Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Unreal Editor voor Fortnite beschikbaar vanaf 22 maart

Een nieuw tijdperk start voor Fortnite.

De langverwachte Unreal Editor voor Fortnite is vanaf 22 maart beschikbaar. Dat maakt ontwikkelaar van Fortnite én Unreal Engine Epic Games bekend.

"Unreal Editor for Fortnite" - zoals de tool voluit heet - maakt het mogelijk voor spelers om in een variant van de Unreal Engine speciale assets, objecten, animaties, audio, effecten en zelfs nieuwe logica te maken en die te importeren in de Creative 2.0 mode van Fortnite.

Samengevat: waar de Creative Mode in Fortnite tot hiertoe beperkte mogelijkheden gaf voor spelers om hun eigen minigames te maken, wordt nu de volle kracht van de professionele Unreal Engine beschikbaar om de Creative Mode naar een nieuw niveau te tillen.

Het is onwaarschijnlijk dat spelers vanaf 22 maart overdonderd worden door gloednieuwe Creative-ervaringen dankzij de Unreal Editor. Zodra creatieve hobbyisten de Unreal Editor onder de knie hebben, verwachten we wel dat de Creative Mode van Fortnite een stuk interessanter wordt, en gezien de populariteit van Fortnite, mogelijks zelfs een stevige springplank voor aanstormend game development talent.

Unreal Editor for Fortnite, en Creative 2.0 is beschikbaar vanaf 22 maart, en dit enkel op pc. Ervaringen gemaakt in Unreal Editor for Fortnite zouden wel speelbaar zijn op alle platformen.

Read this next