Skip to main content

Redactioneel beleid

Eurogamer Benelux is een website over video games en gaming cultuur. Je kan deze website bereiken via Eurogamer.nl en Eurogamer.be. Eurogamer Benelux is het resultaat van de fusie van deze twee website-adressen.

We publiceren nieuwsberichten, analyses, en recensies van video games en producten gerelateerd aan video games. We hebben ook een YouTube-kanaal die de geschreven content op onze website complementeerd.

Dit redactiebeleid beschrijft hoe we te werk gaan. Als je het gevoel hebt dat ons werk onder de hieronder beschreven standaard valt, contacteer ons dan.

Verslaggeving

We brengen verslag uit wanneer we de informatie ontvangen, en proberen zo accuraat mogelijk te zijn met de info die we hebben. Als we niet zeker zijn van de informatie die we hebben, vermelden we duidelijk dat het gaat om een gerucht.

Wanneer we informatie hebben die nog niet publiekelijk gekend is, of die een individu of organisatie schetst op een mogelijk onechte manier, dan zoeken we eerst altijd commentaar van die persoon of organisatie en geven we de kans op wederwoord.

Als we nieuwe informatie krijgen na publicatie, dan geven we ons bestaande bericht een update of publiceren we een nieuwe indien nodig.

Als we melding krijgen van potentiële feitelijke fouten in onze publicaties, dan zullen we proberen deze te verifiëren en corrigeren indien nodig.

We publiceren geen informatie die we ontvangen van bronnen zonder een tweede bevestiging te krijgen van andere bronnen. We beschermen de identiteit van iedereen die ons anoniem informatie bezorgd. We betalen niet voor informatie.

Soms vereist ons werk dat we reizen naar locatie om een event bij te wonen, games te spelen of mensen en organisaties te ontmoeten. Als een derde partij betaalde voor de reis en accomodatie, zullen we in het artikel vermelden dat we uitgenodigd werden door deze partij.

Professionele relaties

Tijdens het uitvoeren van ons werk praten we met game developers, uitgevers en andere vertegenwoordigers. We gedragen ons altijd professioneel tijdens deze interacties.

Om toegang te krijgen tot bepaalde producten of informatie, is het soms nodig dat we akkoord gaan met embargo's die ons verplichten onze informatie pas te publiceren na een bepaalde datum en tijdstip. Het gebeurt ook dat we een NDA (Nondisclosure Agreement) moeten tekenen die bepaalt dat we over bepaalde zaken die we weten nog niet mogen schrijven. We gaan enkel akkoord met embargo's en NDA's indien deze onze journalistieke integriteit niet overschrijden.

Indien een bedrijf of organisatie de samenwerking stopzet en de toegang tot informatie en games onderbreekt (ook wel gekend als 'blacklisting'), dan zullen we ons best doen om nog steeds op een faire manier te schrijven over dit bedrijf of deze organisatie en hun producten zonder ons te laten beïnvloeden door de omstandigheden. Uit respect zullen we niet publiekelijk uitwijden over deze incidenten. Wel zullen we beslissen om geen eigen budget te besteden aan het onafhankelijk achtervolgen van informatie van dit bedrijf of deze organisatie.

Redactieleden zijn niet toegelaten om tegelijk te werken voor een game developer, uitgever of PR-bedrijf in dezelfde sector.

Advertenties en commerciële activiteiten

Er is een muur tussen Eurogamer Benelux' redactionele en commerciële activiteiten. De content die verschijnt op Eurogamer.nl en het YouTube-kanaal wordt gemaakt zonder inmenging van het commerciële team. Indien er content geschreven wordt tegen betaling (zgn. 'advertorials') wordt dit duidelijk vermeld in de publicatie zelf. Ook in advertorials wordt er geen content geplaatst waar we zelf niet achter staan.

Ons commercieel team is eerlijk en transparant met adverteerders.

We plaatsen soms links naar winkels (bv Bol.com) die ons een kleine commissie opleveren als er aankopen worden gedaan na het klikken op de link. Deze links beïnvloeden onze content niet en verschijnen enkel in artikels die relevant zijn voor het product in kwestie met neutrale taal.

Riksja Media en Gamer Network Ltd

Eurogamer Benelux is een publicatie van Riksja Media Comm.V., onder licentie van Gamer Network Ltd. Gamer Network Ltd is een dochterbedrijf van ReedPop. Gamer Network publiceert verschillende websites en YouTube-kanalen waaronder Eurogamer.net, VG24/7, RockPaperShotgun, GamesIndustry.biz en meer. Ook is er een commerciële samenwerking met andere websites zoals Nintendo Life, PushSquare, Outside Xbox en meer.

Eurogamer Benelux werkt nauw samen met de andere websites van Gamer Network Ltd, maar alle websites hebben een onafhankelijk redactiebeleid en een ander team. De meerderheid van alle content op deze websites wordt geschreven door het eigen team en dus kan het zijn dat games verschillende scores hebben van elkaar.

Naast websites heeft Gamer Network nog andere video game gerelateerde activiteiten:

  • Gamer Events, de organisatie verantwoordelijk voor de EGX conventies en de GameHorizon conferentie
  • Gamer's Edition, dat game collectibles maakt
  • Gamer Creative, een creatief bureau die advertentie en webdesign services levert

Naast Eurogamer Benelux is Riksja Media ook actief in de financiële consultancy voor de audiovisuele sector en de podiumkunsten. Deze activiteiten staan los van Eurogamer Benelux. Vanaf 1 januari 2023 zal Riksja Media, met de activatie van de Belgische Tax Shelter voor de video game sector, ook actief worden in de financiële consultancy voor video games. Deze activiteiten zullen onafhankelijk uitgevoerd worden van de redactionele en commerciële activiteiten van Eurogamer Benelux.

Alle redactieleden van Eurogamer Benelux zijn bewust van dit redactiebeleid en staan er zowel individueel als collectief achter.