Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons fruit: Hoeveel tijd om terug te groeien, voordelen fruit eten en fruitbomen planten

Alles wat je moet weten om zelf je boomgaard te starten

Fruit in Animal Crossing New Horizons is al sinds het begin van de reeks een belangrijk deel van het financieel en esthetisch leven in je dorp. En nu maakt fruit ook eindelijk deel uit van je dieet.

Fruit is al sinds jaar en dag een belangrijke methode om geld of klingels te verdienen. Leren hoe je meer fruitbomen plant en hoelang het duurt om fruit te groeien is dus zeer nuttig om in te schatten wanneer je weer stevig geld kunt verdienen.

Animal Crossing New Horizons heeft ook het nut van fruit verder uitgebreid. Je kan nu namelijk fruit opeten. Dit biedt enkele voordelen tijdens het managen van je eiland.

Op deze pagina:

Animal Crossing New Horizons fruit uitgelegd: voordelen van fruit eten en wat je nog meer kunt doen met fruit

Elk eiland heeft fruit dat groeit aan de bomen. Dit fruit kan je uit de bomen halen door aan de boom te schudden of door met een bijl tegen de boom te slaan. Je kan fruit voor drie dingen gebruiken:

 • Fruit eten voor energie - Per stuk fruit dat je eet, krijg je één punt stamina. Elk punt laat je één van twee dingen doen: je kan een rots breken door erop te slaan met een schep of bijl (en zo de rots permanent verwijderen, niet ideaal als je die dag nog ijzerklompjes nodig hebt!) of een hele boom opgraven met een schep (handig om bomen te herplanten). Elke actie gebruikt één staminapunt, en je kan in totaal tien punten stamina tegelijk opslaan.
 • Verkopen voor klingels - Fruit verkopen is een makkelijke bron van inkomsten op je eiland, en het is ook een stabiele bron aangezien fruit steeds teruggroeit. Als je fruit van een ander eiland hebt, dan is dat vijf keer meer waard dan het fruit dat standaard op je eiland groeit. Kokosnoten zijn altijd 250 klingels waard.
 • Fruit planten om nieuwe fruitbomen te groeien - Je kan fruit planten om nieuwe fruitbomen te krijgen. Dit is handig als je nieuwe soorten (en dus meer winstgevende) fruit wil hebben.
Bekijk op YouTube

Hier is wat meer info over die twee laatste punten.

Hoe verschillende soorten fruit hebben in Animal Crossing: New Horizons

Naast het fruit dat standaard op je eiland groeit, zijn er nog vijf andere soorten fruitsoorten te vinden die je naar je eiland kan brengen en zelf kan groeien. Niet alleen levert dit je wat handige Nook-miles op, je verkoopt deze nieuwe soorten fruit ook aan een hogere prijs in Nooks Hoek. Maar liefst 500 klingels krijg je per stuk in plaats van 100.

De verschillende fruitsoorten zijn:

 • Appels
 • Kersen
 • Perziken
 • Kokosnoten (verkoopt altijd voor 250 klingels)
 • Peren
 • Sinaasappels

Er zijn twee manieren om andere fruitsoorten op je eiland te krijgen:

 • Bezoek een vriend in Animal Crossing New Horizons multiplayer. De fruitsoort waarmee je start is volledig willekeurig. De kans is dus groot dat een vriend of vriendin een andere fruitsoort op zijn of haar eiland zal hebben. Pluk deze van een boom of koop ze in Nooks Hoek en je mag deze houden.
 • Bezoek een mysterieus eiland. Je kan een Nook-miles bon kopen in de Nookstop. Mysterieuze eilanden hebben soms een andere fruitsoort groeien die je kan meenemen. Op mysterieuze eilanden kom je ook palmbomen tegen waar kokosnoten aan groeien. Deze kan je ook planten op je strand.

Hoe fruitbomen planten in Animal Crossing: New Horizons

Als je fruit hebt dat je wil planten, of het nu van je eigen eiland komt of van het eiland van iemand anders, haal dan je schep boven en graaf een gat in de grond waar je de fruitboom wil planten.

Ga nu naar je zakken en kies het fruit. Kies voor 'planten', en je zal het fruit in de grond steken, en je zal een klein plantje tevoorschijn zien komen.

Onthoud dat je tussen bomen minstens drie vakjes moet laten om ze te laten groeien. Als je te weinig plaats tussen laat, zal de boom nooit volgroeid raken. Kokosnoten kan je enkel in het zand planten, dus daarvoor moet je naar het strand. Voor je het weet heb je een prachtig strand vol palmbomen!

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Hoe lang duurt het voordat fruit en fruitbomen groeien in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Wanneer je fruit geplukt hebt uit een boom, zullen de takken even leeg blijven.

Het duurt drie dagen om fruit terug te groeien. Fruitsoorten die niet oorspronkelijk aanwezig waren op je eiland, kunnen er soms zelfs langer over doen, tot vijf of zes dagen.

Als je nieuwe fruitbomen plant, duurt het zo'n drie dagen voordat de boom volgroeid is. De dag erna pas zal er ook fruit aan de takken hangen.

Gelukkig komt één van Animal Crossing: New Horizon's nieuwe features hier goed van pas. Als je een stuk fruit eet, dan krijg je zoals hierboven beschreven een staminapunt. Met zo'n punt kan je je schep bovenhalen en een fruitboom in één stuk uit de grond halen en in je zakken plaatsen.

Je kan de hele fruitboom vervolgens in één keer terugplanten op een andere plek op je eiland. Dan moet je niet wachten tot de boom of het fruit volgroeid is. Dit is erg handig als je bomen van een mysterieus eiland wil vervoeren, of als je vindt dat een boom toch op een andere plek op je eiland beter zou staan.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties