Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Ditto: hoe Ditto vangen, shiny Ditto en welke Pokémon Ditto kunnen zijn uitgelegd

Zo vind je deze moeilijk te vinden Pokémon.

Ditto is één van de moeilijkste Pokémon in Pokémon Go om te vangen, omdat deze zich kan vermommen als andere Pokémon.

In de normale games kent deze paarse blob maar één move: Transform. Hiermee kan hij zichzelf veranderen in zijn tegenstander, met bijhorende aanvallen. Deze truuk kan hij ook toepassen in Pokémon Go.

Welke Pokémon Ditto kunnen zijn in Pokémon Go verandert ook steeds, dus het is goed om te weten in welke Pokémon Ditto zich momenteel kan vermommen als je er eentje wil vinden. Deze kennis komt nog eens extra van pas als je een shiny Ditto aan je collectie wil toevoegen.

Op deze pagina:

Hoe Ditto vangen in Pokémon Go?

In tegenstelling tot andere Pokémon die we in de game tegenkomen, verschijnt Ditto niet als zichzelf in Pokémon Go. Ditto zal het uiterlijk van andere Pokémon aannemen en zichzelf pas tonen wanneer hij gevangen is:

Cover image for YouTube videoCatching Ditto in Pokémon Go
Pokemon Go: Ditto vangen!

Dat betekent dat je nooit zeker bent of de Pokémon voor je 'echt' zijn of in feite een Ditto zijn. De kans dat dus zomaar een Ditto tegenkomt is heel klein, al zijn de exacte cijfers hierover nog niet bekend. Er zit dus niets anders op dan zoveel mogelijk Pokémon vangen tot je hem tegenkomt.

Wanneer je Ditto vangt, zal deze in je Pokémon collectie verschijnen zoals alle andere Pokémon en kan je Candy geven om hem sterker te maken. Natuurlijk kan Ditto ook mee vechten in Gyms.

Ditto kan je ook tegenkomen als je meedoet aan bepaalde activiteiten. In september 2021 bijvoorbeeld is er een Research Breakthrough waarin je Ditto kan krijgen.

Pokémon Ditto vermommingen 2022: Als welke Pokémon kan Ditto zich verschuilen?

Sinds het Let's Go event van maart 2023, verschuilt Ditto zich achter de volgende wezens:

Als wie doet Ditto zich voor?

 • Diglett (Gen 1)
 • Grimer (Gen 1)
 • Snubbull (Gen 2)
 • Corphish (Gen 3)
 • Starly (Gen 4)
 • Roggenrola (Gen 5)
 • Tympole (Gen 5)
 • Litleo (Gen 6)

Na de 1ste kan Ditto zich nog steeds voordoen als de bovenstaande Pokémon - de kans dat hij zijn originele vorm opnieuw aanneemt, is echter vrij laag..

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Hoe shiny Ditto vangen in Pokémon Go

Shiny Ditto zat oorspronkelijk in Pokémon Go als deel van het Tour: Kanto event en was een van de beloningen voor de Pokémon Go Tour: Kanto Special Research quest, voor alle spelers die er een ticket voor kochten. Uiteindelijk werd het beschikbaar gemaakt voor alle spelers - zowel in het wild als door specifieke activiteiten te voltooien zoals Research Breakthrough - aan het begin van Season of Mischief op woensdag 1 september 2021.

Shiny Ditto.

Er zijn twee regels om een shiny Ditto te vangen.

De eerste: als een van de Pokémon die kan veranderen in een Ditto in een shiny vorm verschijnt wanneer je het wil vangen, dan zal deze Pokémon niet in een Ditto transformeren.

Op deze manier kun je dus steeds een shiny versie vangen, wat belangrijk is voor je collectie.

De tweede: als je succesvol een Pokémon vindt die in een Ditto kan veranderen, dan is er een kans dat dit een shiny Ditto wordt.

Wil je een shiny Ditto, dan moet je dus de niet-shiny versies van de Pokémon hierboven vangen tot je geluk hebt.

Alles wat je nog meer moet weten over Ditto in Pokémon Go

Hieronder kan je nog wat nuttige informatie vinden over Ditto in Pokémon Go:

 • Een Ditto verschijnt in het wild voor iedereen - en het is niet een normale Pokémon die willekeurig transformeert. Als je er eentje vangt, dan kunnen andere spelers er ook een vangen. Het verschijnt ook na het gebruik van Lure of Incense.
 • Als je Ditto mee naar een Gym neemt, dan krijg je interessante resultaten. Hij verandert in een andere Pokémon en neemt die moves over, maar behoudt zijn eigen CP en statistieken. Je verliest een beetje tijd in het begin van een wedstrijdje, maar in theory kun je met een Ditto met hoge CP goed vechten.
 • De eerste Pokémon die Ditto ziet, is diegene wiens vorm het voor de rest van het Gym gevecht aanneemt. Gebruik dit zeker in je voordeel.
 • Als meerdere Ditto elkaar confronteren in een Gym, dan transformeren ze niet. De enige andere actie die het dan heeft is Struggle.
 • Ditto is een Normal Type Pokémon en heeft geen evoluties. Zoals de Pokédex uitlegt neemt zijn celstructuur een ander arrangement aan om in andere vormen te veranderen.
 • Hoewel het moeilijk is, kun je wel meerdere Dittos vangen - wat logisch is, gezien ze hun eigen Candy hebben waarmee je ze sterker maakt.
 • De wandelafstand als een Buddy Pokémon is 3km - dat is hetzelfde als voor de starters, de Abra evolutie keten, en meer.

Veel plezier met Ditto te vangen in Pokémon Go!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties