Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite Chapter 4 Season 2 release en wat je kan verwachten in het nieuwe seizoen

Alles wat we nu al weten.

Fortnite, official Epic Games image of a character aiming at a shielded one holding a pistol.
Image credit: Epic Games.

Fortnite Chapter 4 Season 2 komt er snel aan. Het huidige seizoen gaat zijn laatste dagen in, en speculatie begint te broeden rond wat we in de nabije toekomst kunnen verwachten van de immens populaire game.

Er zijn al verschillende leaks rond mogelijke items en features die we kunnen verwachten in het volgende Fortnite season, maar Epic Games heeft nog niets officieel aangekondigd. Speculatie en verwachten gebaseerd op de leaks zijn momenteel dus het enige wat we hebben.

Op deze pagina vertellen we je dan ook wat de verwachte release datum voor Fortnite Chapter 4 Season 2 is, en wat we verwachten in het volgende season.

Op deze pagina:

Fortnite Chapter 4 Season 2 verwachte release datum

Dankzij een officiële tweet van @FortniteStatus, weten we dat het huidige Fortnite seizoen eindigt op woensdag 8 maart.

Normaal gezien zouden we denken dat Chapter 4 Season 2 dan logischerwijze op donderdag 9 maart start. Het is namelijk gebruikelijk dat het nieuwe seizoen start de dag nadat de vorige eindigde.

Epic Games heeft echter bevestigd dat Fortnite Chapter 4 Season 2 pas op vrijdag 10 maart start. De game zou down zijn vanaf vrijdagochtend 8u 's morgens onze tijd. Wanneer de game weer online zal gaan is niet bekend.

Wat te verwachten in Fortnite Chapter 4 Season 2

Er is nog niets officieel aangekondigd, maar we kennen wel al een aantal items en features die waarschijnlijk naar Chapter 4 Season 2 komen dankzij hints en teasers van betrouwbare bronnen.

Theme/Setting

Er is een grote kans dat de volgende Fortnite season map een futuristisch en Neo-Tokyo thema zal hebben. Dat is een groot contrast met de huidige map die vol staat met Forts, Turrets en veel groen.

Samen met dit nieuwe thema verwachten we ook een terugkeer van Lucky Landing, een volledig nieuwe Neo-Tokyo POI en er zouden ook 'Futuristic Motorbikes' op de map staan. Denk bij deze laatste aan de iconische bikes uit animatiefilm Akira.

Wat ook bij het thema hoort, is dat er buizen op de map zullen verschijnen waar we door zullen glijden als een nieuwe vorm van reizen. En ze geven ook licht af!

Attack on Titan

Fans van de ontzettend populaire anime zullen ook blij zijn te horen dat Eren Yeager de Bonus Skin wordt in de Chapter 4 Season 2 Battle Pass.

Samen met de skin komt er ook een nieuw Mythic Weapon zijn dat gebaseerd is op Eren's Maneuver Gear.

Resident Evil

Leon Kennedy en Claire Redfield uit Resident Evil zullen ook terugkeren naar de item shop in het volgende seizoen van Fortnite met een nieuwe skin.

De models voor Leon Kennedy en Claire Redfield zijn zelfs al gelekt en kan je hieronder zien:

Of er ook een variant komt van Leon Kennedy met zijn iconische Resident Evil 4-jas is nog niet gekend. Aangezien de Resident Evil 4 remake eind maart uitkomt, verwachten we deze skins rond dezelfde tijd in de item shop.

Star Wars

Het ziet er naar uit dat Star Wars opnieuw gaat samenwerken met Fortnite. Deze keer zou je niet enkel een Lightsaber kunnen gebruiken maar ook de Force kunnen gebruiken.

Er zijn meldingen dat we minstens twee nieuwe Star Wars skins zullen krijgen. Dit zou ofwel aan het begin van het seizoen gebeuren of wanneer de Star Wars samenwerking van start gaat.

Nieuwe Skins

Eren Yeager wordt de secret skin voor Fortnite Chapter 4 Season 2, maar er zijn natuurlijk ook vijf gloednieuwe skins in de Battle Pass. Momenteel is het nog onduidelijk of deze skins deel uit zullen maken van de item shop of van de Battle Pass, maar we weten wel dat we in het komend seizoen een nieuwe Drift Skin en een nieuwe Lizard Skin zullen zien.

New Augments en Reboots

Volgens @HYPEX komen er ook nieuwe handige Augments in Fortnite Chapter 4 Season 2.

Een nieuwe Legendary Augment zou ervoor kunnen zorgen dat je jezelf nog kan rebooten wanneer je sterft, je max shield verhoogt en je zelfs een siphon geeft. Dat klinkt erg handig!

Nieuwe en terugkerende wapens

Met elk nieuw seizoen komen nieuwe wapens, en we zijn dan ook enthousiast over deze toevoegingen:

  • Katanas
  • Nieuwe zwaarden
  • Nieuw Pistol
  • Nieuwe Shotgun

De Red-Eye Assault Rifle is één van onze favoriete Fortnite wapens, dus we hopen dat deze de overstap naar Chapter 4 Season 2 maakt!

Nieuwe first person mode

Recent is er ook een hardnekkig gerucht dat de langverwachte first person mode eindelijk arriveert. Zowel @ShiinaBR als @HYPEX bevestigen het in recente tweets.

En dat is alles wat we voorlopig weten over het volgende seizoen van Fortnite! We zullen deze pagina updaten zodra we meer weten.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties