Skip to main content

Animal Crossing New Horizons vissen lijst: Nieuwe vissen in april, hoe zeldzame vissen vangen en aas gebruiken

Welke vissen verdwijnen er eind deze maand? En welke zeldzame vissen zitten er in de game?

Vissen in Animal Crossing moet een van de meest populaire activiteiten zijn in de hele reeks.

Vissen heeft meerdere redenen in New Horizons. Je zal vissen willen doneren aan het museum, vissen willen verkopen om klingels te verdienen, en als je elke vis vangt, krijg je een doe-het-zelfplan voor de gouden hengel. Zeldzame vissen kan je zelfs aan heel hoge prijzen verkopen.

Net zoals met insecten en vele andere aspecten in Animal Crossing New Horizons, is de lijst van vissen die je kan vangen afhankelijk van de seizoenen en veranderen deze van elke maand. Je zal dus regelmatig deze pagina willen checken als je wil weten welke vissen er binnenkort niet meer te vangen zullen zijn.

Op deze pagina:

Hoe je kansen verhogen om vis te vangen in Animal Crossing: New Horizons

In principe is vissen vangen niet zo moeilijk. Als je eenmaal de hengel hebt, haal je deze boven aan de rand van het water en druk je op A om je lijn uit te werpen. Wacht tot er een vis komt nibbelen en wanneer de dobber onder gaat, druk je opnieuw op A om de vis binnen te halen.

Sorry voor de rommel.

Natuurlijk zou het Animal Crossing New Horizons niet zijn als er niet wat meer bij komt kijken:

 • Alle delen van je eiland - het strand, rivieren, vijvers, watervallen, mondingen en zelfs bergen - hebben andere soorten vissen.
 • Je kan op voorhand niet weten welke vis je gaat vangen, maar zowel de locatie als de grootte van de schaduw kunnen je een hint geven.
Het is de moeite waard om overal te proberen vissen - zelfs in vijvers.
 • Wanneer je je lijntje werpt, proberen dan zo te mikken dat deze vlak voor de vis terechtkomt. Als de vis je dobber negeert, kan je terug op A drukken om je lijn terug te krijgen en opnieuw te proberen. Wees wel zeker dat de vis je dobber negeert, want als je te vroeg terugtrekt, zal de vis weg zwemmen. Als je dobber niet dicht genoeg bij de vis geraakt, overweeg dan je te herpositioneren en opnieuw te proberen.
 • Als je moeite hebt met om op het juiste moment je lijn terug binnen te halen, probeer dan meer te focussen op het geluid en de vibraties in de controller in plaats van puur de visuele cue van de dobber die onder gaat.
 • Naast de locatie heeft ook het weer, het tijdstip en de maand een impact op welke vis je kan vangen. Onze lijst van alle vissen onderaan deze pagina geeft je een overzicht van welke vissen er te vangen zijn deze maand.
 • Vissen is één van de weinige interacties die je online met vrienden kunt doen zonder beste vrienden te zijn.

Hoe vissen vangen met aas van tapijtschelpen in Animal Crossing: New Horizons

Als je de stranden van je eiland al verkent hebt, dan heb je misschien wel al de kleine gaatjes met luchtbellen zien verschijnen.

Als je op deze plekken graaft kan je items vinden, vergelijkbaar met de kruisjes in de grond waar je fossielen vindt. Dit kunnen verschillende items zijn maar meestal zijn het tapijtschelpen.

Als je deze voor het eerst opgraaft, dan leer je een doe-het-zelfplan voor aas. Ga naar een werkbank om deze te maken wanneer je er klaar voor bent.

Om aas te gebruiken in Animal Crossing New Horizons, ga je aan de oever staan en kies je het aas in je zakken. Je kan het aas in het water gooien en dan zal er onmiddellijk een vis verschijnen.

Deze vis zal niet zeldzamer zijn dan vissen die je op een normale manier tegenkomt, maar het voordeel van aas gebruiken is wel dat je zelf de controle hebt over waar de vis verschijnt. Dat betekent dat als je naar een vis zoekt die enkel verschijnt op een moeilijke locatie, zoals in een monding of aan een waterval, je een vis zal dwingen daar te verschijnen.

Aas is daarom uiteindelijk geen essentieel iets bij het vissen, en gelukkig maar want tapijtschelpen opgraven en aas maken kan tijdrovend zijn. Maar het komt wel van pas als je echt een zeldzame vis wil vangen.

Hoe zeldzame vissen vangen en voor hoeveel verkopen ze in Animal Crossing: New Horizons

Zoals je wel zou verwachten geldt de regel dat hoe zeldzamer de vis is, hoe hoger de prijs die je ervoor krijgt in Nooks Hoek. Vissen kan dus een goede manier zijn om klingels te verdienen.

Zeldzame vis vangen is echter niet zo eenvoudig en vereist een gezonde dosis geluk. Je hebt ook wat meer skill nodig om ze te vangen want zeldzame vissen hebben de neiging om zich ook wat anders te gedragen als ze je dobber zien.

Als je zeldzame vissen wil vangen, dan zijn er een aantal regels die je moet volgen:

 • Houd de zee in de gaten want dat is waar je de meest zeldzame vissen, zoals haaien, zult tegenkomen. Ga ook zeker op de pier staan, het houten platform dat verder de zee in gaat. Er zijn vissen die enkel daar voorkomen.
 • Als een vis een vin heeft, dan is het waarschijnlijk een haai, een van de weinige soorten vissoorten die je op voorhand kunt herkennen.
 • De super zeldzame Coelacanth is enkel te vangen als het regent. Of regen ook je kansen verhoogt om andere zeldzame vissen te vangen is nog niet bekend.
 • Aas verhoogt je kansen niet om zeldzame vissen te vangen, maar het zal wel vissen doen verschijnen op locaties waar je meer kans hebt om zeldzame vissen tegen te komen, zoals op de pier.
 • Naast de bekende factoren zoals tijdstip, maand en eiland locatie, is geluk ook een belangrijke factor in het vangen van zeldzame vissen. Probeer dus opnieuw, opnieuw en opnieuw.

Leuk om te weten is dat je sommige vissen voor wel 15000 klingels kunt verkopen. Als je dus klingels wil verdienen, kan vissen wel eens een winstgevend tijdbedrijf zijn, vergelijkbaar met het vangen van vogelspinnen. Maar het kost je ook veel tijd dus erg efficiënt is het niet.

Hieronder enkele voorbeelden van zeldzame vissen samen de prijs die je ervoor krijgt in Nooks Hoek. Deze lijst is niet volledig maar geeft je toch onze aanbevelingen van zeldzame vissen die je moet vangen in Animal Crossing: New Horizons:

Voetbalvis (Vis prijs - 5.000 klingels) - als je een mooie balans wil tussen zeldzaamheid en geld verdienen, dan raden we aan dat je de voetbalvis opzoekt. Deze is in de zee te vinden tussen november en maart vanaf 16u 's middags tot 9u 's ochtend

De voetbalvis is de meest voorkomende zeldzame vis en levert je 5000 klingels op.

Riemvis (Vis prijs - 9.000 klingels) - De riemvis is een zeldzame vis die ondanks zijn enorme grootte als je hem vangt, er in het water uitziet als een normale grote vis. Je kan deze vis in de zee vinden tussen december en mei. Het tijdstip maakt voor de riemvis niet uit.

Bekijk op YouTube

Goudforel (Vis prijs 15.000 klingels) - Deze kan je vinden van maart tot mei en van september tot November tussen 16u 's namiddags en 9u 's morgens. Je vindt de goudforel op de moeilijkst te bereiken plek op je eiland: aan de bron van de rivier op de top van je hoogste berg. Neem dus een ladder en aas mee zodat je kan blijven proberen zonder heen en weer te moeten lopen. Deze is erg, erg zeldzaam dus blijf proberen!

Bekijk op YouTube

Blauwe marlijn (Vis prijs 10.000 klingels) - Deze is de hele dag te vinden tussen november en april en tussen juli en september. Het is een van de weinig vissen die enkel aan de pier te vinden zijn, dus houdt dat plekje in de gaten of gooi wat aas tot je hem tegenkomt.

Bekijk op YouTube

Haaien (Vis prijs - tussen de 8.000 en 15.000 klingels) - Er zijn verschillende soorten haaien te vangen doorheen het jaar, maar zolang je de zee in de gaten houdt en in de avonduren vist (tussen 4u 's middags en 9u 's morgens, heb je een (kleine) kans dat je er eentje vindt. Als je een schaduw van een vis ziet met een vin, dan weet je dat je eentje te pakken hebt!

Bekijk op YouTube

Coelacanth (Vis prijs - 15.000 klingels) - Deze vis is beroemd omdat het zowat de meest zeldzame vis in de hele Animal Crossing-reeks is, en in New Horizons kon hij natuurlijk niet afwezig zijn. De regels hiervoor zijn vrij simpel. De Coelacanth is elk moment van het jaar te vangen, op eender welk tijdstip, maar het moet wel regenen. Met een beetje geluk kom je er dus wel.

Hier heb je Leep Plays op YouTube die met erg veel geluk erin slaagde er vijf na elkaar te vangen:

Bekijk op YouTube

Nieuwe vissen deze maand in april in Animal Crossing: New Horizons

Elke maand verschijnt minstens één nieuwe vis op (en rond) je eiland in Animal Crossing New Horizons. Door deze vis te vangen vul je je encyclopedie en de tentoonstelling in het museum aan, dus het is een goed plan om te weten welke nieuwe vissen er deze maand gaan verschijnen.

Alle nieuwe vissen in april in New Horizons:

Animal Crossing vissenMaanden te vangen Tijdstippen te vangen Locatie
KillivisApril tot augustusHele dagVijver
Rode rivierkreeft
April tot septemberHele dagVijver
Bijtschildpad
April tot oktober21u tot 4uRivier
Guppy
April tot november9u tot 16uRivier
Neontetra
April tot november9u tot 16u Rivier
Zeepaardje
April tot novemberHele dagZee
Clownvis
April tot septemberHele dagZee
Doktersvis
April tot septemberHele dagZee
Koraalvlinder
April tot septemberHele dagZee
Koraalduivel
April tot novemberHele dagZee

Laatste kans: deze vissen verdwijnen in april in Animal Crossing: New Horizons

Net zoals dat er elke maand nieuwe vissen arriveren op je eiland, zijn er ook vissen die weer verdwijnen. Als je je encyclopedie wil vervolledigen en meer vissen in je museum wil, dan moet je aandacht hebben voor welke vissen er binnenkort zullen verdwijnen.

Het is natuurlijk geen ramp als een vis vertrekt zonder dat je hem hebt kunnen vangen, je moet gewoon weer enkele maanden wachten.

Deze Animal Crossing vissen vertrekken eind april:

Animal Crossing visMaanden te vangen Tijdstippen te vangen Locatie
Schar
oktober tot april Hele dagZee
Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Animal Crossing: New Horizons vissen lijst

We werken nog aan het vervolledigen van de lijst met alle vis in Animal Crossing New Horizons, maar hieronder staat dat we al weten, samen met alle voorwaarden die ze nodig hebben om zich te tonen en welk gedrag ze hebben.

We updaten de lijst regelmatig doorheen het jaar aangezien er meer vissen beschikbaar zullen worden in de komende maanden. Het is alvast een nuttige gids om vissen die je mist alsnog aan je collectie toe te voegen.

Animal Crossing vissenMaanden te vangenTijdstippen te vangenLocatie
Bittervoorn
november tot maartHele dagrivier
Japanse drakenvis
Heel het jaar lang9u tot 16uRivieren
Kroeskarper
Heel het jaar langHele dagRivieren
Serpeling
Heel het jaar lang16u tot 9uRivieren
Karper
Heel het jaar langHele dagVijvers
Koikarper
Heel het jaar lang16u tot 9u Vijvers
Ranchu goudvis
Heel het jaar lang9u tot 16uVijvers
Killivisapril tot augustusHele dagVijvers
Rode rivierkreeft
april tot septemberHele dagVijvers
Bijtschildpad
april tot oktober21u tot 4uRivieren
Kikkervisje
maart tot juliHele dagVijvers
Zoetwatergrondel
Heel het jaar lang16u tot 9uRivieren
Modderkruiper
maart tot meiHele dagRivieren
Zonnebaars
Heel het jaar lang9u tot 16uRivieren
Jackbaars
oktober tot maartHele dagRivieren
Forelbaars
Heel het jaar langHele dagRivieren
Trekzalm
maart tot juni, september tot november16u tot 9uRivieren (bovenaan bergen)
Goudforel
maart tot mei
september tot november
16u tot 9uRivieren (bovenaan bergen)
Guppy
april tot november9u tot 16uRivieren
Neontetra
april tot november9u tot 16u Rivieren
Steur
september tot maartHele dagRivieren (monding)
Zeevlinder
December tot maartHele dagZee
Zeepaardje
april tot novemberHele dagZee
Clownvis
april tot septemberHele dagZee
Doktersvis
april tot septemberHele dagZee
Koraalvlinder
april tot septemberHele dagZee
Koraalduivel
april tot novemberHele dagZee
Ansjovis
Heel het jaar lang4u tot 21uZee
Horsmakreel
Heel het jaar langHele dagZee
Kraaibek
maart tot novemberHele dagZee
Zeebaars
Heel het jaar langHele dagZee
Rode snapper
Heel het jaar langHele dagZee
Schar
oktober tot aprilHele dagZee
Bot
Heel het jaar langHele dagZee
Pijlinktvis
December tot augustusHele dagZee
Voetbalvis
november tot maart16u tot 9uZee
Riemvis
December tot meiHele dagZee

Meer vissen volgen snel!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Read this next