Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite Chapter 3 Season 4: Wanneer start seizoen 22 en alles wat je erover moet weten

Fortnite Paradise komt eraan.

Het is bijna zover, Fortnite Chapter 3 Season 4 gaat bijna van start. De vraag is dus wat Epic Games in Fortnite Season 22 uit zijn hoed zal toveren. Traditioneel onthullen de ontwikkelaars niets over aankomende vernieuwingen, maar dankzij ijverige dataminers die met een vergrootglas over alle patches gaan hebben we wel al een hoop informatie over het nieuwe Fortnite Season 4.

Op deze pagina vatten we dan ook alles wat we al weten over Fortnite Season 4 samen, zoals wanneer Fortnite Season 4 van start gaat, welke nieuwe crossovers er op stapel staan, en wat we weten over de content en skins van de Season 4 Battle Pass. We kijken ook naar mogelijke toevoegingen zoals een first person perspectief, nieuwe motoren en mechs, een zero build 50v50 en meer.

Update: Ondertussen weten we ook hoe de nieuwe Fortnite Season 4 map eruit ziet. Daarover lees je meer hier: Fortnite Chapter 3 Season 4 map - Wat is er nieuw?

Op deze pagina:

Wanneer begint het nieuwe Fortnite Chapter 3 Season 4?

Epic Games heeft het met officiële teasers reeds bekend gemaakt: Fortnite Chapter 3 Season 4, ook wel bekend als Fortnite Paradise, gaat van start op zondag 18 september 2022.

Hiermee volgt Epic Games opnieuw het ritme om een nieuw seizoen te starten op een zondag. Dat is al heel Chapter 3 het geval en is ook logischer aangezien spelers meer tijd hebben in het weekend.

Vergeet ook niet dat met de start van het nieuwe Season ook alle challenges en quests verdwijnen. Dit betekent dat de Indiana Jones quests, de Tover Tokens voor de Snap skin en zo verder verdwijnen, samen met alle bijhorende beloningen en skins. Zorg er dus voor dat je nog snel alle Fornite Season 3 quests, challenges en bonus goals voltooid hebt en alle beloningen in je locker hebt.

Fortnite Season 4 tijd: start onderhoud & server downtime

In een blogpost heeft Epic Games aangekondigd dat de servers van Fortnite offline gaan op zondag 18 september 2022 om ongeveer 8u 's morgens.

Het is niet bekend hoelang de servers van Fortnite offline zullen zijn voordat Season 4 van start gaat. Als we kijken naar vorige seizoenen zullen de servers waarschijnlijk tussen 12u en 15u terug online gaan. Ter vergelijking: voor Season 3 gingen de servers om 14u terug online en voor Season 2 om 13u30.

Ook is het nog onbekend of de Fortnite servers onmiddellijk offine zullen gaan na een nog niet aangekondigd Fortnite Season 3 Live Event (als dat zo is, zal dat waarschijnlijk rond 22u30 zijn). Zo ja, zullen de spelers net zoals vorige keer een speciaal Resume-scherm zien tot het onderhoud begint. Als er geen event is zullen de servers ook tot zondagochtend beschikbaar blijven.

Fortnite Update 22.00 downloaden

Als er geen problemen zijn tijdens de onderhoudswerkzaamheden voor de Fortnite Update 22.00, zou de Fortnite Chapter 3 Season 4 download ongeveer één tot drie uur voor de servers weer online komen (rond de middag dus) beschikbaar moeten zijn, afhankelijk van het platform (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Android en co.).

Zoals altijd hangt de downloadgrootte af van het platform waarop je speelt en hoe uitgebreid de veranderingen zijn, maar over het algemeen varieert het tussen 3 GB en 8 GB.

Duur en einde van Fortnite Chapter 3 Season 4

Er is ook nog geen officiële informatie over hoe lang Season 4 duurt en wanneer het eindigt. We nemen echter aan dat Fortnite Chapter 3 Season 4 minstens tussen de 11 en 13 weken zal lopen, aangezien evenementen zoals de Fortnite Birthday (eind september) en het Halloween event (waarschijnlijk midden/eind oktober) ook in Season 22 vallen. Bijgevolg zou het einde van Fortnite Chapter 3 Season 4 vallen tussen de eerste en derde week van december 2022.

Een iets korter seizoen dan de 15 weken van het derde seizoen met een einde begin december lijkt zeer waarschijnlijk, aangezien er kort voor de kerstvakantie meestal niets groots gebeurt. Het is echter moeilijk om precies te voorspellen, aangezien Epic Games het oude ritme van 10 weken al een tijdje uit het raam gooit. Ter vergelijking: het seizoen van Chapter 3 liep met 15 weken al erg lang - maar viel nog binnen het verwachtingen van een eerste seizoen in een nieuw hoofdstuk (Chapter 2 Season 1 is met 18 weken het langste seizoen in Fortnite tot nu toe) - terwijl Season 2 met 11 weken het kortste seizoen in lange tijd is.

Als we de bekende industrie-insider Tom Henderson mogen geloven, begint het volgende seizoen (Fortnite Seizoen 5) op 5 december. Dat zou een maandag zijn. Dat past niet in het vorige schema, maar Henderson heeft al veel correcte lekken gepubliceerd en wordt als vrij betrouwbaar beschouwd. Waar zijn informatie vandaan komt is onduidelijk, maar volgens deze theorie zou het einde van seizoen 4 ergens tussen zaterdag 3 december en genoemde maandag vallen - dus de eerste week van december, en dat zou dan wel weer in het vorige patroon passen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties