Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite wordt een olympische esport

Wie neemt het goud mee naar huis?

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft Fortnite uitgeroepen tot olympische esport. De populaire battle royale is de tiende game die die eer krijgt. Het is meteen ook een grote bocht voor het IOC, dat zich eerder nog uitsprak tegen zogenaamde 'moordgames'.

In maart van dit jaar werden voor het eerst negen virtuele sporten uitgeroepen tot olympische esports. Daarbij zaten games als Just Dance en Gran Turismo, maar ook populaire apps zoals Zwift. Fortnite wordt nu aan dat lijstje toegevoegd onder de categorie 'sport shooting'.

Bekijk op YouTube

Het Olympische spelen voor esports vinden plaats van 23 tot 25 juni in Singapore. De 12 beste spelers uit de 2023 Fortnite Champion Series worden uitgenodigd voor dat evenement.

Elke game op die Olympische spelen is een variant op bestaande sporten. Zo is de mobiele app Tennis Clash een virtuele variant voor echt tennis.

Deze week loopt er in Fortnite ook een Star Wars evemenent ter ere van May the Fourth.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties