Eurogamer.nl

Pokémon GO tips en tricks - Gyms en Raids update!

Alles wat je over de Pokémon Go hype moet weten.

De Pokémon Go app is dé hotste game van het moment, en er zijn talloze tips en tricks over hoe je het beste kunt jagen op Pokémon. Hier vind je een overzicht van alles wat je moet weten over hoe je je trainer levelt, waar je items vandaan haalt, hoe je eieren uitbroedt en nog heel veel meer. Veel plezier met het jagen!

Let wel op: hoewel we er op toezien dat de tips die we hier verzamelen kloppen, is nog heel wat informatie rond Pokémon Go speculatief. Daarom wordt deze pagina voortdurend geüpdate. Keer dus geregeld terug om van de nieuwste trucjes op de hoogte te blijven.

Laatste update: 23/10/2017

Pokémon Go Gen 3

Aan het einde van 2017 is het duidelijk dat de derde generatie Pokémon snel naar Pokémon Go komen. Tijdens het Halloween event kun je de eerste Pokémon uit Gen 3 vangen.

Pokémon GO Halloween event - Duskull, Dusclops, Shuppet, Sableye en Banette vangen

Volledige lijst van Gen 3 Pokémon die je binnenkort in Pokémon Go kunt verwachten.

Pokémon GO Gen 3 Pokémon - Nieuwe Pokémon uit de Ruby en Sapphire Hoenn regio

Pokémon Go Gyms en Raids update

In de nieuwste update worden de Pokémon Go Gyms helemaal heruitgevonden. In deze gids beantwoorden we al jullie vragen, zoals hoe bijvoorbeeld het nieuwe Motivation-systeem werkt.

Pokémon Go Gym update - Gym Battles, Motivation, Defender Bonus, Gym Rewards

Voor het verdedigen en aanvallen van Gyms gelden nu ook nieuwe beloningen. Hoe verhoog je het level van je Gym Badges?

Pokémon GO Gym Badges - Bronze, Silver en Gold Gym Badges verdienen

En tenslotte voegt de nieuwe update ook de langverwachte Raids aan de game toe. We geven je de beste tips om de Raids met je vrienden te overwinnen en zo eindelijk een kans te krijgen om een Legendary Pokémon te vangen.

Pokémon GO Raids - Vereist level, Raid Battles, Raid Bosses, Raid Rewards en Raid Passes

Pokémon Go Gen 2 Update tips

Als je in deze gids beland bent, is de kans groot dat je op zoek bent naar informatie over de nieuwe Pokémon Go Gen 2 Update. Deze update bevat heel wat nieuwe dingen die we hieronder even op een rij zetten.

Om te beginnen zijn er 80 nieuwe Pokémon uit de Pokémon Gold, Silver en Crystal games toegevoegd. Deze Pokémon staan ook wel bekend als de Gen 2 of Johto Pokémon. Dit is een overzicht van alle nieuwe Pokémon en hoe je ze kunt vangen of uitbroeden.

Pokémon GO update - De 80 nieuwe Gen 2 Pokémon uit de Johto regio

De Gen 2 update voegt ook enkele nieuwe items toe. Om te beginnen zijn twee nieuwe soorten Berries die je kunt gebruiken om het vangen van Pokémon makkelijker te maken.

Pokémon GO Berries - Nanab Berry, Pinap Berry en Razz Berry gebruiken

Nog veel belangrijker zijn echter de nieuwe evolution items of Special Items die je moet gebruiken om bepaalde Pokémon te evolueren. Op de volgende pagina's lees je alles wat je over deze items moet weten, hoe je ze krijgt en voor welke evoluties ze onmisbaar zijn.

Pokémon GO - Special Items en (Gen 2) Pokémon evoluties

Daarnaast zijn er ook nieuwe Pokémon Go Gen 2 Eggs en Pokémon Go Gen 2 Legendary Pokémon. Volg de links of scroll wat verder naar beneden voor algemene informatie over deze onderwerpen.

Pokémon Go tips - Speel beter!

Hoe vind je de Pokémon in Pokémon GO?

In Pokémon Go draait natuurlijk alles om Pokémon vangen. Dit doe je niet door lui in je zetel te hangen, maar door effectief naar buiten te gaan en de schuilplaatsen van de Pokémon te zoeken. We leggen je verder uit welke plaatsen populair zijn en hoe je de diertjes het snelst vindt.

8

Pokémon vinden in Pokémon Go is gebaseerd op een kansberekening. Er zijn echter wel locaties in de wereld waar je kans hoger is dan normaal. Dragon- en Fairy-Pokémon zijn te vinden bij bezienswaardigheden, Psychic-Pokémon bij ziekenhuizen en ga zo maar door. Je vangt ze door een Pokéball naar ze te werpen. Is het gelukt er één te vangen, wordt hij aan je collectie toegevoegd.

Bovendien zijn er gespecialiseerde websites die de locaties van de Pokémon op een stadskaart verzamelen. Handig als je geen zin hebt om zelf op avontuur te gaan. Let wel op dat de kwaliteit van de kaarten sterk afhangt van de lokale community en hun bereidwilligheid om de schuilplaatsen van de Pokémon te delen.

Pokémon GO map, trackers en locaties - waar vind je welke Pokémon?

Je hoeft echter niet steeds op jacht te gaan om Pokémon te vinden. Je kunt ook ze ook in de val lokken aan de hand van Lure Modules. Deze manier om Pokémon te lokken is trouwens erg populair bij winkels die hun klanten een eindeloze stroom van Pokémon in de buurt van hun zaak beloven. Hoe je ze zelf krijgt en gebruikt lees je in onderstaande gids.

Pokémon GO - Lure Modules krijgen, activeren en gebruiken

Als je jezelf een ware Ash Ketchum waant, kun je ook Pokémon GO beginnen met Pikachu. Deze gele muis is natuurlijk de meest iconische Pokémon van ze allemaal. En geen nood, je hoeft hem niet helemaal aan het begin te vangen. Ongetwijfeld kom je hem nog talloze keren daarna tegen. Meer info vind je op de volgende pagina:

Pokémon GO - Zeldzame en Legendary Pokémon vangen: Mewtwo, Mew, Articuno, Zapdos en Moltres

Niet elke Pokémon is echter even sterk. Elk beestje heeft zijn eigen statistieken. Sommige zijn aanvallend zeer sterk, terwijl andere vooral een defensieve rol vervullen. Nog andere, zoals Chansey bijvoorbeeld, zijn niet agressief maar hebben vooral een grote hoeveelheid levenspunten. Wil je weten welke Pokémon de beste en sterkste zijn, raadpleeg dan de volgende pagina:

Pokémon GO - Combat Points (CP) en evoluties: zo krijg je de sterkste Pokémon

Nog een erg handige tip om je kansen om een Pokémon succesvol te vangen te verhogen: als een Pokémon uit een bal breekt, stapt hij iets verder naar achter. Wanneer hij dat te vaak doet, rent hij weg! Als je de Augmented Reality uit en aan zet terwijl je een Pokémon probeert te vangen, wordt de Pokémon weer gecentreerd in je beeld en komt hij dichterbij te staan. Dit maakt het gooien van ballen een stuk makkelijker.

Sinds de nieuwste puur updates zitten er nieuwe trackers in de game zelf. Met de Nearby en Sightings radar zie je meteen welke Pokémon in je omgeving zitten. Je moet echter wel leren hoe je deze tools goed moet gebruiken. Lees daarom:

Pokémon GO - zo gebruik je Sightings en Nearby trackers

Hoe vang je zeldzame Pokémon?

4

Update: Er zitten nu nieuwe tweede generatie Pokémon in de game in de vorm van baby Pokémon. Deze vind je voorlopig enkele in Pokémon Eggs, maar kun je ook naar hun volwassen versie evolueren. De meest opvallende baby Pokémon zijn natuurlijk Togepi en Pichu. Op onderstaande pagina vind je alle informatie welke Eggs je moet uitbroeden, welke moves de nieuwe Pokémon hebben en hoe ze evolueren.

Pokemon GO - Nieuwe baby Pokémon: Togepi, Pichu, Igglybuff, Cleffa, Elekid, Magby en Smoochum

Zeldzame Pokémon verschijnen in exotische oorden, maar het hangt ook af van het level van je trainer. Blijf dus vooral XP verzamelen om sterker te worden, en voordat je het weet wemelt het van de zeldzame Pokémon om je heen. Op de site vind je tips om je Trainer in Pokémon GO te levelen en XP te farmen.

Pokémon GO - Trainer level en rewards: snel XP en Lucky Eggs krijgen

Waar zijn de legendarische Pokémon in Pokémon GO? Wel, dat weten we nog niet. Hun namen worden in de broncode van de game genoemd, dus ze zitten zeker in de game. Het is echter nog iet duidelijk of Niantic de zeldzaamste Pokémon al geactiveerd heeft. Meer informatie daarover vind je op de volgende pagina, samen met een lijst van de zeldzaamheid van de verschillende soorten.

Pokémon GO - Zeldzame en Legendary Pokémon vinden: Mewtwo, Mew, Articuno, Zapdos en Moltres

Wist je dat er Pokémon zijn die je waarschijnlijk niet eens in Europa kunt vangen, maar waar je een ander continent voor moet bezoeken? Tauros, Kangaskhan, Mr. Mime en Farfetch'd zijn alle vier aan een specifieke regio verbonden. Als je dus echt alle 151 POkémon wilt vangen, zal je een wereldreis moeten maken.

Als je eindelijk die zeldzame Pokémon hebt gevonden en je kansen wilt verbeteren om hem van de eerste keer te vangen, dan moet je zeker onze onderstaande gids over Curveballs lezen. Die techniek vergroot namelijk je kansen om Pokémon te vangen en je krijgt er nog een XP-bonus gratis bij.

Pokémon Go - Curveball werpen en een Nice, Great, Excellent bonus verdienen

Welke teams zijn er in Pokémon GO?

3

In Pokémon Go zijn er drie teams waaruit je kunt kiezen: Blauw (Mystic), Rood (Valor) en Geel (Instinct). Zodra jouw trainer level 5 heeft bereikt, kun je naar een Gym gaan om jouw kant te kiezen. Je kunt dit naderhand niet veranderen, dus hou ook rekening met je vrienden, je lievelingskleur of simpelweg waar je pet naar staat.

>p>Deze Teams vechten vervolgens om de controle over Pokémon Gyms. Hoe deze gevechten werken en waar je op moet letten als je de baas van een Gym wilt worden, lees je in de onderstaande gids.

Pokémon GO - Gym Battles, Type Chart, Teams en Prestige Points

Kun je Pokémon kopen en ruilen?

Pokémon zijn niet te koop, en dat zal waarschijnlijk ook wel zo blijven. Dat zou namelijk het punt van het spel verpesten. Een toekomstige update laat Trainers Pokémon ruilen in Pokémon GO. Dit maakt het verzamelen aanzienlijk eenvoudiger, maar tot die tijd ben je van de benenwagen afhankelijk.

Ontwikkelen en evolueren van Pokémon

Elke Pokémon is leuk, maar niet elke Pokémon blijft schattig. Elke Pokémon heeft zijn eigen evoluties. Maar voordat een Pokémon van gedaante kan veranderen, moet je hem eerst krachtig genoeg maken. Hier komt echter meer bij kijken dan je op het eerste zicht denkt. Zo staat er op elke evolutievorm bijvoorbeeld een limiet op hoe sterk die kan worden. Daarom is het vaak beter om meteen een Pokémon te evolueren en pas later te levelen.

Pokémon worden sterker door ze te voeren met Stardust en Candy die speciaal bedoeld is voor die specifieke Pokémon. Beide items ontvang je wanneer je een Pokémon vangt. In het statusscherm van je Pokémon vind je de Power Up-knop, waarbij vermeld staat hoeveel Stardust en Candy je nodig hebt om je Pokémon een stap sterker te maken. Naarmate hij sterker wordt, heb je meer Stardust nodig.

Pokémon GO - Combat Points (CP) en evoluties: zo krijg je de sterkste Pokémon

De Pokémon Eevee is een vreemd geval omdat je deze in drie verschillende vormen kunt evolueren. Normaal gesproken is het willekeurig bepaald welke evolutie je krijgt, maar er bestaat een goed trucje om zelf te kiezen in welke zeldzame Pokémon Eevee verandert. Klik verder naar onderstaande gids om te leren hoe je Vaporean, Flareon of Jolteon krijgt.

Pokémon GO - Eevee evolueren naar Vaporeon, Flareon of Jolteon

Sinds de laatste Pokémon Go update neem je als Trainer een van je favoriete Pokémon als buddy mee. Dit vriendje geeft je extra beloningen met elke kilometer die je aflegt. Ontdek alle voordelen, hoe je buddies wisselt en een lijst met de beste Buddy Pokémon op de volgende pagina:

Pokémon Go - Buddy lijst, Buddy wisselen (1km, 3km, 5km)

Wat is Stardust en Candy?

Pokémon GO kent twee soorten "dierenvoer", namelijk Stardust en Candy. Je hebt beide nodig om de Combat Points van je Pokémon te verhogen. Je hebt extra veel Candy nodig om je Pokémon te evolueren. Je krijgt Stardust en Candy in Pokémon GO door Pokémon te vangen, alsook een Candy als je een Pokémon naar Professor Willow stuurt.

Candy krijg je door Pokémon te vangen, maar ook door onbenutte Pokémon te transferren naar de Professor. Onderaan in het statusmenu van je Pokémon staat een Transfer-knop. Als beloning voor je transfer krijg je één Candy terug van de Professor.

Belangrijk om te weten is dat Candy specifiek is voor een bepaalde Pokémon. Je moet dus telkens dezelfde Pokémon vangen om Candy te verzamelen voor die Pokémon zodat hij sterker kan worden. Met de radar kan je zien of de Pokémon die jij nodig hebt in de buurt is.

Stardust is universeel inzetbaar, maar de Candy moet specifiek voor die Pokémon zijn. Met andere woorden, alleen met Charmander Candy versterk je een Charmander. Het trainen van zeldzame Pokémon is daarom een echte opgave, maar niet onmogelijk. Meer info:

Meer tips om deze kostbare goederen snel te krijgen: Pokémon GO - Stardust en Candy krijgen

Welke moves hebben Pokémon nodig?

Alle kennis over hoe je Pokémon sterker moet maken is nutteloos als je niet weet welke aanvallen ze het best gebruiken. We hebben een hele gids opgesteld met een lijst van alle moves, de beste Fast en Special Attacks en drie tabellen met gebalanceerde movesets om zowel aan te vallen als te verdedigen.

Pokémon GO moves - beste movesets en sterkste aanvallen

Hoe verzamel je eieren in Pokémon GO en hoe broed je ze uit?

5

De inhoud van een Pokémon ei is afhankelijk van de afstand die je moet lopen voordat het uitkomt. Een ei van 2 kilometer bevat een normale Pokémon. Een ei van 5 kilometer bevat een zeldzamere Pokémon en de eieren van 10 kilometer bevatten de zeer zeldzame Pokémon. Naast het vangen is dit een uitstekende manier om je collectie uit te breiden en tegelijk aan je conditie te werken. Alles wat je over de eggs moet weten en enkele tips om ze sneller uit te broeden, lees je via onderstaande link.

Tip: mocht je een platenspeler bezitten, zet deze dan op 33 toeren en leg je mobiel op de draaitafel. Het spel telt dit als rennen en met wat geduld heb je die 10 kilometer zo versleten.

Pokémon GO - Eggs hatchen (2, 5 en 10 km)

Hoe farm je Pokéstops in Pokémon GO?

6

Pokéstops zijn overal en te herkennen als een blauwe, roterende kubus. Als je deze Pokéstops aan tikt krijg je een aantal items. Eenmaal gebruikt is dezelfde Pokéstop voor maximaal 15 minuten niet te gebruiken. Nu kun je natuurlijk een kwartier bij de Pokéstop blijven staan tot hij weer bijgevuld is, maar je kunt beter een rondje langs andere Pokéstops lopen en het zo plannen dat je na 15 minuten weer bij je oorspronkelijke punt uit komt. In grote steden kun je ook met het openbaar vervoer snel een aantal Pokéstops achter elkaar vinden.

Pokéstops kan je overal vinden, zelfs op het platteland. Maar een grote stad heeft natuurlijk meer interessante plekken en dus meer Pokéstops, dichter bij elkaar. Je kan Pokéstops natuurlijk ook farmen, want ze blijven items regenereren. De gemakkelijkste manier is natuurlijk om bij een Pokéstop te gaan zitten met een goed boek en om de 15 minuten nieuwe items op te halen. Maar dat zal je waarschijnlijk snel beu zijn. Het is veel efficiënter om een slimme route uit te plannen en deze te voet, met de fiets of met de auto te volgen. Deze weg moet een cirkel vormen en veel Pokéstops bevatten. Zo kan je steeds dezelfde cirkel volgen en zijn de Pokéstops altijd opnieuw gevuld met items wanneer je ze opnieuw bereikt! En je wordt er ook nog eens fit van.

Voor nog meer tips en een beschrijving van alle items: Pokémon GO - Items en Pokéstops farmen: Incense, Master Ball, Hyper Potion

Hoe werkt een Pokémon Gym en de gevechten daarin?

In Gyms worden gevechten tussen spelers gehouden, en is het mogelijk je Pokémon te trainen. Rondom de kaart zijn er punten te vinden die aanvankelijk grijs zijn, maar waarschijnlijk al ingenomen zijn door één van de teams. Door het team in de Gym te verslaan, eis je de locatie voor je eigen team op. Als het je lukt om gedurende 20 uur de Gym te verdedigen, krijg je gratis Pokécoins die je weer kunt gebruiken om premium items te kopen. Gyms zijn hier om zeer belangrijke en vooral gewilde locaties.

Vanaf level 5 kun je Gyms bezitten en bevechten. Wanneer je je eerste Gym aantikt op dat level, moet je eerst een factie kiezen. Je kunt kiezen uit rood, blauw en geel, gebaseerd op de drie mystieke vogel-Pokémon. Door de Pokémon in een vijandige gym te verslaan, verlaag je de prestige van die factie in de Gym. Staat die prestige op nul, dan wordt de Gym neutraal en kun je je eigen Pokémon er in plaatsen. Hiermee claim je de Gym meteen voor jouw team. Je kunt ook een Gym van je eigen factie versterken door er een Pokémon in achter te laten. Zolang jouw Pokémon de Gym beschermen, krijg je eens per dag gratis items en Premium munten.

Uitgebreide tips om je Gym Battles te winnen: Pokémon GO - Gym Battles, Teams en Prestige Points

Als je echter een kans wilt maken om een Gym battle te winnen, moet je eerst de Combat Points van je Pokémon naar omhoog krijgen. Er zijn verschillende factoren die de sterkste van je wezens bepalen. We zetten ze in de volgende gids allemaal op een rij.

Pokémon GO - Combat Points (CP) en evoluties: zo krijg je de sterkste Pokémon

Kun je Pokécoins krijgen zonder echt geld uit te geven?

Normaal krijg je alleen Pokécoins als je geld uitgeeft. Momenteel zijn er websites in omloop die gouden bergen beloven en jou voor niets kunnen voorzien van Pokécoins, maar trap hier vooral niet in. Deze websites zijn uit op je persoonlijke gegevens en zijn zeker geen filantropische instanties. De enige manier hoe je aan Pokécoins komt zonder echt geld uit te geven, is door Gyms over te nemen en te verdedigen. Elke 20 uur krijg je 10 Pokécoins per Gym, dus als je maximaal 10 Gyms verdedigt betekent dat 100 gratis Pokécoins.

Pokémon GO - Snel PokéCoins krijgen zonder geld uit te geven

Welke badges zijn er te halen in Pokémon GO?

Geen enkel spel kan tegenwoordig zonder Achievements of Trophies. In Pokémon GO heten ze Badges. Je verdient ze door bepaalde mijlpalen te behalen, zoals het bezoeken van een bepaalde hoeveelheid Pokéstops, of het verzamelen van een bepaald Pokémon-type.

Pokémon GO badges: zo verzamel je ze

Pokemon Go tips - Extra informatie

Hoe download je Pokémon GO op je iPhone of Android smartphone

2

Pokémon GO is officieel beschikbaar voor Android en iOS-smartphones. Op Android heb je minimaal Android 4.4 nodig, en een snelle processor is aanbevolen. Aangaande iPhones heb je er een nodig die op iOS 8.0 of hoger draait, oftewel iPhone 4S, iPod Touch, iPad 2 of iPad mini. Het is wel aan te raden om een recenter toestel te gebruiken, omdat ook hier een sterkere processor belangrijk is.

Als je hulp nodig hebt met het downloaden van de game, volg je beste onderstaande link.

Pokémon GO downloaden en installeren op Android en iPhone

Onze collega's hebben uitvoerig naar de goedkoopste smartphone gezocht om Pokémon Go te kunnen spelen en kwamen uit bij de Oukitel K4000. Lees in onderstaand artikel hun uitvoerige bevindingen:

Is dit de goedkoopste smartphone om Pokémon GO te spelen?

Wat is Pokémon GO nu eigenlijk?

1

Waar gaat dit nou eigenlijk over? Waarschijnlijk ben je bekend met Pokémon als je sinds de jaren '90 een beetje TV hebt gekeken of een Nintendo-systeem hebt gehad. Pokémon draait om het vangen en trainen van wezens met speciale krachten. Pokémon GO is de eerste game in de serie die je buiten moet spelen, op je iOS of Android-smartphone. Je loopt rond en volgens de aanwijzingen op de kaart ga je op jacht. Eenmaal een monster gevangen, train je hem en laat je hem vechten tegen andere Pokémon. Er zijn 151 Pokémon te vinden en zoals het motto zegt: "Gotta catch 'em all!".

Aangezien dat Pokémon Go nog niet lang verkrijgbaar is, wordt de app nog met heel wat bugs af te rekenen. Als je wilt weten of de servers down zijn of een oplossing voor een ander probleem zoekt, check dan onderstaande gidsen.

Pokémon GO - Server Status: is de game down?

Pokémon GO - Errors, crashes en oplossingen

Pokémon GO Plus

10 cultgames die niemand kocht Parels voor de zwijnen. 10 cultgames die niemand kocht
7

Met een Selfie Stick kun je je mobiele telefoon dichterbij een Pokémon krijgen die net buiten je bereik ligt. Een Powerbank is essentiëel als je voor een langere tijd de deur uit gaat. Maar de Pokémon GO Plus is echt handig. Hiermee kun je zonder je mobiel te pakken items uit Pokéstops halen.

Pokémon GO Plus - Release, prijs en details

Zijn er Pokémon GO cheats?

Pokémon GO is Free to Play game, wat betekent dat je de game gratis kunt downloaden maar dat er voorwerpen te koop zijn die het spel makkelijker maken. Op de volgende pagina's vind je informatie over cheats, GPS locatie hacking en bots en vooral: waarom het waarschijnlijk niet zo'n goed idee is om ze te gebruiken.

Pokémon GO hack - GPS spoof en bots voor Android en iOS

Pokémon GO cheats: wat je moet weten

Hoe werkt de Battery Save Mode?

Zet daarom de Battery Saver-optie in de game aan zodat de batterij van je smartphone het langer uithoudt. Om de optie te vinden druk je eerst op de Pokéball onderaan het scherm, en daarna op het tandwiel-icoon Settings linksboven. Met Battery Saver aan gaat het scherm uit wanneer je je mobieltje op z'n kop houdt. De game blijft verder wel actief, en speelt dus nog steeds geluiden af wanneer je in de buurt van Pokémon, Gyms en Pokéstops komt. Meer info:

Pokémon GO - Battery Saver: verbruik en data besparen

Nog vragen?

Pokémon Go is een game die de komende tijd alleen maar groter en uitgebreider wordt. Zo heeft ontwikkelaar Niantic al bevestigd dat de volgende generaties Pokémon ook naar de app komen. Daarnaast komen er in de toekomst Pokémon Centers en de mogelijkheid om je Pokémon te ruilen. Keer dus geregeld naar deze pagina terug om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, features en tips voor Pokémon Go.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.