Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go tips en tricks - de grote gids

Alles wat je over Pokémon Go weten moet

Pokémon Go heeft zich aan een razendsnel tempo ontwikkeld van een insider tip naar één van de grootste fenomenen die we in de voorbije jaren gezien hebben. De franchise heeft altijd zijn vele loyale fans gehad, maar sinds de sprong naar augmented reality is dit alles naar een geheel nieuw niveau getild. Plots zit je niet meer in je eentje thuis voor het scherm, maar moet je naar buiten gaan en de monstertjes vangen op straat, in het park, in de weide, in bossen en op nog veel meer plekken waar ze verborgen zitten.

Iedereen die start met Pokémon Go zal zich verbazen hoe complex en uitgebreid dit eenvoudig-uitziend spelletje kan zijn. Of het nu gaat om Pokémon vangen, trainen, vechten, de items, raids, gyms of een ander onderdeel van de game, er zijn talloze ingewikkelde mechanics die je onder de knie moet krijgen. Daar komt ook nog eens bij dat de game steeds maar uitbreidt en oude onderdelen heropgebouwd worden. De game is dus ontzettend groot. Aan de ene kant is het natuurlijk fantastisch dat de spelers zoveel te doen hebben, maar tegelijkertijd is het hierdoor ook moeilijker om de game te doorgronden.

Vooral nieuwkomers, laatkomers en mensen die na lange tijd naar Pokémon Go terugkeren zijn bang dat ze door het bos de bomen niet meer zullen zien. Maar het is gelukkig zo erg nog niet. Ja, er zijn een aantal eigenaardigheden en wat verborgen geheimen die zelfs de pro's doen nadenken, maar de meeste zaken komen natuurlijk tijdens het spelen. En voor de echt moeilijke gevallen heb je gelukkig nog hulp van de community. En dat is exact waar wij voor zijn. We willen met deze Pokémon Go gids vol tips de meest uitgebreide bron maken waar je altijd in zal kunnen vinden wat je nodig hebt. We hebben deze gids verdeeld in verschillende onderwerpen, hieronder kan je alles vinden:


Meer weten over Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee? Check dan zeker onze Pokémon Let's Go gids met tips en tricks om de ultieme Pokémon-meester te worden. We vertellen hoe je het originele starters trio Charmander, Squirtle en Bulbasaur vangt in Let's Go en zelfs hoe je met de Mystery Box Meltan en Melmetal in Pokémon Let's Go vangt. Algemenere info over Pokémon vangen en catch combos in Let's Go hebben we uiteraard ook.

Oh, en wist je trouwens dat ook Mew in Pokémon Let's Go zit?


Alles over Research Quests

Pokémon Go krijgt vanaf april 2018 een geheel nieuwe modus. Na de toevoeging van de raids en het herwerken van de gyms worden er nu quests toegevoegd aan de mobiele game.

Er zijn twee soorten quests: Field Research quests en Special Research quests. Met de eerste voer je dagelijks opdrachten uit en spaar je stempels. Verzamel zeven stempels en je maakt kans om enkele Legendary Pokémon te vangen die eerder enkel in raids voorkwamen!

Maar het beste moet nog komen. Met de Special Research volg je een verhaallijn die eindigt in het vangen van de mythische Pokémon Mew!

Alle informatie vindt je op de volgende twee pagina's:

Pokémon Go Research Quests - Hoe werken Field Research, Special Research quests en Research Breakthroughs

Pokémon Go Mew Event - Hoe de Mythical Pokémon Mew krijgen als deel van 'A Mythical Discovery'


Alles over Raids

Raids zijn een relatief recente toevoeging aan Pokémon Go. Tijdens raids werk je samen met andere spelers in een enorm gevecht tegen erg krachtige baas Pokémon, die op specifieke plekken en tijdstippen verschijnen. Als je de raid succesvol beëindigd, krijg je speciale items en heb je een kans om de verslagen Pokémon te vangen en toe te voegen aan je eigen collectie. Op deze manier kan je dus aan de meest zeldzame en zelfs legendary Pokémon geraken.

Raids zijn echter vrij complex en veel Pokémon trainers hebben er vragen over. Onder welke omstandigheden start een raid? Hoe vind ik een raid? Hoe werk ik samen met mijn vrienden? Zodat je snel antwoorden op deze en andere vragen kunt vinden, hebben we een grote Raid-gids voor je gemaakt. Daarin zal je leren hoe je aan raids kan meedoen en op welke manier, wat de regels zijn en hoe je het beste vecht. Ook vertellen we je welke Pokémon het meest effectief zijn tegen de verschillende baas-Pokémon, welke Pokémon komen uit de verschillende Raid-eieren, welke beloning je mag verwachten, hoe je de legendary Pokémon vangt en veel meer.

Pokémon Go: Raid gids - tips en tricks voor raids


Alles over de nieuwe Gyms

Pokémon Gyms maken al deel uit van de game sinds Pokémon Go oorspronkelijk werd uitgebracht. Met patch 0.67.1 voor Android en 1.37.1 voor iOS, is het hele Gym-systeem echter volledig van nul heropgebouwd. Alles is nu een stuk duidelijker en het vervelende Prestige is nu vervangen door het meer gebruiksvriendelijke Motivation systeem. Trainers moeten nu ook niet meer enkel vechten om de gym te domineren, maar kunnen er nu ook meedoen aan raids. Kort gezegd, gyms in Pokémon Go zijn nu uitgebreider en nuttiger dan vroeger.

Aan de andere kant betekent dit ook dat je moet wennen aan veel nieuwe zaken. Daarom hebben we een geheel nieuwe Gym gids geschreven waarin je alles kan leren over deze veranderingen en hoe ze de Pokémon Go ervaring veranderen. We vertellen je hoe je moet vechten in gyms, wat het nieuwe motivation systeem precies doet en hoe je een gym kan domineren. Daarnaast vertellen we je ook welke Pokémon je het best inzet om de gym te verdedigen en hoe je hun motivation hoog kunt houden zodat je de gym zo lang mogelijk in handen kunt houden. Ook lees je er meer over het verdienen van coins in gyms, de nieuwe gym badges en hoe je items kan krijgen in de gyms.

Pokémon Go: Gym gids - Tips en tricks voor deze spelmodus


Alles over gevechten

Of je nu Pokémon in het wild vangt, een gym verovert of een raid baas moet verslaan, alles draait om vechten in Pokémon Go. Dat is alleen maar vanzelfsprekend, want vechten heeft altijd centraal gestaan in het Pokémon universum. Niet verwonderlijk dus dat het gevechtsysteem één van de meest complexe onderdelen is in de Pokémon-games. In Pokémon Go heb je veel verschillende systemen die op elkaar inwerken, samen met 200 Pokémon, meer dan 170 aanvallen en 18 types, waardoor je haast oneindig veel combinaties hebt.

Het nadeel hiervan is dat het moeilijk is om het gevechtssysteem volledig onder de knie te krijgen met al z'n details en finesses. Ook hanteren de meeste spelers ook nog eens jargon, wat alles nog eens extra verwarrend maakt. Maar geen paniek! Met onze gids verlies je je weg niet in de gevechten van Pokémon Go. We vertellen je wat het belangrijkste is tijdens gevechten, wat de sterkste en beste Pokémon zijn, welke aanvallen het meeste damage doen en welke het meest efficiënt zijn tegen welke Pokémon. Ook leggen we alle technische termen uit zoals IV, CP, types, enzovoort.

Pokémon GO moves - beste movesets en sterkste aanvallen

Pokémon Go beste Pokémon - Sterkste aanvallers, beste verdedigers, hoogste HP, Stamina and stats gerangschikt


Alles over Pokémon vinden, vangen en breeden

De tweede hoeksteen van Pokémon is natuurlijk het verzamelen van de monsters. In Pokémon Go is dit een extra leuke en interessante ervaring dankzij augmented reality. Tot nu toe zijn enkel nog maar Pokémon tot en met de derde generatie in de game te vinden, maar dat betekent nog steeds dat er ongeveer 350 monsters te vangen zijn. Omdat je ze nu niet kunt vangen vanuit het gemak van je sofa zijn er een hoop nieuwe vragen die naar boven komen. Niet dat je nooit eerder de vraag moest stellen waar je een bepaalde Pokémon kunt vangen, maar het is wel voor het eerst dat je er ook werkelijk met je fiets naartoe moet gaan.

Het is in Pokémon Go ook belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over een Pokémon als je deze aan je collectie wil toevoegen. In deze gids is het ons doel om je zo goed mogelijk te helpen om de goede Pokémon te vangen of te breeden. We vertellen je waar je welke Pokémon kunt vinden, welke Pokémon enkel in bepaalde regio's te vinden zijn, en hoe je zeldzame en legendary Pokémon in je handen kunt krijgen. We geven je ook tips over hoe je je vang-techniek kunt verbeteren zodat je geen Pokéballs verspilt. Ook geven we je meer info over het uitbroeden van Pokémon egg. We vertellen je welke Pokémon je kan verkrijgen door eggs en hoeveel kilometer je ervoor moet stappen.

Pokémon Go: Pokémon vinden, vangen, en uitbroeden - Zo maak je je Pokédex compleet


Alles over Pokémon evolueren

Het is niet omdat je een Pokémon vangt dat de Pokémon ook automatisch zijn maximale potentieel bereikt. Net zoals jij als trainer, kan elke Pokémon experience vergaren en in level groeien om sterker te worden. Pokémon evolueren ook naar nieuwe Pokémon als ze sterk genoeg zijn, waarna ze weer sterkere aanvallen leren. Geen enkele Pokémon is echter dezelfde en soms is veel tijd investeren in een net gevange Pokémon niet de moeite.

We hebben daarom een gids geschreven die je alles uitlegt over hoe je een Pokémon traint en sterker maakt, wat je ervoor nodig hebt en waar je de nodige stardust en candy kunt vinden. We vertellen je ook hoe je de Pokémon kunt evolueren en alles over de speciale gevallen zoals Eevee die evolueren door speciale acties te ondernemen. Ook vergeten we evolutionary stones niet en de speciale items die je aan Pokémon kunt geven om ze te helpen. Je leert ook meer over het buddy systeem in Pokémon Go en hoe je het kunt gebruiken in het trainen van je Pokémon.

Pokémon Go - Special Items en (Gen 2) Pokémon evoluties

Pokémon Go - Buddy lijst, Buddy wisselen (1km, 3km, 5km)


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Alles over items, trainer levelen en badges

Als Pokémon trainer draait het natuurlijk om de Pokémon, hoe je ze kan vinden, ze vangen en ze sterker maken. Er zijn veel behulpzame items in de game die jou hierin helpen en de Pokémon sneller experience laten verdienen, ze gemakkelijker maakt om te vangen, hun nieuwe eigenschappen geeft en veel meer. De lijst van opties is lang, maar dat betekent niet perse dat het altijd het beste is om items te gebruiken.

Daarom hebben we rond dit onderwerp ook een gids geschreven, samen met meer informatie over het levelen van je trainer en badges. We zullen je alle belangrijke dingen vertellen over items, waar je ze kan vinden, wat ze doen, wanneer je ze best gebruikt en zo verder. We geven ook meer tips over hoe je je trainer level kunt verhogen en welke invloed dat heeft op je Pokémon. Als laatste vertellen we je ook alles over de badges die je kunt verdienen.

Pokémon GO - Items en Pokéstops farmen: Incense, Master Ball, Hyper Potion

Pokémon Go Berries - Nanab Berry, Pinap Berry, Razz Berry en Golden Razz Berry gebruiken

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties