Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing: New Horizons is de bestverkochte game ooit in Japan

Einde van een tijdperk.

Animal Crossing: New Horizons is sinds kort de bestverkochte game ooit in Japan. De game verstoot daarmee Pokémon Red/Blue/Green na meer dan tien jaar van de eerste plaats. Dat onthult de Twitter-account Game Data Library.

De meest recente Animal Crossing is in Japan intussen al meer dan 10,45 miljoen keer verkocht en dat aantal zal de komende jaren ongetwijfeld nog stijgen. Pokémon Red/Blue/Green bleef destijds steken op 10,23 miljoen verkochte exemplaren.

Het is opvallen hoe 18 van de 20 bestverkochte games van Nintendo zijn. Monster Hunter Freedom 3 is bovendien de enige game die niet op een Nintendo-console uitkwam.

De Nintendo DS en Nintendo Switch zijn duidelijk de meest populaire consoles met elk zes games in de top 20. Pokémon is dan weer de meest populaire reeks met zeven games in die top 20.

Benieuwd waarom de nieuwste Animal Crossing zo populair is? Hier lees je onze Animal Crossing: New Horizons review en Animal Crossing New Horizons gids en tips voor beginners en gevorderden.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties