Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons insecten lijst: Nieuwe insecten in april en hoe zeldzame insecten vangen

Welke insecten verschijnen er deze maand en welke vertrekken weer?

Insecten vangen is een belangrijke activiteit in Animal Crossing: New Horizons. Niet alleen is het nodig om je museum aan te vullen, zeldzame insecten vangen is ook een goede manier om klingels te verdienen.

Door alle insecten in New Horizons te vangen speel je ook het doe-het-zelfplan voor het gouden net vrij.

Net zoals bij vissen en andere aspecten van Animal Crossing New Horizons, zijn veel van de insecten die verschijnen op je eiland afhankelijk van de seizoenen. Je krijgt dus andere insecten te zien afhankelijk van welke maand het is.

Daarom is het altijd een goed idee om in het oog te houden welke insecten momenteel kunnen verschijnen op je eiland zodat je niets mist.

Op deze pagina:

Hoe je kansen verhogen om insecten te vangen in Animal Crossing: New Horizons

Net zoals bij het vissen, is insecten vangen in Animal Crossing New Horizons vrij simpel in de basis. Eerst en vooral moet je een net maken, dat vasthouden en vervolgens je eiland verkennen. Het zal niet lang duren voordat je een insect tegenkomt en dan resteren je nog maar twee opties.

De eerste optie is om gewoon naar het insect te wandelen en met de A-knop met je net te zwaaien om het insect te vangen. Dat is een goede manier om insecten die snel zijn te vangen, zoals vlinders of sprinkhanen. Maar je loopt wel kans dat dat het insect je opmerkt en wegvlucht voordat je de kans krijgt hem te vangen.

Als je zeker wil zijn dat je prooi niet vlucht, moet je voor de tweede manier gaan. Die is een stuk meer...sneaky.

Wanneer je een insect ziet dat dreigt weg te vluchten, moet je de A-knop ingedrukt houden. Op die manier houdt je je net in de aanslag en kan je langzaam sluipen naar het insect. Deze zal je dan minder snel opmerken en zich gemakkelijker laten vangen.

Insecten besluipen kan wat oefening vragen want bepaalde insecten, zoals vogelspinnen en schorpioenen, kunnen je zien en zelfs verhinderen dat je ze vangt.

Als je eenmaal de basis van het insecten vangen onder de knie hebt, is het tijd om je net te nemen en je encyclopedie te vullen. Hieronder vindt je nog wat tips om ze allemaal te vangen:

  • Als je op insecten jaagt, is het een goed idee om te wandelen in plaats van te rennen. Het is gemakkelijker voor insecten om je op te merken als je loopt, en dat vergroot de kans dat ze ontsnappen.
  • Veel insecten, vooral vlinders, worden aangetrokken door bloemen. Het is daarom een goed idee om verschillende bloemperken te planten op je hele eiland. Zo kan je snel deze plekjes bezoeken en kijken of er zeldzame insecten te vinden zijn.
  • Net zoals met vissen komen sommige insecten enkel tevoorschijn als het regent. Slakken bijvoorbeeld verschijnen enkel op stenen als het regent.
  • Anders dan vissen kunnen insecten overall op je eiland verschijnen. Je hebt dus een polsstok en een ladder nodig om een goede jacht te beginnen. Je wil die ene zeldzame vlinder niet verliezen gewoon omdat je een rivier niet kunt oversteken of een berg niet kan beklimmen.
  • Houd je ogen en oren open. Je weet nooit wanneer een insect tevoorschijn komt. Je kan op je gemak wat ijzerklompjes uit stenen aan het slaan zijn of gewoon aan het rondlopen zijn wanneer je een nieuw insect hoort of ziet.
  • Bepaalde insecten vereisen speciale items of acties om ze te vangen. Wespen bijvoorbeeld, verschijnen enkel als er een wespennest uit een boom valt na het schudden. Vliegen verschijnen echter als je vuilnis op de grond laat liggen.
Cover image for YouTube videoAnimal Crossing: New Horizons - Our Best Tips and Tricks for Getting Started

Hoe zeldzame insecten vangen in Animal Crossing: New Horizons

Zeldzame insecten in New Horizons vangen is een goede manier om flink wat klingels te verdienen. Handig om eindelijk je huis af te betalen.

Maar zoals de naam al zegt, deze insecten zijn zeldzaam en niet gemakkelijk te vangen. Je moet snel op je voeten zijn om er veel te vangen. Maar aangezien je ook maar een kleine kans hebt om een zeldzaam insect tegen te komen, komt een flinke dosis geluk ook van pas.

Je kan echter wel je eigen geluk maken door insecten die je niet wil vangen, weg te jagen. Elk eiland heeft altijd een bepaald aantal insecten tegelijk. Insecten vangen of wegjagen zorgt ervoor dat er nieuwe verschijnen. Deze nieuwe insecten zijn mogelijk wel degene die je zoekt.

We moeten ook zeggen dat er meer efficiënte manieren zijn om klingels te verdienen in New Horizons, zoals de knollenmarkt. Toch kan het nooit kwaad om een extra zakcentje te verdienen door insecten te verkopen.

Hieronder staan onze aanbevelingen van op welke insecten je het best focust als je geld wil verdienen met insecten vangen in Animal Crossing New Horizons:

Orchidee-bidsprinkhaan (insecten prijs - 2.400 klingels) - De orchidee-bidsprinkhaan verschijnt op bloemen tussen maart en november, vanaf 8u tot 17u. Ze zijn felroze dus je kan ze relatief gemakkelijk zien tussen je bloemen. Besluip ze wel want anders zullen ze snel ontsnappen.

Pauwenpage (insecten prijs - 2.500 klingels) - De pauwenpage bezoekt je eiland van maart tot eind juni en verschijnt tussen 4u en 19u. Deze vlinders zijn vooral aangetrokken tot zeldzame bloemen.

Wesp (insecten prijs - 2.500 klingels) - De wespen zijn het hele jaar door te vinden in New Horizons. Blijf gewoon aan die bomen schudden en uiteindelijk zal er een wespennest vallen. De wesp vangen is het moeilijkste gedeelte want je moet snelle reflexen hebben.

Als je meer hulp nodig hebt bij het vangen van wespen, kan je terecht op onze speciale wespen gids.

Vogelspin (insecten prijs - 8.000 klingels) - Vogelspinnen kunnen overal op je eiland verschijnen vanaf begin november tot eind april, en dit tussen 19u en 4u. Vogelspinnen jagen is een van de meest winstgevende activiteiten in de game, maar ze zijn ook gevaarlijk.

Daarom hebben we voor vogelspinnen een speciale pagina gemaakt. Voor meer hulp bij het vangen van vogelspinnen kijk je dus best naar onze vogelspinnen gids.

Schorpioen (insecten prijs - 8.000 klingels) - Schorpioenen wisselen vogelspinnen af in de zomer en verschijnen dan ook van mei tot eind oktober. Schorpioenen vangen is even winstgevend als vogelspinnen, maar er hangen dezelfde risico's aan vast. Ook schorpioenen verschijnen enkel 's nachts en zijn gevaarlijk.

Ook voor schorpioenen hebben we dus een aparte pagina gemaakt. Lees onze schorpioenen gids om te lezen hoe je ze het gemakkelijkste kunt vangen en hoe je het snelst veel geld kunt verdienen op die manier.

Nieuwe Animal Crossing insecten te vangen deze maand: nieuwe insecten in april

Elke maand zal er minstens één nieuw insect verschijnen op je eiland in Animal Crossing New Horizons. Deze insecten vangen zullen helpen met het vullen van je Encyclopedie en de tentoonstelling in je museum, dus het is een goed plan om op de hoogte te blijven van welke nieuwe insecten er arriveren deze maand.

Deze insecten arriveren in april in New Horizons:

Animal Crossing insectenMaanden beschikbaar Tijden beschikbaar Locatie
Blauwe driehoek
April tot augustus8u tot 16u Vliegt rond
Agriasvlinder
April tot september8u tot 17uVliegt rond
Rajah Brooke-vlinder
April tot september
December tot februari
8u tot 17uVliegt rond
Atlasvlinder
April tot september19u tot 4uIn bomen
Adriandolo
April tot september8u tot 16uVliegt rond bloemen
Veldsprinkhaan
April tot november8u tot 19uOp de grond
Zuiderlijke keizerlibel
April tot oktober8u tot 17uVliegt rond
Reuzenwaterwants
April tot september 19u tot 8u Op een vijver
Prachtkever
April tot augustusHele dagVerschijnt op omgehakte bomen
Vlo
April tot novemberHele dagOp een dorpsbewoner

Laatste kans: deze Animal Crossing insecten verdwijnen eind april

Elke maand zullen de soorten insecten die op je eiland leven veranderen. Net zoals in het echt! Dat betekent dat je, om je encyclopedie en museum te openen, je in het oog moet houden welke insecten verdwijnen op het einde van de maand.

Maak je geen zorgen als je per ongeluk een insect gemist hebt. Deze zal uiteindelijk wel naar je eiland terugkeren, maar het kan wel een paar maand duren voor het zover is.

Alle Animal Crossing insecten die eind april verdwijnen:

Animal Crossing insectenMaanden beschikbaar Tijden beschikbaar Locatie
Vogelspin
November tot april 19u tot 4uOp de grond
Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Animal Crossing: New Horizons insecten lijst

Hieronder staat een lijst met alle insecten die in Animal Crossing New Horizons zitten, samen met de voorwaarden waaronder ze verschijnen. De lijst is nog niet volledig, we vullen deze aan naarmate er meer insecten tevoorschijn komen.

Tot dan is onderstaande lijst echter erg nuttig om te vangen wat er al te vangen valt op dit moment.

Animal Crossing insectenMaanden beschikbaar Tijden beschikbaar Locatie
Koolwitje
September tot juni4u tot 19u Vliegt rond
Citroenvlinder
Maart tot juni
september tot oktober
4u tot 19uVliegt rond
Koninginnenpage
Maart tot september4u tot 19uVliegt rond
Pauwenpage
Maart tot juni4u tot 19uVliegt rond bloemen
Blauwe driehoek
April tot augustus8u tot 16u Vliegt rond
Papiervlinder
Hele jaar8u tot 19uVliegt rond
Grote weerschijnvlinder
December tot maart
Juni tot september
17u tot 8uVliegt rond bloemen
Agriasvlinder
April tot september8u tot 17uVliegt rond
Rajah Brooke-vlinder
April tot september
December tot februari
8u tot 17uVliegt rond
Mot
Hele jaar19u tot 4uVliegt rond een lichtbron
Atlasvlinder
April tot september19u tot 4uIn bomen
Adriandolo
April tot september8u tot 16uVliegt rond bloemen
Veldsprinkhaan
April tot november8u tot 19uOp de grond
Bidsprinkhaan
Maart tot november8u tot 17uOp bloemen
Orchidee-bidsprinkhaan
Maart tot november8u tot 17u Op bloemen
Honingbij
Maart tot juli8u tot 17uVliegt rond bloemen
Wesp
Heel het jaarHele dagSchud bomen tot er een wespennest uit valt
Zuiderlijke keizerlibel
April tot oktober8u tot 17uVliegt rond
Veenmol
November tot januariHele dagLuister naar zijn getjirp. Als je hem hoort, graaf tot je hem vindt.
Reuzenwaterwants
April tot september 19u tot 8u Op een vijver
Schildwants
Maart tot oktoberHele dagOp bloemen
Gezichtsschildwants
Maart tot oktober19u tot 8uOp bloemen
Lieveheersbeestje
Maart tot juni
oktober
8u tot 17uOp bloemen
Zandloopkevertje
Februari tot oktoberHele dagOp de grond
Prachtkever
April tot augustus Hele dagVerschijnt op omgehakte bomen
Oost-Aziatische boktor
Hele jaar langHele dagVerschijnt op omgehakte bomen
Zakjesdrager
Hele jaarHele dagSchudt aan bomen tot er eentje uit de boom komt hangen
Mier Hele jaar Hele dag Komen naar verdorde knollen
Heremietkreeft
Hele jaar19u tot 8uOp het strand, ziet eruit als een schelp
Strandpissebed
Hele jaarHele dagVerschijnt op de rotsen bij de zee
Vlieg
Hele jaarHele dagOp vuilnis dat je op de grond laat liggen
Vlo
April tot novemberHele dagOp een dorpsbewoner
Slak
Hele jaarHele dagOp rotsen als het regent
Rolpissebed
September tot juni11pm tot 16uSoms als je een rots stoot met schep of bijl
Duizendpoot
September tot juni16u tot 23uSoms als je een rots stoot met schep of bijl
Spin
Hele jaar19u tot 8uKomt tevoorschijn als je aan bomen schudt
Vogelspin
November tot april 19u tot 4uOp de grond

Veel succes met je insectenjacht!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties