Skip to main content

Pokémon Go Let's Go Meltan: zo vang je Meltan en Melmetal in Pokémon Go en Let's Go

Meltan vangen doe je zo!

Pokémon Go's Meltan, en zijn evolutie Melmetal zijn de nieuwe Pokémon die naar zowel Pokémon Go als Pokémon Let's Go komen via de nieuwe Mystery Box. Het is voor het eerst in de serie dat we dit meemaken: het debuut van een nieuw, nooit eerder geziene Pokémon buiten de main games of anime.

Er zijn twee manieren om Meltan te krijgen. Je kan eentje krijgen via de Let's Go Meltan quest in Pokémon Go of via Pokémon Let's Go op de Nintendo Switch. Die tweede manier is ook de beste manier om Meltan's evolutie, Melmetal, te krijgen, want je zal heel veel Candy moeten verzamelen.

Op deze pagina geven we een gedetailleerde uitleg over hoe je Meltan vangt in Pokémon Go en Pokémon Let's Go, alsook zijn evolutie Melmetal.

Op deze pagina:

Hoe Meltan vangen in de Let's Go, Meltan quest van Pokémon Go

Sinds de release van Pokémon Let's Go op 16 november is er een nieuwe Research quest beschikbaar op Pokémon Go voor Meltan.

Vergelijkbaar met A Mythical Discovery eerder dit jaar, vraagt Professor Willow je om research te doen voor hem. Dit houdt in dat je specifieke Pokémon moet vangen in negen verschillende fases om Meltan te kunnen vangen.

Dit is hoe Let's Go, Meltan in elkaar zit:

'Lets Go, Meltan' stap 1 van de 9

 • Draai 5 PokéStops of Gyms (500 XP beloning)
 • Vang 10 Pokémon (500 XP beloning)
 • Transfer 5 Pokémon (500 XP beloning)

Belonings voor voltooien stap 1: x1000 Stardust, x10 Poké Balls, 1 Incubator

'Lets Go, Meltan' stap 2 van de 9

 • Verdien 2 Candies door met je Buddy te wandelen (1000 XP beloning)
 • Doe 10 Great Throws (1000 XP beloning)
 • Broed 3 Eggs (1000 XP beloning)

Beloning voor voltooien stap 2: x2000 Stardust, x2 Lucky Eggs, x1 Fast TM

'Lets Go, Meltan' stap 3 van de 9

 • Vang een Ditto (1500 XP beloning)
 • Win 2 Gym Battles (1500 XP beloning)
 • Battle in twee Raids (1500 XP beloning)

Beloning voor voltooien stap 3 van de 9: x10 Great Balls, x3 Incense, x3 Max Revive

'Lets Go, Meltan' stap 4 van de 9

 • Vang 5 Steel Pokémon (2000 XP beloning)
 • Vang 5 Electric Pokémon (2000 XP beloning)
 • Verdien 5 Candies door met je Buddy te wandelen (2000 XP beloning)

Beloning voor voltooien stap 4: x4000 Stardust, x5 Pinap Berry, x5 Rare Candy

'Lets Go, Meltan' Stap 5 van de 9

 • Evolueer een Grimer (2500 XP beloning)
 • Vang 5 Slugma of Gulpin (2500 XP beloning)
 • Doe 20 Great Throws (2500 XP beloning)

Beloning voor voltooien stap 5: x5000 Stardust, x20 Great Balls, x5 Lure Module

'Lets Go, Meltan' stap 6 van de 9

 • Evolueer een Magnemite (3000 XP beloning)
 • vang 5 Exeggcute (3000 XP beloning)
 • Battle in 10 raids (3000 XP beloning)

Beloning voor voltooien stap 6: x1 Silver Pinap Berry, x1 Metal Coat, x10 Ultra Ball

'Lets Go, Meltan' stap 7 van de 9

 • Evolueer 1 Drowzee (3500 XP beloning)
 • Vang 1 Cubone (3500 XP beloning)
 • Evolueer 1 Scyther (3500 XP beloning)

Beloning voor voltooien stap 7: x10 Ultra Balls, x1 Charged TM, x3 Premium Raid Passes

