Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Let's Go - Bulbasaur, Charmander en Squirtle vangen, dit zijn de locaties van het originele starter trio

En dat zonder ruilen!

Charmander, Squirtle en Bulbasaur in Pokémon Let's Go vangen - het kan! Deze Pokémon zijn te vinden in het wild, maar soms aparte omstandigheden.

Je krijgt ze ook van personages als je vordert in de game, en er is erg speciaals aan die specifieke Pokémon ook. Met dat in het achterhoofd geeft deze pagina alle Charmander, Bulbasaur, Squirtle locaties in Pokémon Let's Go en hoe je al deze starter Pokémon kan krijgen. Ook vertellen we hoe je de sterkste versies van hen krijgt.

Op deze pagina:

Pokémon Let's Go starter locaties uitgelegd

Geloof het of niet, alle drie de originele 'starter' Pokémon, Bulbasaur, Charmander en Squirtle, zijn te vinden als wilde Pokémon in Pokémon Let's Go, al moet je er wel wat voor doen.

Alle drie zijn het namelijk Catch Combo Pokémon - erg zeldzame Pokémon die heel af en toe voorkomen in bepaalde gebieden, en om ze te vangen moet je een Catch Combo volhouden.

We leggen Catch Combo en Pokémon vangen in Pokémon Let's Go al uitgebreid uit in onze speciale gids, maar in het kort is een Ctch Combo een keten van het vangen van dezelfde Pokémon. Hoe meer Pokémon van dezelfde soort je vangt in één locatie, hoe groter de kans is dat er een heel zeldzame Catch Combo Pokémon verschijnt. Bulbasaur, Charmander en Squirtle zijn dus dergelijke Pokémon.

Pokémon Let's Go Bulbasaur vangen - dit is zijn locatie

Bulbasaur kan enkel in het wild gevangen worden in Viridian Forest, het bos dat je vindt in het begin van de game op Route 2.

Deze kan altijd verschijnen, maar de kans kan je sterk verhogen op twee manieren: door een Catch Combo uit te voeren, of door een Lure, Super Lure of Max Lure uit te voeren. Een Lure kun je vinden in Viridian Forest. We raden aan deze te gebruiken zodat je een stevige Catch Combo opgebouwd hebt. Bij ons verscheen de Bulbasaur na een Catch Combo van ongeveer twaalf.


Meer weten over Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee? Check dan zeker onze Pokémon Let's Go gids met tips en tricks om de ultieme Pokémon-meester te worden. We vertellen hoe je het originele starters trio Charmander, Squirtle en Bulbasaur vangt in Let's Go en zelfs hoe je met de Mystery Box Meltan en Melmetal in Pokémon Let's Go vangt. Algemenere info over Pokémon vangen en catch combos in Let's Go hebben we uiteraard ook.

Oh, en wist je trouwens dat ook Mew in Pokémon Let's Go zit?


Pokémon Let's Go Charmander vangen - dit is zijn locatie

Charmander kan in het wild gevangen worden op drie locaties: Route 3, Route 4 en Rock Tunnel.

Route 3 en 4 bereik je al vrij vroeg in de game. Ze komen vlak na het verslaan van Brock's Gym in Pewter City. Dat zijn dus al twee originele starter Pokémon waarmee je vroeg je avontuur kan beginnen.

Net zoals met Bulbasaur is Charmander een zeldzame Pokémon met kansen die verhogen als je een Catch Combo opbouwt. Bouw een Catch Combo van ongeveer 12 Pokémon en gebruik vervolgens een Lure. Nu zal je een vrij goede kans hebben dat er een Charmander verschijnt in het lange gras. Als Charmander niet verschijnt, verleng je gewoon je Catch Combo. Vroeg of laat verschijnt ie wel!

Pokémon Let's Go Squirtle vangen - dit is zijn locatie

Squirtle is de laatste van de drie starter Pokémon die je zal vinden. Je kan Squirtle voor het eerst tegenkomen op Route 24 en Route 25, net ten noorden van Cerulean City waar je Misty's Gym vindt. Later kom je ook nog Squirtle tegen op de Seafom Islands

Opnieuw gelden er hier dezelfde regels. Squirtle springt zelden zomaar tevoorschijn in het wild, dus moet je eerst een stevige Catch Combo opbouwen van ongeveer twaalf, en vervolgens een Lure gebruiken om Squirtle te lokken.

Hoe de beste versies van Bulbasaur, Charmander en Squirtle in Let's Go vangen

De originele starter Pokémon vangen in het wild is niet de enige manier om aan deze Pokémon te geraken in Pokémon Let's Go. Het is zelfs niet eens de beste manier om ze te te krijgen, behalve als je ze vangt met het oog op competitieve Pokémon battles op het hoogste niveau.

Bulbasaur, Charmander en Squirtle krijg je kado als je met de juiste mensen praat in het Kanto van Pokémon Let's Go. Deze gekregen Pokémon hebben ook heel goede stats. Je hebt de garantie dat één stat geranked zal zijn als 'best', en twee andere als 'fantastic'.

Nog beter is dat deze stats gelinkt zijn aan de basis stats van de Pokémon. Je Squirtle zal dus 'Best' of 'Fantastic zijn in Special Attack en Defense bijvoorbeeld, waardoor zijn beste stats aansluiten op hoe je de Pokémon in gevechten zal gebruiken. Dit is waar je de mensen kan vinden die je deze Pokémon geven:

Waar een Bulbasaur met hoge stats krijgen

In Cerulean City, in het eerste huis aan de westelijke zijde van de stad (waar je Route 4 verlaat) vind je een dame.

Als je genoeg Pokémon gevangen hebt, zal ze je een Bulbasaur geven. In het totaal moet je al dertig Pokémon gevangen hebben. Die Pokémon mogen zelfs van dezelfde soort zijn, dus dit is erg gemakkelijk te doen!

Waar een Charmander met hoge stats krijgen

Op Route 24, in de linkerbovenhoek, is een man die je zijn Charmander zal geven als je voldoende Pokémon gevangen hebt.

Deze keer moet je een totaal van 50 Pokémon gevangen hebben, en opnieuw mogen dit ook allemaal dezelfde Pokémon zijn als het moet. Het maakt niet uit, dus ook dit zal geen probleem zijn op dit moment in de game.


Meer weten over Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee? Check dan zeker onze Pokémon Let's Go gids met tips en tricks om de ultieme Pokémon-meester te worden. We vertellen hoe je het originele starters trio Charmander, Squirtle en Bulbasaur vangt in Let's Go en zelfs hoe je met de Mystery Box Meltan en Melmetal in Pokémon Let's Go vangt. Algemenere info over Pokémon vangen en catch combos in Let's Go hebben we uiteraard ook.

Oh, en wist je trouwens dat ook Mew in Pokémon Let's Go zit?


Waar een Squirtle met hoge stats krijgen

Ten laatste kan je in Vermillion City een Squirtle krijgen van de politieagent daar. Je herkent haar misschien nog van haar problemen met haar Squirtle in Cerulean City!

Als je 60 Pokémon hebt gevangen, dan geeft ze je haar Squirtle. En net zoals bij Bulbasaur en Charmander, hoeven dat niet perse 60 Pokémon van verschillende soorten te zijn. Je hebt hoogstwaarschijnlijk allang zoveel Pokémon gevangen in de game, maar moest dat niet het geval zijn, kan je gewoon meer Pokémon gaan vangen en terugkeren naar haar natuurlijk.

Aangezien deze drie Pokémon al vrij vroeg te krijgen zijn in de game, raden we aan om deze Pokémon te gebruiken als je main Pokémon van deze soort. De kans dat je een even goede Charmander, Squirtle of Bulbasaur in het wild vangt is vrij klein, dus gewoon de gekregen Pokémon gebruiken gaat een stuk sneller!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.
Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties