Skip to main content

Pokémon Go - Legendary Pokémon en EX raids: zo vang je Mewtwo en co.

Alles wat je over de Legendary Pokémon moet weten.

De wereld van Pokémon Go staat bol van geruchten, waar ontwikkelaar Niantic zeker aan bijgedragen heeft. Een bepaald onderwerp was lang een totaal mysterie: legendarische Pokémon. Hoe kun je die nou vangen, welke zijn er beschikbaar en wat is de beste manier om ze te vangen? Maandenlang stond het het internet vol van geruchten en theorieën. Deze tijd is gelukkig inmiddels voorbij en er is eindelijk wat meer informatie. Alles wat je moet weten lees je in deze gids.

Sinds kort is de misschien wel meest bekende legendary Pokémon Mew ook te vangen in Pokémon Go. Je kan deze echter niet vangen via EX raids, maar via een nieuw quest-systeem. Alle info hierover is te vinden op de volgende pagina: Pokémon Go Mew Event - Hoe de Mythical Pokémon Mew krijgen als deel van 'A Mythical Discovery'.

Niantic heeft met de laatste update ook besloten om andere legendary Pokémon beschikbaar te maken via het nieuwe quest-systeem. Niemand minder dan Moltres is de eerste beloning voor spelers die zeven stempels verzamelen met de Pokémon Go Field Research quests.


Terug naar Pokémon Go raids uitgelegd - tips en tricks over deze nieuwe spelmodus

Terug naar Pokémon Go: Pokémon vinden, vangen, en uitbroeden - Zo maak je je Pokédex compleet

Terug naar Pokémon Go tips en tricks - de grote gids


De legendary Pokémon komen uit Raid-eggs

Als je al eens aan de Raids in Pokémon Go hebt meegedaan, weet je waarschijnlijk al dat de kleur van het Raid-egg bepaalt welke Pokémon er verschijnt en hoe sterk deze is. Er zijn vijf moeilijkheidsgraden, en het hoogste is gereserveerd voor de Legendary Pokémon die tot nu toe niet in de game zaten. Die eieren zijn blauw met wit van kleur.

Meer weten over de kleuren van de andere raid-eggs en welke Pokémon erin zitten? Ga dan naar onze pagina Pokémon Go - Raid eggs: welke bosses komen uit roze, gele en zwarte dark eggs en hun moeilijkheidsgraad.

Legendary Raids zijn alleen tijdens bepaale tijdstippen beschikbaar in de game, en verschijnen dus niet willekeurig zoals de normale Raids. Tijdens de herfst van 2017 konden spelers tegen de legendarische Pokémon Raikou, Entei en Suicune vechten. Daarvoor, tijdens de zomer waren de legendarische vogels beschikbaar.

Er zijn ook EX Raids, waar je tegen super zeldzame Pokémon zoals Mewtwo vecht. Daar heb je een EX Raid Pass voor nodig, die je alleen krijgt als je een normale Raid bij de betreffende Gym wint.

Momenteel is de legendarische Gen 3 Pokémon Rayquaza beschikbaar. Je kunt ook Mewtwo tegen het lijf lopen via de EX Raids.

Het is belangrijk om te weten dat de legendary Pokémon geen katjes zijn om zonder handschoenen aan te pakken. Ze zijn enorm sterk en hebben een veel hogere CP dan normaal. Articuno had een CP van 37.603, Moltres zat op 41.953, Zapdos 42.691 en Lugia 42.753. Mewtwo spant echter wel de kroon. Die heeft een CP van maar liefst 49.430.


Wie mag meedoen aan legendary EX Raids?

Iedereen mag aan legendary EX Raids meedoen, maar je moet wel weten dat de legendarische gevechten uiteraard de moeilijkste Raids zijn die je maar kunt doen. Je hebt dus een grote groep mensen met sterke Pokémon nodig om een kans te maken.

Het is goed mogelijk dat jouw stad of dorp een Facebook- of Discordgroep heeft om eenvoudig grote groepen spelers te kunnen bereiken. Op die manier is het een stuk eenvoudiger om een grote groep op te trommelen en blijf je ook nog eens op de hoogte van waar er legendarische raids actief zijn.

Voor EX Raids heb je een aparte EX Raid Pass nodig, die je alleen krijgt als je aan een aantal voorwaarden voldoet. Allereerst moet je eerst de normale Raid bij de Gym voltooien. Daarnaast moet je een gouden Gym Badge van die Gym hebben, en een hoog aantal Raids reeds voltooid hebben. Alleen dan mag je je meten aan de allersterkste Pokémon in de game.

Meer weten over het verkrijgen van Gym badges? Ga dan naar onze pagina Pokémon GO Gym Badges - Bronze, Silver en Gold Gym Badges verdienen


Welke beloningen krijg je van een legendary EX Raid?

Naast de standaard beloningen die je van een normale Raid krijgt, heb je ook de kans om een legendary Pokémon te vangen. De capture rates liggen echter wel nog een stuk lager dan normaal. Bovendien krijg je maar liefst 20,000 XP voor je Pokémon, plus 1000 Gym Badge XP.

Die Gym Badge XP heb je nodig om je je Badge voor die specifieke Gym te verhogen. Er zijn drie types: Brons, Zilver en Goud. Alleen met een Gouden Gym Badge krijg je de kans om aan EX Raids mee te doen.


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Welke legendary Pokémon zitten er nu in de game?

Op dit moment zijn de volgende legendary Pokémon toegevoegd aan Pokémon Go:

Legendary PokémonTypeCountersTipsBeschikbaarheidBeste moves, CP
Latias (Gen 3)Psychic, DragonRayquaza, Dragonite, Salamence, Tyranitar, Gengar, Mewtwo, Latios/LatiasAanvallen van type Dragon, Ghost, Dark, Bug en Fairty zijn allemaal super effective. Dragon types hebben de beste DPS, maar zullen snel neergaanTot 8 mei1929 CP (2412 met weather boost)
Latios (Gen 3)Psychic, DragonRayquaza, Dragonite, Salamence, Tyranitar, Gengar, Mewtwo, Latios/LatiasAanvallen van type Dragon, Ghost, Dark, Bug en Fairty zijn allemaal super effective. Dragon types hebben de beste DPS, maar zullen snel neergaanTot 8 mei2082 (2603 met weather boost)
Mewtwo (Gen 1)PsychicTyranitar
Lugia
Houndoom
Gengar
Gebruik Dark-aanvallen als je ze hebt, alsook sterke Psychic Pokémon. Gengar kan nuttig zijn maar is erg zwak tegen bepaalde aanvallen.EX Raid, geen einddatumConfusion en Shadow Ball; 2275 CP (2844 met weather boost)

Eerder beschikbare Legendary Pokémon

Legendary PokémonTypeCountersTipsBeschikbaarheid
Articuno (Gen 1)Ice, FlyingOmastar (Rock aanvallen)
Golem
Tyranitar
Flareon
Arcanine
Gebruik Rock-type aanvallen om extra effective te zijn. Wanneer je wil vangen, wacht tot ie lager gaat vliegenZomer 2017
Moltres (Gen 1)Fire, FlyingOmastar (Rock aanvallen)
Golem
Tyranitar
Vaporeon
Kabutops
Ongeveer even moeilijk als een Tyranitar raid door z'n lage defense. Gebruik Rock type aanvallen om extra effectief te zijn.Zomer 2017. Sinds april 2018 ook via Field Research quests
Zapdos (Gen 1)Electric, FlyingGolem
Piloswine (dubbele Ice aanvallen)
Tyranitar
Dragonite
Jynx
Zwak tegen Ice en Rock, dus Golem is opnieuw een goede Pokémon om mee te nemen. Zapdos beweegt veel maar keert steeds terug naar het centrum. Dat is het beste moment om hem te vangen, dus hou vol tot het zo ver is.Zomer 2017
Lugia (Gen 2)Psychic, FlyingArticuno
Tyranitar
Gengar
Omastar
Houndoom
Gebruik Dark, Rock, Ice en Electric type aanvallen, maar pas op voor de Hydro Pump! Dit is de moeilijkste om te verslaan, maar omdat ie zo weinig beweegt ook wel de gemakkelijkste om te vangen.Zomer 2017
Raikou (Gen 2)ElectricRhydon, Golem, DophanZwak tegen Ground en Grass PokémonHerfst 2017
Entei (Gen 2)FireGolem, Vaporeon, OmastarZwak tegen Ground en Rock, Water Pokémon.Herfst 2017
Suicune (Gen 2)IceZapdos, Venusaur, JolteonZwak tegen Electric en Grass Pokémon.Herfst 2017
Ho-oh (Gen 2)Fire, FlyingGolem, Raikou, Tyranitar, VaporeonZwak tegen Rock, Electric en Water Pokémon.Herfst 2017
Groudon (Gen 3)GroundGyarados, Dragonite, Venusaur, ExeggutorZwak tegen Ice, Grass, Water. Is heel ver weg tijdens de vang-fase met heel snelle aanvallen, dus rechte worpen zijn het beste.15 januari, 22uN/A
Kyogre (Gen 3)WaterJolteon, Raikou, Venusaur, ExeggutorZwak tegen Electric, Grass. Net zoals Groudon is deze ver weg en beweegt hij vaak van links naar rechts. Speel daarom zonder AR en smijt enkel een Pokéball wanneer je hem ziet terugkeren naar het midden.14 februari 22uWaterfall en Hydro Pump; 2328 (2910 met weather boost)
Rayquaza (Gen 3)Flying, DragonArticuno, Lapras, Dragonite, Piloswine, Golem, TyranitarExtra zwak tegen Ice, dus Articuno en Lapras zijn topkeuzes. Als het hard waait krijgen Rock-types zoals Golem en Tyranitar ook aanzienlijke bonussen.16 maart, 22uDragon Tail, Outrage; 2083 (2604 met weather boost)

Read this next