'Lets Go, Meltan' stap 8 van de 9

 • Vang 2 Omanyte of Kabuto (4000 XP beloning)
 • Vang 2 Lileep or Anorith (4000 XP beloning)
 • Vang een Aerodactyl (4000 XP beloning)

Beloning voor voltooien stap 8: x8000 Stardust, kans om Meltan te vangen, x1 Star Piece

'Lets Go, Meltan' stap 9 van de 9

 • 4500 XP beloning
 • 4500 XP beloning
 • 4500 XP beloning

Beloning voor voltooien stap 9: x9000 Stardust, x1 Super Incubator, x5 Meltan Candy

Hoe Meltan krijgen in Pokémon Go met de Mystery Box

Wil je een Meltan vangen voordat de 'Let's Go, Meltan' quest gedaan is, of er gewoonweg meer hebben om je te helpen met de evolutie naar Melmetal? Dan heb je Pokémon Let's Go op de Nintendo Switch nodig.

Bekijk op YouTube

Er zijn verschillende stappen in het proces dus hier is een volledige uitleg.

Hoe Meltan vangen in Pokémon Go met Pokémon Let's Go

 1. Verbind je Pokémon Go account met Pokémon Let's Go Pikachu of Let's Go Eevee op de Nintendo Switch.
 2. Transfer een Pokémon van je Pokémon Go account naar Pokémon Let's Go Pikachu of Eevee. Daarvoor moet je het Go Park bereikt hebben in Fuchsia City, op ongeveer drie kwart van het verhaal van Pokémon Let's Go.
 3. Zodra je dat doet krijg je in Pokémon Go een item genaamd 'Mystery Box'
 4. Kies de Mystery Box in je items menu en open deze. Dit zal ervoor zorgen dat er dertig minuten lang Meltan rondom je verschijnen.
 5. Vang zoveel mogelijk Meltan als je kan en vergeet niet om Pinap Berries op elke Meltan te gebruiken. Je gaat al die Candy nodig hebben!
 6. Je kan dit maar maximum één keer per week doen, meer info daarover verder hieronder!

Hoe Melmetal vangen in Pokémon Go

Melmetal vangen is heel simpel: het kan niet. De enige manier om hem te krijgen is door een Meltan te evolueren naar Melmetal. Dit kost maar liefst 400 Candy, dus daarom dat je bovenstaand proces verschillende keren zal moeten herhalen!

Zodra je genoeg Meltan Candy hebt, werkt het net zoals met elke andere pokémon. Kies 'Evolve' voor de Meltan die je wil evolueren, en Melmetal is van jou!

Hoe Meltan vinden in Pokémon Let's Go - en evolueren naar Melmetal

De wederzijdse relatie tussen Pokémon Let's Go op Switch en Pokémon Go gaat hier verder, want de enige manier om een Meltan in Let's Go te hebben is door ze te transferen uit Pokémon Go.

Er is geen manier om een Meltan te vangen of krijgen in Pokémon Let's Go, en dus ook geen Melmetal. Je moet de Pokémon dus eerst krijgen in Pokémon Go en dan transferen.

Ook heel belangrijk om te weten is dat er, voor zover we weten, ook geen manier is om Meltan te evolueren naar Melmetal in Let's Go.

Transferen is éénrichtingsverkeer dus je kan geen Pokémon van Pokémon Let's Go naar Pokémon Go overzetten. Je kan enkel van Pokémon Go naar Pokémon Let's Go gaan. Je moet dus eerst een Meltan evolueren in Pokémon Go, en deze vervolgens overzetten naar Let's Go om ook daar Melmetal in je Pokédex te hebben.

Andere belangrijke weetjes over Pokémon Go Mystery Box, Meltan, en Melmetal

Er zijn een aantal specifieke dingen die je in je acterhoofd moet houden, door alle bijkomstige factoren die komen kijken bij het overzetten van Pokémon en de manier waarop de Mystery Box werkt. Hier is alles wat je moet weten.

Hoe de Mystery Box werkt in Pokémon Go

 • Je krijgt maar één Mystery Box - als je een keertje een Pokémon van Go naar Let's Go overzet, verschijnt de Mystery Box in je inventory en die blijft daar permanent.
 • De Mystery Box opent maar één keer per week - als je 'Open' selecteert, moet je terug zeven dagen wachten voor je hem weer kunt openen
 • Je moet een Pokémon van Pokémon Go naar Let's Go overzetten telkens je de Mystery Box wil openen - dus zodra die timer van zeven dagen afloopt, zet je een nieuwe Pokémon over. Het is nog niet duidelijk of je moet wachten tot de teller afloopt en dan pas een Pokémon moet overzetten, of dat de game rekening houdt met alle Pokémon die je tijdens die zeven dagen reeds overgezet hebt. We gaan er van uit dat je moet wachten!
 • De Mystery Box heeft enkel effect op jou in Pokémon Go - de Mystery Box functioneert dus eerder als een type van Incense, en niet zoals een Lure. Meltan verschijnt enkel voor jou, en niet voor mensen die toevallig in je buurt zijn op dat moment.
 • Je kan zoveel Pokémon Go accounts linken met één Pokémon Let's Go als je wil - één kopie van Let's Go kan dus een bron van Mystery Boxes zijn voor een oneindig aantal verschillende Pokémon Go accounts. Dit betekent ook dat je niet perse zelf een versie van Pokémon Let's Go in huis moet hebben. Je moet gewoon toestemming krijgen om te linken met die van iemand anders.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Hoe Meltan en Melmetal werken en wat je over hen moet weten

 • Meltan kan geruild worden - tussen Pokémon Go accounts wel. Dat is verrassend voor een Mythical Pokémon, maar we hebben het uitgetest en het kan.
 • Een vast aantal Meltan komt tevoorschijn als je een Mystery Box opent - We kunnen het nog niet helemaal bevestigen, maar bij ons kwam er altijd 10 Meltan tevoorschijn over een periode van 30 minuten, met ongeveer telkens drie minuten tussen elke Meltan.
 • Meltan is klein! - Oké, het klinkt misschien als een stomme tip, maar Meltan is echt heel klein en kan daardoor moeilijk te zien zijn in Pokémon Go. Zeker als ie heel dicht bij jou, een PokéStop of een andere Pokémon tevoorschijn komt. Kijk dus goed uit in die dertig minuten!
 • Je kan de spawn rate niet verhogen - Lures hebben geen effect en Incense kan je niet gebruiken, aangezien de Mystery Box zelf gezien wordt als een soort Incense.
 • Je kan natuurlijk meer dan één Meltan of Melmetal hebben - Het zal waarschijnlijk wel een hele tijd duren voordat dat lukt, maar niets houdt je tegen!
 • Je kan Meltan Candy krijgen door Meltan naar Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee over te zetten - Je krijgt evenveel Candy van het sturen van een Pokémon naar Let's Go als van diezelfde Pokémon naar de Professor te sturen, dus je geeft niets op als je het naar Let's Go stuurt.
 • Meltan kunnen in Gyms gezet worden of als Buddy gebruikt worden in Pokémon Go - het is wel 20 km voor een Candy, dus doe je beste wandelschoenen maar aan!

Wie is Meltan en hoe werd Meltan onthuld?

De mysterieuze Meltan verscheen voor het eerst in het wild in Pokémon Go op het einde van de September Community Day, waarbij de Pokémon massaal de map overnam.

Het zag eruit als een normale Pokémon, met eigen animaties en zelfs te zien op de Nearby radar, maar er waren een paar belangrijke verschillen:

 • Hij had geen naam of CP
 • Als je hem ving, transformeerde hij in een Ditto
 • Het resultaat was dat na het vangen van de Pokémon, er niets verscheen in de Pokédex of elders in de game.

Dertig minuten later daalde de spawn rate terug naar het normale niveau van Ditto, en vervolgens verdween de Pokémon volledig.

Het leek er eerst op alsof deze Meltan-Ditto terug in Meltan kon transformeren, maar later kwam er een officiële verklaring:

Wat later bracht de Pokémon Company nog wat meer trailers en videos uit die steeds meer lieten zien over deze oude mythical Pokémon van het Steel-type en hoe je deze kon vangen met de nieuwe Mystery Box.

Bekijk op YouTube

Nu weten we uiteraard exact wat we moeten weten dus het enige wat overblijft is de Pokémon vangen en overzetten!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next