Skip to main content

Animal Crossing New Horizons knutselgids: doe-het-zelfplannen en werkbanken uitgelegd

Zo maak je meubels in New Horizons.

Door te knutselen maak je in Animal Crossing New Horizons je eigen gereedschap en meubels.

Voor je een meubel in elkaar steekt heb je het bijbehorende doe-het-zelfplan nodig. Zodra je dit plan hebt ga je op zoek naar de benodigde materialen.

Als je die materialen bij elkaar hebt gesprokkeld ga je naar de dichtbijzijnste werkbank en begin je het gewenste meubel in elkaar te zetten.

Inhoud:

Knutselen en de werkbank in Animal Crossing New Horizons uitgelegd

Knutselen is veruit de belangrijkste activiteit die je doet in Animal Crossing New Horizons. Het is zelfs belangrijker dan de afbetaling van de hypotheek van je huis.

Door dingen in elkaar te steken bouw je in New Horizons namelijk al je broodnodige gereedschappen en meubilair.

Als je op je eiland aankomt leer je via Tom Nook hoe je dingen bouwt. Een van de eerste dingen dat hij je hier leert, is dat je zonder een werkbank niet kunt knutselen.

Hoewel er altijd een werkbank in de servicebalie staat is het toch efficiënter als je er zelf een bouwt. Zo heb je altijd een werkbank bij je, eentje in je huis of op andere plaatsen op het eiland.

Om een eenvoudige werkbank te krijgen download je gewoon de laatste update van Nintendo. Wanneer je dit gedaan hebt ontvang je er eentje in je brievenbus. Om een werkbank te maken heb je het volgende nodig:

Later in de game, ontgrendel je ook nog een miniwerkbank. Die maak je met de volgende materialen:

  • 3x hout
  • 3x hard hout
  • 3x zacht hout
  • 2x ijzerklompje

Als je een werkbank bouwt is het mogelijk om zoveel mogelijk gereedschappen en meubelen te maken. De enige voorwaarde hierbij is natuurlijk wel dat je over de juiste doe-het-zelfplannen beschikt.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Zo krijg je doe-het-zelfplannen in Animal Crossing New Horizons

Voor je een meubel mag bouwen moet je eerst het specifieke doe-het-zelfplan van een voorwerp hebben.

De belangrijkste plannen van New Horizons krijg je van de verschillende personages of door voortgang te boeken met je ideale eiland. Zo krijg je van Tom Nook enkele breekbare gereedschappen als je vissen of insecten aan hem geeft.

De schep krijg je nadat museumcurator Blathers je de opdracht geeft om fossielen op te graven. Tot slot krijg je van je eerste postfles een spiegel, waardoor je de mogelijkheid krijgt om je personage aan te passen.

Om meubels en andere voorwerpen te krijgen moet je iets harder je best doen, want die doe-het-zelfplannen ontgrendel je pas als je ze vindt. Je moet dus door blijven spelen.

Hieronder vind je enkele effectieve manieren om doe-het-zelfplannen te vinden:

  • In flessen die aanspoelen op het strand van je eiland
  • In rondzwevende pakjes die je uit de lucht schiet
  • Van je dorpelingen
  • Door Nook-miles in te wisselen
  • Door ze te kopen in Nooks Hoek

De doe-het-zelfplannen die je vindt, steekt de game vervolgens in je zakken.

Lees het doe-het-zelfplan om ze aan je NookPhone toe te voegen.

Als je een doe-het-zelfplan leest, bewaar je dit recept automatisch in de bijbehorende applicatie op je NookPhone. Wil je een plan nooit meer vergeten? Lees het dan een keer en dan vergeet je personage dit nooit meer.

Alle doe-het-zelfplannen, de benodigde materialen en gereedschappen die je nodig hebt om een specifiek meubel in elkaar te steken staan bij elkaar in een handig overzicht. Dit vind je terug in het doe-het-zelfmenu op je NookPhone.

Nu moet je je enkel nog focussen op het verzamelen van de benodigde materialen om een bepaald meubel te creëren. Heb je die bij elkaar? Dan ga je naar de dichtbijzijnste werkbank om je nieuwste meesterwerk in elkaar te knutselen.

We hopen dat dit artikel je helpt bij het creëren van jouw ideale eiland!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Read this next