Skip to main content

Pokémon Go Trade - trade evoluties lijst, overzicht van alle costs en special trade uitgelegd

Alles wat je over Trading in Pokémon Go moet weten.

Pokémon Go Trade is een van de meest gewilde features van de game, want wat is nu Pokémon zonder ruilen?

Trade werkt in Pokémon GO iets anders dan in de normale games. Er zijn namelijk wat beperkingen in hoe je Pokémon van de ene naar de andere account krijgt. Maar als je eindelijk die ene shiny of regionaal exclusieve Pokémon in handen wil, is dit de manier om het te doen.

Pokémon trading, of Pokémon ruilen, maakt handig gebruik van een aantal andere features, namelijk Friends, Gifts en Lucky Pokémon.

Pokémon Go trade evoluties lijst en hoe trade evoluties werken

Voordat we dieper in gaan op trades in Pokémon Go, moeten we starten bij de grote nieuwe feature van 2020: trade evoluties.

In de normale Pokémon games zijn er altijd Pokémon die enkel kunnen evolueren als je ze trade, of ruilt, met andere spelers. Toen Pokémon Go uitgebracht werd, bestond Pokémon trade nog niet in de game en gebeurde alle evoluties met candy.

Nu zijn trade evoluties eindelijk ingebouwd in Pokémon Go, en dit betekent dat je een aantal Pokémon nu kan evolueren door ze te traden. Dat zijn deze Pokémon:

 • Kadabra (evolueert in Alakazam)
 • Machoke (evolueert in Machamp)
 • Graveler (evolueert in Golem)
 • Haunter (evolueert in Gengar)
 • Boldore (evolueert in Gigalith)
 • Gurrdurr (evolueert in Conkeldurr)
 • Karrablast (evolueert in Escavalier)
 • Shelmet (evolueert in Accelgor)
Machoke, Haunter en Boldore kunnen allemaal hun candy cost gereduceerd krijgen naar nul na een trade met andere spelers

Na het traden van een van bovenstaande Pokémon, zal de candy cost om ze te evolueren naar hun derde en laatse evolutie op nul gezet worden. Dit laat je toe om deze Pokémon dus snel aan je Pokédex toe te voegen, en tegelijk ook een sterke nieuw lid aan je team toe te voegen.

Maar geen zorgen. Als je niet meteen andere trainers kent waarmee je kunt traden, dan kan je het ook nog steeds via candy doen.

Het kost 100 candy om Kadabra, Machoke, Graveler en Haunter uit Gen 1 te evolueren.

Het kost 200 candy om Boldore, Gurrdurr, Karrablast en Shelmet uit Gen 5 te evolueren.

Het is ook belangrijk om te weten dat Pokémon die evolueren met een combinatie van items en candy in Pokémon Go niet de trade evolutie korting krijgen. Ook al is een trade een vereiste om te evolueren in de normale games.

Hoe werkt Trade in Pokémon Go en wat moet je doen

Voordat je aan traden kunt beginnen, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Wees Pokémon Go Friends met de persoon waar je mee gaat traden
 • Je moet trainer level 10 of hoger hebben
 • Je moet in elkaars buurt zijn (ongeveer 100m max)

Als dat allemaal in orde is ga je naar je Friends en selecteer je de vriend met wie je de trade wil doen. De optie om te traden staat naast 'Send Gift', net onder de XP balk.

Indien je dicht genoeg bij elkaar staat, kan je nu een Pokémon kiezen om te traden, de Pokémon zien die je zelf zou ontvangen, en de Stardust cost van de transactie. Wanneer je bevestigt zal de trade starten. Dit proces duurt maar enkele seconden.

Bekijk op YouTube

Bij het traden moet je ook rekening houden met het volgende:

 • Na een trade krijgt elke speler extra Candy. Hoe groter de afstand tussen de plek waar de twee Pokémon die geruild werden gevangen werden, hoe meer Candy je krijgt. Onder de 30 km krijg je 1 Candy, tussen 30 en 100 km krijg je 2 Candy, en boven de 100 km krijg je 3 Candy.
 • De HP en CP van elke Pokémon kan veranderen na de trade. Deze kan hoger of lager liggen. Hoe beter het Friendship Level, hoe minder verandering er zal zijn. Je kan deze info zien voordat je de trade start, en er staan ook beperkingen op het sturen van heel sterke Pokémon naar spelers met een veel lager Trainer level.
 • Pokémon kunnen niet meer dan één keer getrade worden. Dit komt omdat HP en CP na elke trade veranderen. Niantic wil verhinderen dat spelers blijven traden tot ze de HP en CP krijgen die ze willen.
 • Na een trade verandert de HP en CP van de geruilde Pokémon. Alle andere aspecten, zoals de moves, veranderen niet.
 • Mythical Pokémon, zoals Mew, kan je niet traden.
 • Niet alle trades zijn gelijk. Sommige Pokémon zijn geklasseerd als 'Special Trades'. De details daarvan staan verder op deze pagina.
 • Het kan zijn dat beide spelers die traden een Lucky Pokémon ontvangen. Een Lucky Pokémon vraagt minder Stardust om sterker te worden en heeft ook gegarandeerde hoge stats.

Pokémon Go Special Trades uitgelegd

Niet alle Pokémon zijn gelijk bij de trade. Ze worden onderverdeeld in twee soorten:

Standard Pokémon Trades:

Special Trades:

Het moet opnieuw gezegd worden. Mythical Pokémon zoals Mew kan je in geen geval traden.

Wat is het verschil tussen Standard en Special Trade?

Er zijn twee grote verschillen tussen Standard Trade en Special Trade. Ten eerste kan je maar één Special Trade per dag doen. Je teller reset op hetzelfde moment dat PokéStops en Research quests doen, dus rond middernacht.

Het andere verschil is de Stardust cost. Dit is waar het wat ingewikkelder wordt. Als je Legendaries en Shinies trade die beide spelers al hebben, dan is de stardust cost gelijk aan een trade van een Standard Pokémon die je nog niet hebt, zoals een regionaal exclusieve Pokémon of een Unown form. Maar als jij of de andere speler de Legendary of Shiny nog niet hebt, dan gaat de stardust cost sterk omhoog.

Een Legendary of Shiny die je al hebt kost evenveel Stardust als een standaard Pokémon die je nog niet hebt in een trade.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Pokémon Go Trading costs lijst

De Stardust cost voor een trade gaat omlaag afhankelijk van je Friendship level met de speler met wie je ruilt:

PokémonGood Friend (1 dag)Great Friend (7 dagen)Ultra Friend (30 dagen)Best Friend (90 dagen)
Standaard Pokémon 1008084
Shiny of Legendary (die je al hebt)20.00016.0001.600800
Shiny of Legendary (die je nog niet hebt)1.000.000800.00080.00040.000

De grootste daling in Stardust cost komt dus als je van Great Friend naar Ultra Friend gaat. De stardust cost van een Legendary of Shiny Pokémon die je nog niet hebt gaat zo van 800.000 naar 80.000, een daling van maar liefst 90 percent. Als je Best Friend bent, dan halveert de stardust cost nog eens naar 40.000 maar 80.000 is best redelijk als je geen extra twee maanden wil wachten om Best Friend status te bereiken.

Het verschil in Stardust cost voor Good Friends en Best Friends voor Legendaries en Shinies die je nog niet hebt is enorm.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next