Skip to main content

Pokémon Go - Mew vangen in 'A Mythical Discovery'

Hoe Mew in Pokémon Go Event A Mythical Discovery krijgen.

Mew vangen in Pokémon Go is totaal anders dan alle andere monsters tot nu toe.

De eerste mythische Pokémon is onderdeel van een special research quest genaamd A Mythical Discovery, waarin spelers een aantal opdrachten moeten voltooien als onderdeel van een quest met een verhaal.

Spelers die alle opdrachten uit A Mythical Discovery voltooien en dus succesvol deze verhaallijn afsluiten worden beloond met een Mew.

Op deze pagina:

Hoe Mew vangen met 'A Mythical Discovery' in Pokémon Go

Als onderdeel van de update van maart 2018, heeft Pokémon Go nu Research quests, waarin spelers taken voltooien om speciale beloningen te krijgen. De eerste in zijn soort is 'A Mythical Discovery'. Als je deze volledig uitvoert krijg je op het einde een Mew!

Er zijn twee soorten quests - Field Research en Special Research. We richten ons voornamelijk op de tweede, want hoewel de opdrachten van Field Research te allen tijde ingeleverd kunnen worden is Special Research een verhaalgedreven quest met specifieke stappen om te ondernemen.

De eerste Special Research quest heet 'A Mythical Discovery' waarin Professor Willow 'trainers verder in de wereld van Pokémon Go meeneent dan ooit tevoren!', aldus Niantic.

Aan het einde gekomen? Dan krijg je een Mew als beloning!

De quest is opgedeeld in acht stappen, met meerdere opdrachten om per deel te voltooien.

Hoewel deze opdrachten vergelijkbaar zijn met Field Research quests, zijn de specifieke stappen voor elke speler gelijk. Dus als je geen bezwaar hebt tegen spoilers, kun je je alvast voorbereiden en leren wat je allemaal moet doen om Mew te vangen. Erg nuttig, aangezien je ook Raid en Gym gevechten moet starten.

Er zijn geen limieten op hoe snel je 'A Mythical Discovery' moet voltooien, dus zodra je aan alle criteria voldoet heb je binnen een mum van tijd een Mew. Hoewel er overigens geen echt moeilijke opdrachten zijn, zul je met sommigen wel een tijdje zoet zijn!

Mew is de eerste Mythical Pokémon die in Pokémon Go beschikbaar werd.

'A Mythical Discovery' stap voor stap uitgelegd

Dit zijn alle acht stappen en de bijbehorende beloningen die je van 'A Mythical Discovery' krijgt. Pas op voor spoilers, want we leggen alles tot in de puntjes uit.

'A Mythical Discovery' Stap 1 van 8

 • Draai aan 5 PokéStops
 • Vang 10 Pokémon
 • Transfer 5 Pokémon

Beloningen: 500XP per stap; 10x Great Ball, 1x Incubator, Lure Module x3

'A Mythical Discovery' Stap 2 van 8

 • Verdien 2 candy van lopen met je Pokémon Go Buddy
 • Gooi 10 Great Throws
 • Broed 3 Eggs uit

Beloningen: 1000XP per stap; 2000 Stardust, Incense x3, Great Balls x20

'A Mythical Discovery' Stap 3 van 8

Beloningen: 1500XP per stap; 1x Fast TM, 1x Charge TM, 2x Star Pieces

'A Mythical Discovery' Stap 4 van 8

 • Verdien de zilveren Kanto medaille
 • Evolueer 20 Pokémon
 • Verdien 5 Candy van lopen met je Buddy

Beloningen: 2000XP per stap; 4000 Stardust, 3x Lure Modules, 20x Great Balls

'A Mythical Discovery' Stap 5 van 8

Beloningen: 2500XP per stap; 1x Premium Raid Pass, 1x Lucky Egg, 15x Revives

'A Mythical Discovery' Stap 6 van 8

 • Bereik Trainer Level 25
 • Evolueer een Magikarp
 • Doe mee aan 10 Raids

Beloningen: 3000XP per stap; 6000 Stardust, 5x Rare Candy, 3x Incense

'A Mythical Discovery' Stap 7 van 8

 • Vang 50 Pokémon met behulp van een Berry
 • Verdien een gouden Kanto medaille
 • Gooi een Excellent Curve Throw

Beloningen: 3500XP per stap; 8000 Stardust, 5x Great Ball, Mew

'A Mythical Discovery' Stap 8 van 8

 • Vang Mew (geen zorgen, je kunt niet falen dankzij de 100 procent capture rate!)

Beloningen: 4000XP, 10,000 Stardust, 1x Super Incubator, 20x Mew Candy

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Alles wat je nog meer moet weten over Mew in Pokémon Go

Mew was de eerste Mythische Pokémon en ook gelijk de eerste Mythische Pokémon in Pokémon Go. Dat zijn de allermoeilijkste Pokémon om te vinden.

Het bestaan van Mew was oorspronkelijk zelfs voor Nintendo een verrassing.

Wat Mew zo speciaal maakt (naast zijn zeldzaamheid dan), is de mogelijkheid om elke move in de game te leren. In Pokémon Go vertoont zijn moveset vergelijkbare trekjes.

Hij kan verschillende charged moves leren: Blizzard, Earthquake, Psychic, Focus Blast, Thunder, Fire Blast, Hyper Beam en Solar Beam. Zijn fast move blijft altijd Pound, waardoor zijn nut tijdens gevechten iets wordt gelimiteerd.

Hoewel hij een gevarieerd aantal moves kan leren staat zijn type vast. Als Psychic Pokémon is hij zwak tegen Bug, Dark en Ghost aanvallen. In tegenstelling tot Mewtwo zijn de statistieken van Mew maar gemiddeld.

Naast dat en het feit dat Dark Pokémon momenteel de meta domineren, is het aannemelijk dat Mew niet erg effectief is in een gevecht. Maar zijn zeldzaamheid maakt het al meer dan de moeite waard om de tijd en moeite in 'A Mythical Discovery' te steken.

Mew is overigens niet de enige Mythische Pokémon. Net als Legendarische Pokémon voegt elke generatie er één of twee toe, zoals Celebi uit Gen 2 en Jirachi en Deoxys uit Gen 3. Het is dan ook aannemelijk dat deze Pokémon op een bepaald moment aan de game worden toegevoegd en hun eigen Special Research quests krijgen.

Een leuk weetje: oorspronkelijk was het bestaan van Mew zelfs voor uitgever Nintendo een geheim. Programmeur Morimoto vertelt dat hij de 151e Pokémon slechts twee weken voor de releasedatum van Pokémon Red en Green in het spel stopte.

Mew lijkt overigens erg op de Pokémon Ditto. Het zijn ook de enige Pokémon die de aanval Transform kunnen leren, ze wegen exact even veel en gebruiken voor hun normale én shiny sprites hetzelfde kleurenpalet. Tenslotte duiken er Ditto op in Pokémon Mansion en Cerulean Cave. Door al deze aanwijzingen doet een theorie de ronde dat Ditto eigenlijk mislukte klonen van Mew zijn.

Mew lijkt op een embryo, maar kan ook zijn afgeleid van de Jerboa, een prehistorische muis. De Pokémon heeft ook enkele katachtige kenmerken. Zijn naam lijkt op het geluid dat een kitten (en ook hijzelf) maakt, maar is mogelijk ook afkomstig van 'mutant' of een samentrekking van 'mystery' en 'new'. Mew is de tweede Pokémon die je te zien krijgt in de anime. Hij vliegt net na Mewtwo het scherm op.

Read this next