Fortnite Digital Foundry

Fortnite: iPhone X versus Xbox One X

Digital FoundryFortnite: iPhone X versus Xbox One X

X versus X: 's werelds sterkste smartphone versus het 6 teraflopsmonster van Microsoft.

Kan de technologie in een smartphone echt een game die voor pc, PlayStation 4 en Xbox One is ontwikkeld volwaardig overbrengen? Sommigen zeggen dat de Nintendo Switch dat al meermaals heeft bewezen, maar Fortnite op iOS is een van de beste voorbeelden die we tot nu toe hebben gezien. In dit gevecht van X versus X is het fascinerend om te zien hoe dicht Fortnite op de iPhone X bij dezelfde game op de Xbox One X komt. En oudere iPhones? Wel, je krijgt een herkenbare ervaring, maar technisch gezien komt het niet eens in de buurt.

PUBG op de smartphones zet een redelijke ervaring neer als je naar de map kijkt, maar lijkt uiteindelijk op een volledig andere game omdat de graphics ver naar beneden geschroefd moeten worden. Zo zit het niet bij Fortnite. Zodra je de game op de iPhone X start, is het verbazingwekkend hoe dicht deze versie bij die op de consoles ligt. De menu's zijn nagenoeg hetzelfde, de graphics zijn goed en de map is identiek. Als je al een tijdje de pc- of consoleversies niet meer hebt aangeraakt, kan het best zijn dat je het verschil niet eens ziet.

Dan is er nog de cross-play. Fortnite moet op mobiel wel een gelijkwaardige ervaring geven omdat het mogelijk is voor mobiele gebruikers om bij pc, PlayStation 4- en Xbox One-sessies in te loggen. Zo zijn de shots in het filmpje ook tot stand gekomen, via de spectator-modus. De beelden zijn gelijk en daarom dus goed te vergelijken.

Lees meer...