Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Berries - Pinap Berry, Silver Razz Berry, Golden Razz Berry, Razz Berry en Nanab Berry gebruiken

Waar en wanneer je alle soorten Berries kunt gebruiken.

Pokémon Go Berries zijn een van de vele Pokémon Go items die je verzamelt tijdens het spelen van de game. Deze bessen gebruik je op wilde Pokémon om hun gedrag aan te passen en het vervolgens makkelijker te maken om ze te vangen.

Berries kunnen bijvoorbeeld de motivation van Pokémon die je in een Gym hebt geplaatst verhogen. Ook kun je er je Buddy Pokémon mee voeden.

Er zijn verschillende methodes om Berries te krijgen in Pokémon Go. Daardoor bespreken we ze allemaal in deze gids, leggen we je uit hoe je Berries gebruikt en wat alle soorten Berries doen.

Op deze pagina:

Zo krijg je Berries in Pokémon Go

Je verzamelt deze bessen op dezelfde manier als alle andere items, namelijk door bij PokéStops te passeren. Met wat geluk levert een bezoekje je een of twee Berries op. Omdat Berries niet zo vaak voorkomen als Poké Balls, is het een goed idee om PokéStops te blijven bezoeken en na een tijdje vind je tussen de talloze Pokéballs en andere benodigdheden een gezonde voorraad Berries.

Je krijgt Berries via bepaalde level up-beloningen en voor het voltooien van bepaalde Field en Special Research-opdrachten. Pinap Berries kun je ook krijgen als je Gifts opent.

Golden Razz Berries zijn enkel te krijgen na het winnen van een Raids, bij het voltooien van bepaalde Research-opdrachten, door het bezoeken van PokéStops of via Gyms die worden bezet door een Great Buddy

Silver Pinap Berries zijn het moeilijkst te vinden en kun je enkel ontvangen via bepaalde Research opdrachten en wekelijkse Adventure Sync-beloningen.

Zo gebruik je Berries in Pokémon Go

Je kunt alle Berries gebruiken om de Motivation van Pokémon in een Gym te verhogen.

Je kunt Berries op verschillende manieren gebruiken in Pokémon Go:

In Gyms

Berries kunnen je Pokémon niet genezen tijdens een gevecht tegen een Gym, maar ze verhogen wel de motivation van de Pokémon die hem aan het verdedigen is.

Pokemon die een Gym verdedigen verliezen heel de tijd motivation. Als die laag staat, dan wordt de Pokémon makkelijker verslagen door een trainer die tegen die Gym vecht. Omdat een Gym bezetten je dagelijks maximaal 50 PokéCoins of na een langere tijd zelfs een Gym Badge oplevert, is het interessant om ze er zo lang mogelijk in te laten blijven.

Alle soorten Berries verhogen de motivation van een Pokémon en je kunt Berries zelfs van op afstand gebruiken op een Pokémon in een Gym. Wie dat doet, zal merken dat zijn Berries dan niet zo krachtig zijn. Om de motivation van je Pokémon in een Gym te verhogen, ga je in het van menu van die Gym, tik je op je Pokémon en vervolbens op het Berry-symbool links onder in het scherm. Kies de Berry die je wilt geven en geef hem vervolgens aan je Pokémon. Je kunt er ook een geven aan de Pokémon die er door andere trainers in werden geplaatst.

Golden Razz Berries vullen de motivation van de verdedigende Pokémon altijd volledig aan, zelfs vanop afstand.

Bij je Buddy

Je kunt je Buddy Pokémon Berries of Poffins geven om hearts te verdienen en daarmee het friendship level met hen te verhogen.

Om een Berry of Poffin aan je Buddy te geven, tik je op zijn foto naast die van jou linksonder op het scherm en klik je vervolgens op 'Play' in het Buddy-menu. In dat menu kun je ze via 'Quick Treat' een Berry geven zonder dat je AR moet gebruiken. Tik op de Berry die je wilt geven aan je Buddy en gooi het vervolgens in hun richting.

Je Buddy eet alle Berry-soorten, maar zowel de Golden Razz Berries als de Silver Pinap Berries vullen de treat-meter van je Buddy volledig aan.

In Pokémon-gevechten

De gekozen Berry is actief als deze naast de Pokémon verschijnt en je kunt er pas een andere gebruiken als de vorige is uitgewerkt.

Om de Berries te gebruiken bij het vangen van een Pokémon, druk je op het icoon links beneden. Vervolgens zie je een lijst met alle beschikbare Berries. Selecteer het om de Berry in het speelveld te krijgen en druk er nogmaals op om het te gebruiken.

Als je er een hebt gebruikt, dan verschijnt er een Berry-icoontje boven de Pokémon en zie je welke er momenteel actief is. Als de volgende worp fout loopt, dan zullen de Berry en zijn effect verdwijnen. Je kunt meteen een andere Berry gooien, maar weet dat je er maar een per keer kunt gebruiken. Het is dus niet mogelijk om het effect te verdubbelen of een Razz Berry te combineren met een Nanab Berry.

Denk eraan dat elke soort zijn eigen effect en voor- en nadelen heeft tijdens gevechten. Hieronder zetten we de verschillende soorten Berries op een rij.

Nanab Berries in Pokémon Go

Deze Berries werden in de Pokémon Go Gen 2 update geïntroduceerd. Nanab Berries vertragen de bewegingssnelheid van een wilde Pokémon. Nieuwe Pokémon vertonen gedrag dat het vaak moeilijker maakt om ze met een Pokéball te vangen. Gebruik dus deze Berry om hun bewegingen en gedrag makkelijker te voorspellen en dus je kansen op een succesvolle vangst te vergroten.

We raden aan om deze Berries te gebruiken op momenten dat je zo weinig mogelijk Pokéballs wilt verspillen of wanneer je een Pokémon voor het eerst trotseert en je zijn gedrag goed wilt bestuderen

Daarnaast kun je Nanab Berries gebruiken om een Buddy te voeden en de Motivation van een Pokémon die een Gym verdedigt te verhogen. De Nanab Berry verhoogt de Motivation evenveel als de Pinap en standaard Razz Berries.

Pinap Berries en Silver Pinap Berries in Pokémon Go

Deze Berries werden eveneens in de Pokémon Go Gen 2 update geïntroduceerd. Pinap Berries verdubbelen de Candy die je bij een succesvolle vangst verdient.

Vooral dat laatste is erg belangrijk: om het dubbele effect te krijgen, moet je de Pokémon vangen met de Pokéball die meteen op de Berry volgt.

Je kunt je slaagkansen verhogen en verspilling voorkomen, door een Nice, Great of Excellent worp te doen.

De Silver Pinap Berry combineert het effect van een Razz Berry en dat van een Pinap Berry. Daarmee vang je een Pokémon makkelijker en verdubbel je de Candy die je bij een succesvolle vangst krijgt. Het is raadzaam om deze Berry enkel te gebruiken op een zeldzame Pokémon die je zo snel mogelijk wilt laten evolueren of wilt verbeteren via een power up.

Als de vangst mislukt, kun je opnieuw een Pinap Berry gebruiken om het bonuseffect te heractiveren. Dit is zeker de moeite waard wanneer je een zeldzame of legendary Pokémon trotseert en elke Candy erg kostbaar is.

Daarnaast kun je Pinap Berries gebruiken om een Buddy te voeden en de Motivation van een Pokémon die een Gym verdedigt te verhogen. De Pinap Berry verhoogt Motivation even veel als de Nanab en standaard Razz Berries.


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Razz Berries en Golden Razz Berries

Als je Pokémon Go al sinds de lancering in de zomer van 2016 speelt, ben je waarschijnlijk al met de Razz Berry vertrouwd. Als je deze Berry aan een wilde Pokémon voert, is hij makkelijker te vangen.

Hoeveel procent de Razz Berry je kansen op een goede vangst verhoogd is niet duidelijk, maar effect is er zeker wel. Combineer deze Berry met Pokéballs van een hogere kwaliteit en je mag er bijna zeker van zijn dat die kostbare Pokémon niet kan ontsnappen.

Let wel op: het effect van Razz Berries telt niet op en verdwijnt als je de Pokémon niet kunt vangen. Dus blijf ze bij elke worp gebruiken, zodat je vangkansen hoog blijven.

Daarnaast kun je standaard Razz Berries gebruiken om je Buddy te voeden en de Motivation van een Pokémon die een Gym verdedigt te verhogen. De Razz Berry verhoogt de Motivation evenveel als de Pinap en Nanab Berries.

De Golden Razz Berry werkt op dezelfde manier als een normale Razz Berry, maar is veel krachtiger. Als je er een gebruikt, dan gaan je vangkansen van een Pokémon serieus de hoogte in en daarom is het raadzaam om hem op te sparen voor een Pokémon die je graag aan je verzameling wilt toevoegen.

Met deze speciale Berry kun je de Motivation van een Pokémon die een Gym verdedigt in een keer helemaal aanvullen (zelfs vanop langere afstanden). De Golden Razz Berry is de enige Berry die dit in een keer kan doen.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties