Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Berries - Nanab Berry, Pinap Berry, Razz Berry en Golden Razz Berry gebruiken

De juiste situatie voor elke Berry.

Pokémon Go Berries zijn een van de vele Pokémon Go items die je verzamelt tijdens het spelen van de game. Deze bessen gebruik je op wilde Pokémon om hun gedrag aan te passen en het vervolgens makkelijker te maken om ze te vangen.

De gekozen Berry is actief als deze naast de Pokémon verschijnt.

Je verzamelt deze bessen op dezelfde manier als alle andere items, namelijk door bij PokéStops te passeren. Met wat geluk levert een spin je een Berry op.

De Berries zijn redelijk zeldzaam, dus blijf bij PokéStops spinnen en na een tijdje vind je tussen de talloze Pokéballs en andere benodigdheden een gezonde voorraad Berries.

Om de Berries te gebruiken, druk je op het icoon links beneden. Vervolgens zie je een lijst van de beschikbare Berries. Selecteer het om de Berry in het speelveld te krijgen en druk er nogmaals op om het te gebruiken.

Denk eraan dat elke soort zijn eigen effect en voor- en nadelen heeft. Hieronder zetten we de verschillende soorten Berries op een rij.

Nanab Berries

De nieuwe Nanab Berries werden in de Pokémon Go Gen 2 update geïntroduceerd. Deze Berry vertraagt de bewegingssnelheid van een wilde Pokémon. Nieuwe Pokémon vertonen gedrag dat het vaak moeilijker maakt om ze met een Pokéball te vangen. Gebruik dus deze Berry om hun bewegingen en gedrag makkelijker te voorspellen en dus je kansen op een succesvolle vangst te vergroten.

We raden aan om deze Berries te gebruiken op momenten dat je zo weinig mogelijk Pokéballs wilt verspillen of wanneer je een Pokémon voor het eerst trotseert en je zijn gedrag goed wilt bestuderen

Daarnaast kun je Nanab Berries gebruiken om de Motivation van een Pokémon die een Gym verdedigt te verhogen. De Nanab Berry verhoogt Motivation even veel als de Pinap en standaard Razz Berries.

Pinap Berries

Je kunt alle Berries gebruiken om de Motivation van Pokémon in een Gym te verhogen.

De Pinap Berries werden eveneens in de Pokémon Go Gen 2 update geïntroduceerd. Deze verdubbelen de Candy die je bij een succesvolle vangst verdient.

Vooral dat laatste is erg belangrijk: om het dubbele effect te krijgen, moet je de Pokémon vangen met de Pokéball die meteen op de Berry volgt. Als je dus zeker wilt zijn van de bonus, kun je het best een Pinap Berry combineren met andere Berries of betere Pokéballs die je slaagkansen vergroten.

Als de vangst mislukt, kun je opnieuw een Pinap Berry gebruiken om het bonuseffect te heractiveren. Dit is zeker de moeite waard wanneer je een zeldzame of legendary Pokémon trotseert en elke Candy erg kostbaar is.

Daarnaast kun je Pinap Berries gebruiken om de Motivation van een Pokémon die een Gym verdedigt te verhogen. De Pinap Berry verhoogt Motivation even veel als de Nanab en standaard Razz Berries.


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Razz Berries en Golden Razz Berries

Als je Pokémon Go al vanaf de launch in de zomer van 2016 speelt, ben je waarschijnlijk al met de Razz Berry vertrouwd. Als je deze Berry aan een wilde Pokémon voert, is hij makkelijker te vangen.

Hoeveel procent de Razz Berry je kansen op een goede vangst verhoogd is niet duidelijk, maar effect is er zeker wel. Combineer deze Berry met Pokéballs van een hogere kwaliteit en je mag er bijna zeker van zijn dat die kostbare Pokémon niet kan ontsnappen.

Let wel op: het effect van Razz Berries telt niet op. Gebruik er dus maar een per gevecht.

Daarnaast kun je standaard Razz Berries gebruiken om de Motivation van een Pokémon die een Gym verdedigt te verhogen. De Razz Berry verhoogt Motivation even veel als de Pinap en Nanab Berries.

Met de komst van Pokémon Go Raids wordt de Golden Razz Berry geïntroduceerd. Met deze speciale Berry kun je de Motivation van een Pokémon in een keer helemaal hervullen. De Golden Razz Berry is de enige Berry die dit kan.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Over de auteur

Redactie avatar

Redactie

Redactielid

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties