zullen een eigen winkel willen bouwen, maar hebben daar wel verschillende materialen voor nodig, zoals 30 stukken van elk stuk hout en 30 ijzerklompjes.

Beslis waar je de winkel wil neerzetten en de volgende dag zal deze geopend zijn. Op dezelfde dag zal Nook een telefoontje krijgen van nieuwe dorpelingen die geïnteresseerd zijn om op je eiland te komen wonen tijdens zijn dagelijks nieuwsbericht. Als je dit niet hebt, kan het zijn dat je ook nog het museum moet bouwen.

Zodra Nook het telefoontje heeft gehad, kan je hem bezoeken in de servicebalie. Praat met hem over nieuwe dorpelingen die zouden arriveren, en kies vervolgens 'Wat kan ik doen?' uit het menu.

Het is op dit punt dat de brug beschikbaar wordt. Want natuurlijk voordat er nieuwe dorpelingen arriveren, moeten ze ook over het eiland kunnen wandelen. Je krijgt het brugbouwpakket, en deze heeft de volgende materialen nodig:

  • 4x boomstampalenset
  • 4x kleihomp
  • 4x stenen

Eenmaal gemaakt kan je deze brug zelf plaatsen waar je wil. Zodra je een plaats gekozen hebt, zal deze net zoals andere bouwprojecten de volgende dag klaar zijn.

Met de brug geplaatst, kan je nu rivieren oversteken zonder dat het een heel gedoe is. Ook leuk om te weten is dat je nu ook heel snel een ladder zal krijgen, waarmee je de bergen in kan trekken en je eiland nog meer kunt gaan verkennen.

Hoe bouw je een tweede brug en hellingen in Animal Crossing: New Horizons?

Het brugbouwpakket dat Nook je geeft kan je maar één keer gebruiken. De tweede brug komt dus pas veel later.

Om specifiek te zijn, om bruggen te bouwen moet je eerst het gemeentehuis vrijspelen. Dat krijg je wanneer je een hoop huizen hebt neergezet.

Cover image for YouTube videoAnimal Crossing: New Horizons - Our Best Tips and Tricks for Getting Started

Zodra het gemeentehuis er staat kan je echter genieten van veel nieuwe zaken in de game!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties