Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite: Komt er een seizoen 3 Live Event?

Final Countdown.

Het is bijna zover. Fortnite Chapter 3 Season 3 komt op zijn einde en veel spelers vragen zich af: komt er een Fortnite Season 3 Live Event voor het nieuwe Fortnite Season 4 van start gaat. En zo ja: wat staat er te gebeuren? En misschien net zo belangrijk, wat als er geen Season 3 live event komt? Hoe gaat het Fortnite verhaal dan verder? Veel vragen die we hieronder willen beantwoorden. Op deze pagina vertellen we je (zonder spoilers) wat we weten over een mogelijk Fortnite Season 3 Live Event en vatten we de belangrijkste gebeurtenissen van Fortnite Season 3 samen. Op de volgende pagina verdiepen we ons vervolgens over wat er nu verder zou kunnen gebeuren in Fortnite.

Op deze pagina:

Wanneer is het Fortnite Seizoen 3 Live Event - datum en tijd

Vreemd genoeg is de vraag momenteel niet zozeer 'wanneer' er een Fortnite Season 3 Live Event komt, maar eerder 'of' er wel een Fortnite Season 3 Live Event komt. In tegenstelling tot alle verwachtingen voegde de laatste patch (of deze werd toch aangekondigd als de laatste patch) voor Season 3 (Fortnite Update 21.51) geen nieuwe data toe die wijst op een aankomend Live Event of toekomstige events. Verschillende data miners pluisden al alle data na, maar konden niets vinden.

Een bijhorende countdown in het spel ontbreekt ook tot nu toe. Sommige dataminers zoals MidaRado gaan er dan ook van uit dat de overgang naar Season 4 zal plaatsvinden zonder een live event. In dit geval zou er een speelbaar intro-event zijn in Season 4 die het plot van het nieuwe seizoen introduceert. Dat is eerder ook al een paar keer het geval geweest.

De kans bestaat natuurlijk nog dat Epic Games in de laatste twee dagen van Season 3 (vrijdag of zaterdag) nog snel een kleine update toevoegt met de game data voor een Season 3 Live Event. Dit misschien om data miners te omzeilen en alles zo lang mogelijk een verrassing te houden. Maar die kans is klein.

Dus het antwoord op de vraag of er een Fortnite Season 3 Live Event komt op dit moment is: hoogstwaarschijnlijk niet.

Moest er wel een Season 3 Live Event aankomen, dan zou dat vrijwel zeker plaatsvinden op zaterdag 17 september 2022 om 22u. Zodra er meer informatie is, zullen wij deze pagina uiteraard aanpassen.

Ongeacht of er nu een Live Event is of niet, je zult toch moeten opschieten om alle Fortnite Season 3 quests, challenges, Vibin' Quests en Bonus Goals te voltooien want vanaf zondag zijn ze, en alle bijhorende Battle Pass beloningen, voor altijd weg. Hieronder vallen ook de Indiana Jones quests, de Tover Tokens voor de Snap skin en de level up tokens van het Phantasma level up pakket.

Fortnite Lore - Dit is wat er in seizoen 3 gebeurde

Voordat we op de volgende pagina ingaan op de mogelijke toekomstige gebeurtenissen van een Live Event of Seizoen 4 Intro Event, volgt hier een snelle samenvatting van de Vibin' quests van Fortnite Season 3, die enkele hints geven van wat er hierna zou kunnen gebeuren:

Aan het begin van de Vibin' quests zien we dat het Zero Point wordt blootgelegd en wordt het al snel duidelijk dat de wortels van de Reality Tree onheilspellend pulseren omdat ze vol zitten met Zero Point energy. Bovendien merkt de wetenschapper dat het Zero Point geleidelijk verschillende krachtige artefacten naar het eiland brengt - wat er onder meer toe leidt dat personages uit andere werelden zoals Darth Vader en co naar Fortnite Island komen op zoek naar de Relics.

Terwijl de wortels zich geleidelijk over het eiland verspreiden en door hun Zero Point energy locaties uit het verleden terugbrengen, moeten de spelers de Relics verzamelen die door het Zero Point worden aangetrokken. Hierdoor ontstaat er echter telkens een steeds krachtigere schokgolf. De laatste schokgolf bij de derde Relic heeft een sterkte van 8,5 en is "zelfs merkbaar lichtjaren weg"! Ondertussen verdwijnen steeds meer leden van de Seven (The Foundation, The Visitor, The Imagined, The Scientist, enz.) onder mysterieuze omstandigheden.

De Relics die via de Reality Tree in Fortnite terechtkomen zijn de spil van het verhaal bij de onvergang van Fortnite Season 3 naar Fortnite Season 4.

In Vibin Quests Part 8 leren we van 'The Paradigm' dat enkele vermisten van de Seven (The Scientist, The Visitor en The Origin) in een geheim ondergronds biolaboratorium onderzoek doen naar de mysterieuze vloeistof dat zich over het eiland heeft verspreid. Dit verwijst hoogstwaarschijnlijk naar het Chrome dat centraal zal staan in Fortnite Season 4.

Dankzij dataminers weten we al wat er te gebeuren staat en kunnen we goed inschatten welke rol Chrome zal hebben in Fortnite Season 4. Omdat dat echter heel veel spoilers bevat, gaan we daar pas op de volgende pagina in. Verder klikken op eigen risico dus!

Ga verder met: Fortnite: Wat gebeurt er op het Season 3 Live Event / Season 4?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties