Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Animal Crossing New Horizons Nooks Hoek: Hoe Nooks Hoek upgraden, de dagtopper en de verkoopkist uitgelegd

Een kleine winkel voor grote mensen (en dieren)

Nooks Hoek is de algemene winkel op je eiland in Animal Crossing: New Horizons en wordt beheerd door de wasbeer tweeling Timmy en Tommy Nook.

Met jouw hulp openen ze al snel hun eigen winkel en uiteindelijk zal je ook Nooks Hoek upgraden waarna ze je meer en nieuwe items zullen aanbieden.

Nooks Hoek heeft ook een dagtopper en een verkoopkist, die je kan gebruiken wanneer de winkel gesloten is.

Op deze pagina:

Hoe Nooks Hoek openen in Animal Crossing New Horizons

Wanneer je voor het eerst arriveert op je eiland in Animal Crossing New Horizons, zal Timmy een kleine winkel open houden in de servicebalie. Hier kan je je items verkopen om klingels te verdienen en verschillende items kopen zoals bloemzaadjes.

Als je je tent hebt afbetaald met Nook-miles, zal je gevraagd worden om te helpen bij de bouw van een echte winkel.

Om Nooks Hoek te bouwen heb je het volgende materiaal nodig:

 • 30x Hout
 • 30x Zachthout
 • 30x Hardhout
 • 30x Ijzerklompjes

Als je deze materialen verzameld hebt, keer je terug naar de servicebalie en geef je deze aan Timmy. In ruil zal hij je de locatie van de winkel laten kiezen.

Nu moet je enkel wachten tot de volgende dag aanbreekt en de winkel zal er staan!

Cover image for YouTube videoAnimal Crossing: New Horizons: 17 Advanced Tips and Tricks for Your Island

Hoe Nooks Hoek upgraden in Animal Crossing: New Horizons

Een echte winkel hebben op je eiland in Animal Crossing New Horizons is fijn, maar na een tijdje voel je je waarschijnlijk toch wel wat gelimiteerd door het beperkte aanbod dat Tommy en Timmy in stock hebben. Gelukkig zal Nooks Hoek uiteindelijk ook een renovatie ondergaan en uitbreiden.

Om Nooks Hoek te upgraden moet je:

 • Er moet voor minsten 200.000 klingels aan transacties gedaan zijn, verkoop en aankoop gecombineerd
 • Nooks Hoek moet minstens 30 dagen open zijn

Zoals je ziet is Nooks Hoek upgraden vooral een kwestie van wachten. Het doel van 200.000 klingels in transactie hebben, is namelijk zeer snel volbracht.

We zijn niet helemaal zeker of knollen verkopen ook telt voor het doel van 200.000 klingels, maar aangezien dit technisch een transactie is waarbij je iets verkoopt, nemen we aan van wel.

Je zal weten wanneer Nooks Hoek zich voorbereid om te renoveren, want de dag ervoor zal Isabelle in haar nieuwsbericht dit vertellen. Tommy en Timmy zullen je dit ook vertellen wanneer je Nooks Hoek binnenwandelt.

Isabelle en de tweeling zullen je vertellen wanneer de winkel op punt staat te renoveren.

De dag na de aankondiging zal Nooks Hoek gesloten zijn voor de verbouwing. Op deze dag zal je niets kunnen verkopen, niet in de winkel en ook niet in de verkoopkist.

Gelukkig duurt de verbouwing maar een dag en zal je daarna kunnen genieten van het grotere assortiment dat ze aanbieden in hun nieuwe winkel.

Nooks Hoek openingsuren en wat ze verkopen in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Wanneer je geholpen hebt met het openen van de winkel, zal Nooks Hoek elke dag van de week open zijn van 8u 's morgens tot 10u 's avonds. Ook in het weekend.

Het grootste deel van de zaken die Nooks Hoek verkoopt, verandert elke dag en van speler tot speler. Dit betekent dat de eilanden, en winkels, van andere spelers bezoeken een manier is om sneller meer verschillende meubels te verzamelen. Laat je dus niet beperken tot wat Tommy en Timmy op jouw eiland aanbieden.

Wanneer Nooks Hoek voor het eerst opent, zullen er twee kleinere items in de aanbieding zijn, waar je meerdere stuks van kunt kopen, en twee grotere items die je maar één keer per dag kan kopen. Tommy en Timmy zullen je van deze laatste items ook zeggen dat ze maar in beperkt aanbod beschikbaar zijn.

Er is ook een vitrine waarin je de volgende items kunt vinden:

 • Vier wanden
 • Vier vloeren
 • Zes bloemenzakjes
 • Eén cadeaupapier
 • Eén paraplu
 • Medicijn
 • Aanpassingspakket
 • Confettiknaller
 • Loofboomzaailing
 • Cederzaailing
 • Je eigen soort fruit
 • Gereedschappen: Breekbare hengel, breekbaar net, breekbare schep, breekbare bijl, katapult
 • Drie doe-het-zelfplannen sets: Doe-het-zelven kun je leren, De doe-het-zelfproef, De ultieme doe-het-zelver
 • Doe-het-zelfplannen voor: Breekbare bijl, Breekbare schep, Breekbare gieter, Katapult, Ladder, Polsstok
  • De ladder en polsstok moet je vrijspelen voordat de doe-het-zelfplannen in Nooks Hoek te vinden zijn

De wanden, vloeren, cadeaupapier en bloemenzaadjes veranderen elke dag.

De vitrine bevat nog veel verschillende items.

Als Nooks Hoek genoeg goede zaken doet, zullen Tommy en Timmy hun winkel kunnen verbouwen. Als die verbouwing gedaan is, zal hun assortiment ook groter worden.

Bovenop de bovenste zaken die beschikbaar blijven in Nooks Hoek, komen deze items er nog bij:

 • Eén seizoensmeubel
 • Eén luxe-item
 • Twee paraplus
 • Negen bloemenzakjes
 • Acht wanden
 • Acht vloeren
 • Normale gereedschappen
 • De timer

Afgezien van het seizoensmeubel, dat verandert met de seizoenen, de timer en de gereedschappen, veranderen al de bovenstaande items dagelijks.

Er is niet altijd een seizoensmeubel te koop, dus houd het plekje zeker in de gaten. Ze zijn zeldzaam!

Als laatste zullen Timmy en Tommy ook knollen van je kopen. Dit doen ze elke dag behalve zondag. Ze bieden je elke dag twee prijzen aan, de prijs verandert om 12u 's middags stipt.

Verkoopkist in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Als je iets hebt dat je perse nog wil verkopen op een moment dat Nooks Hoek gesloten is in Animal Crossing New Horizons, heb je ook nog de verkoopkist.

De verkoopkist ligt links van de deur van Nooks Hoek, en wanneer je items in de kist steekt, zal je zien wat de prijs is die je ervoor krijgt.

Er zijn echter drie nadelen verbonden aan de verkoopkist.

Het eerste is dat alles wat je in de verkoopkist steekt, voor 20 percent minder zal verkopen dan de normale verkoopsprijs. Je zal dus minder klingels voor je waren krijgt als je je items in de verkoopkist steekt.

Het tweede nadeel is dat je de klingels pas de volgende dag zal ontvangen.

Als je iets in de verkoopkist plaatst, zal je de volgende dag een telefoontje krijgen van de tweeling, waarin ze je vertellen hoeveel je exact hebt verdiend. Deze klingels zullen rechtstreeks op je bankrekening in de NookStop worden gestort. De Nookstop kan je vinden in de servicebalie.

Het derde en laatste nadeel is dat je knollen niet in de verkoopkist kunt leggen, aangezien de regels van de knollenmarkt zeggen dat je je knollen in persoon moet afgeven aan Timmy en Tommy.

Meer Animal Crossing New Horizons tips
Op zoek naar meer informatie over Animal Crossing New Horizons? Lees dan onze Animal Crossing New Horizon gids en tips. Daarin vind je informatie over hoe snel klingels verdienen met bijvoorbeeld knollen verkopen en vogelspinnen vangen om je huis af te betalen. We leggen ook uit welke vissen en insecten er deze maand te vangen zijn en hoe je de servicebalie upgrade en Nooks Hoek upgrade start. We vergeten ook Blathers' museum niet en behoeden je voor Redd's vervalsingen van schilderijen. We geven je ook meer informatie over je eiland zoals hoe je een eilandbeoordeling van drie sterren krijgt zodat K.K. Slider een concert geeft en je je eiland eindelijk kunt terraformen. Natuurlijk praten we ook over de basics. Bezoekers zoals Gulliver, Wisp worden uitgelegd, we leggen uit hoe je verschillende soorten fruit en bamboe op je eiland plant. Animal Crossing New Horizons draait ook om het personaliseren van je eiland, dus ook eigen ontwerpen scannen met QR-codes en het maken van eigen meubels met doe-het-zelfplannen om bijvoorbeeld eindelijk die ijzeren-houten meubels in je keuken te krijgen. En daar heb je natuurlijk de nodige gereedschappen en materialen. Je wil immers dat alle dorpsbewoners en je multiplayer vrienden onder de indruk zijn van wat je allemaal hebt bereikt. Oh, en je doet toch het doolhof voor meidag evenement mee? Het is echt leuk!

Dagtopper in Animal Crossing: New Horizons uitgelegd

Elke dag zullen Timmy en Tommy een nieuw item in Animal Crossing New Horizons aanwijzen als de dagtopper. Die dag zal je, als je dat item verkoopt, dubbel zoveel krijgen als de normale prijs.

De dagtopper zal altijd iets zijn dat je zelf kan maken via een doe-het-zelfplan. Het is ook mogelijk dat het een item is waar je nog geen doe-het-zelfplan van hebt en dat je dus nog niet kan maken.

Het bord buiten Nooks Hoek zal je vertellen wat de dagtopper is.

Als je wel weet hoe je de dagtopper moet maken, dan is dit de perfecte kans om stevig wat klingels te verdienen.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Animal Crossing New Horizons gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties