Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Sleep exploit maakt het mogelijk om sneller beloningen in Pokémon Go vrij te spelen

Nintendo doet hier ongetwijfeld geen oog van dicht.

Nightcap Snorlax, found in Pokémon Go if you link a Go Plus+ device.
Image credit: Niantic / The Pokémon Company

Pokémon Sleep is nog maar pas beschikbaar, maar spelers hebben al een belangrijke exploit ontdekt. Daardoor laat je je smarphone denken dat je veel meer slaapt dan in realiteit het geval is. Dat heeft dan weer belangrijke gevolgen voor het vrijspelen van beloningen in Pokémon Go.

Voor de exploit heb je wel het nieuwe Pokémon Go Plus+ accessoire van 60 euro nodig. Via dat accessoire kun je data uitwisselen tussen Pokémon Sleep en Pokémon Go.

De exploit gebeurt als volgt: in de app kun je dutjes van minstens 90 minuten registreren. Vervolgens kun je echter de datum op die smarphone continu opnieuw aanpassen om nieuwe dutjes op te laden.

Spelers zijn er op die manier al in geslaagd om de hoeveelheid slaap die je normaalgezien op een week verzamelt, op enkele uren tijd te registeren in de app en vervolgens door te sturen naar Pokémon Go om een speciale Snorlax-outfit vrij te spelen.

Afgezien van die outfit lijkt de impact van de exploit beperkt. Sowieso kun je ook zonder dit trucje de outfit krijgen door zeven dagen je slaapdata te registeren. Je hebt daarvoor wel nog steeds de Pokémon Go Plus+ nodig.

Pokémon Sleep is sinds gisteren beschikbaar. De app helpt gebruikers spelenderwijs om hun slaappatroon te verbeteren. Of om elke mogelijke exploit te misbruiken, natuurlijk.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties